Marcink Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Właśnie mam zamiar zrobić ghilli zimowe z juty ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie :P Czy biała juta czy lepszy kombinezon typu biały mundur. Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Czytam i Czytam i Czytam i 95% linków nie dziła :\ Czy jest ktoś kto by mógł podać mniej więcej w % lub jak chce jak pomalować ghile. Coś sie doczytałem i jesli mam juz jute to wystarczy ją rozpruć i 3-5 sznurków spleść z soba? Quote Link to post Share on other sites
cyku02 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Ta zima ;/ Moje ghillie jest na wiosne , lato więc już powoli zaczynam być widoczny :P Co do pory zimowej to jednak mimo wszystko kombinezon chyba lepszy. Jak zrobisz ghillie z juty to sobie wyobraź jak przemoknięty będziesz po strzelance .. Chociaż to tylko moje zdanie :P Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 A moim zdaniem nie kali sie robić zimowego ghilla bo będzie krótka ale mroźna zima i szybko śnieg stopnieje :) Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Też właśnie jak to przemyślałem że juta + woda równa się 20 kg to sobie odpuściłem Oleski Zależy jakie ghilli chcesz .... Jesienne 70% naturalna juta 30% brązu Możesz też zrobić samą naturalna jutę Wiosenne , Letnie 70% zieleni oliwki itp itd 20% brązu 10% naturalny kolor juty I oczywiście wszystko zależy od terenu na którym się strzelasz ... A splatasz albo każdy sznurek osobno albo tak jak napisałeś po 3-5 sznurków Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Witam wszystkich snajperów. Jakie polecacie ghillie? Zrobione z bluzy i spodni czy raczej z kombinezonu? Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Witam Właśnie przygotowuje materiały do zrobienia ghillie i ostatnio znalazłem w pobliskim sklepie 20m sznurka jutowego za 3zł. I otóż zastanawiam się ile bym potrzebował tego sznurka. 200m wystarczy ? Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Będzie taniej: http://www.allegro.pl/item784979948_sznure...enia_dachu.html Mam nadzieję, że mogłem pomóc ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) Hmm 450m powinno chyba wystarczyć :) Dzięki, rzeczywiście wyjdzie mi dużo taniej. Pozdrawiam Edited October 25, 2009 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Ktoś się orientuje z czego są zrobione siatki ekologiczne http://www.gartija.pl/artimages/torby_ekol...ne_fot5_610.jpg takie i ile kosztują, myśle że to jakiś poryplyren, ale dokładnie nie wiem. Potrzebuje ghillie tylko na wiosnę, lato więc teraz zaczynam robić i zastanawiam się czy by były dobre, nie zależy mi na niskiej przemakalności, nie mam zamiaru leżeć jak będzie padać. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Ktoś się orientuje z czego są zrobione siatki ekologiczne http://www.gartija.pl/artimages/torby_ekol...ne_fot5_610.jpg takie i ile kosztują, myśle że to jakiś poryplyren, ale dokładnie nie wiem. Potrzebuje ghillie tylko na wiosnę, lato więc teraz zaczynam robić i zastanawiam się czy by były dobre, nie zależy mi na niskiej przemakalności, nie mam zamiaru leżeć jak będzie padać. Nie chcę Cie martwić, ale kolor jest chyba trochę nie w deseń. Chyba że będziesz się kamuflował na dachu tego : ;) A niestety z większością tkanin syntetycznych jest problem z farbowaniem. Reguła jest taka że jeżeli nie chłonie wody, to i nie pochłonie barwnika. nie mam zamiaru leżeć jak będzie padać. A co masz zamiar w takim razie robić? Śpiewać operę czy grać w bierki? :poddanie: Niemiecki gore kosztuje 100 - wkładasz pod ghille i jesteś suchy. Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Jak poszukasz znajdziesz jeszcze taniej ;) Quote Link to post Share on other sites
Grand-89 Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 http://militar.webpark.pl/maskowanie.html może komuś przyda sie opis z tej stronki. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Grand jak chcesz sobie zrobić ghillie to raczej nie z tej strony .... http://www.ghilliesuits.com/howtobuildyourownghillie.aspx tu masz wszystko ;) Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Spoko stronka szkoda ze po angielsku :P Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 (edited) no problem dude: http://translate.google.pl/translate?js=y&...=auto&tl=pl ...jak każdy elektroniczny tłumacz :P Edited November 19, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/ghillie_suit/77/ TU masz cały tekst przetłumaczony tylko musisz dobrać zdjęcia z tamtej angielskiej bo tu wygasły Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Nic nie wygasło tylko trzeba z linków usunąć to "one." Quote Link to post Share on other sites
cajun Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 jako, że niektórzy nadal nie mogą znaleźć sensownych odpowiedzi, na nurtujące ich pytania, podaję po raz kolejny linka - część pierwsza, a dalej jak leci Pozdrówki :-) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Pomysł na ghillie zimowe - jeżeli ktoś już go próbował niech powie czy "wypali". Myślałem nad siatką maskującą i naszytych na nią paskach np. prześcieradła, oczywiście całość rozczochrana (przez suszenie "do góry nogami"). Co tym myślicie? ps. Teksty typu "zrób i zobacz" zachowajcie dla siebie, jeśli łaska. Quote Link to post Share on other sites
Karol1808 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Witam , chciałbym się zapytać co sadzicie o moim ghile head , może co jeszcze powinienem zmienić ? Link : http://img510.imageshack.us/gal.php?g=200911072423.jpg . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Czerwony jest za jasny a zielony za niebieski :) Poza tym super . Ale to też zależy od kolorystyki terenu w jakim działasz . Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Pomysł na ghillie zimowe - jeżeli ktoś już go próbował niech powie czy "wypali". Myślałem nad siatką maskującą i naszytych na nią paskach np. prześcieradła, oczywiście całość rozczochrana (przez suszenie "do góry nogami"). Co tym myślicie? ps. Teksty typu "zrób i zobacz" zachowajcie dla siebie, jeśli łaska. Mozesz troche rozwinac swoja wypowiedz ? Napisz jaki rodzaj siatki chcesz uzyc ? Hmm nie wiem czy nie lepsze byloby uzycie calego przescieradla niz takich paskow choc to tez moze byc dobry pomysl ;-) Nie robilem jeszcze zimowego ghillie wiec bardzo nie moge doradzac ale widzialem fajnie zrobione i wiem ze nawet z calego przescierala.Jest z tym nawet mniej roboty bo nie trzeba nic ciac na paski. Mozna tez kupic fajne maskowanie zimowe :) Edited November 24, 2009 by MATRIX195 Quote Link to post Share on other sites
Karol1808 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Może to wina aparatu(robiłem telefonem 2Mpix) , bo czerwonego tam po prostu nie ma to jest brązowy , postaram się wrzucić nowe fotki. A co do zielonego to też mi się wydaje taki niebieski , mecie jakiś pomysł aby to zmienić ? Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 A pomyśl jak ci te paski przemokną ile to będzie ważyć .. Najlepiej sam stój z prześcieradła uszyć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts