Terkov Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Kolory jak dla mnie trochę za mało maskujące... trochę zbyt blade. Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 a co to ta guma?? Musiałeś odgrzewać kotleta?? Jeszcze tak ważnym pytaniem. :-P ;-) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Najpierw pofarbować. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 No chyba, ze szukasz wrazen pod pancerzem jak zolw - wtedy mozesz zrobic ghillie i machnac to lakierem. Co do mieszania - wez pod uwage, ze gdy pek bedize za duzy to male sznurki zniknac w srodku peku. Ja osobiscie poprzyczepialem peki o srednicy 3cm w odleglosciach ok 10cm od siebie - same sznurki mialy grubo ponad 15cm. Nastepnie zrobilem z tego jednego wielkiego dreda. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Bez takiej ironii bo niektórzy mogą nie zrozumieć :P. Tak mi się przypomniało, jak ktoś będzie kupował siatkę z hodowlany.pl to proście o czarną, zielona jest zbyt jaskrawa, i tak trzeba ją trochę siknąć sprayem. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 No to mam zabawe każdy sznureczek przywiazywac :P Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Łącz je po parę/paręnaście i je przywiązuj razem. Quote Link to post Share on other sites
DeerHunter3 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Ja swoje Ghillie odkupiłem.Jest to czteroczęściowy komplet firmy Mil-Tec. Nie mogę na nie narzekać ,a trochę roślinności i liście je uzupełniają. Będę robił zimowe Ghillie,czy prześcieradła pocięte w paski zdadzą egzamin? Pozdrawiam DeerHunter3 Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Biały kombinezon zda egzamin ;) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 i troche białych frędzli z bałego mopa Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 (edited) Albo zwykłe ghillie tylko w białej kolorystyce i gdzie niegdzie zielone plamy przseświtującej z pod śniegu trawy. http://www.captaindaves.com/shop/media/Ghillie-Snow.jpg Ale chyba juta nie była by tu dobrym rozwiazaniem bo, namokła by od śniegu, i by była taka ciężka ze byś nie wstał i byś musiał czekać do wiosny :) Edited July 1, 2009 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Kamina Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 to może te tetrowe pieluchy ? Quote Link to post Share on other sites
Shelbyy Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Tetrowe pocięte na paski będą niezłe i nie trzeba farbować :) Quote Link to post Share on other sites
Kamina Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 A wie ktoś może właśnie o użyciu tetrowych pieluch w zwykłym ghillie- ktoś testował ? Quote Link to post Share on other sites
Shelbyy Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 A wie ktoś może właśnie o użyciu tetrowych pieluch w zwykłym ghillie- ktoś testował ? Ja. Byłem średnio zadowolony, Zafarbowana juta ma bardziej naturalny odcień. Oprócz tego pieluchy podrzesz na grube paski, które gorzej wyglądają od jutowych sznureczków. Osobiście używam pomalowanych pasków tetrowych jako dodatku. Quote Link to post Share on other sites
punisher3456 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Jak ktoś chce tu jest opis zrobienia ghillie. Autorem jest chyba PA : http://kpasg.net/news_portal.php?page=ghille Mam małe pytanie. Czy w tej siatce http://allegro.pl/item666983139_siatka_mas...esna_3_x_3.html te plamy z tego czegoś trzeba odpruć czy można je zostawić. Chodzi mi o to czy bardzo to utrudnia przywiązywanie juty? Pozdrawiam Punisher Quote Link to post Share on other sites
Szakal69 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Wreszcie poradnik PA :D :D . Glony ewidentnie musisz obrać żeby przywiązać siatke i do niej farsz . Nie czytałeś poradnika ;) ? Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Pardon. Nie musi. Ja zrobiłem z farszem. Na zdjęciach masz siatkę od drugiej strony ( zasłania linki z właściwej sitaki ), kiedy obrócisz ją na drugą stronę łatwo przywiążesz do sznurków. Ewentualnie dwa pociągnięcia i tych glonów nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Ja mam jeszcze pytanko do tych pieluch, czy da się je porwać na takie nitki jak jutę? Quote Link to post Share on other sites
Shelbyy Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Oprócz tego pieluchy podrzesz na grube paski, które gorzej wyglądają od jutowych sznureczków. Pieluchy możesz podrzeć co najwyżej na nitki, ale szczerze wątpie, żeby to miało jakikolwiek sens Quote Link to post Share on other sites
Szakal69 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Mam pytanie, czy zamiast cordury do wzmocnienia brzucha i kolan w ghillie można wykorzystać brezent ? Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Na pewno będzie to bardziej wytrzymalsze niż bez. Zedrze Ci się to naszyjesz jeszcze raz :) Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Czy są jakieś sposoby zabezpieczenia Ghillii przed ogniem? Dzisiaj wziąłem kilka nitek juty i przyłożyłem do nich zapalniczkę. Moment i wszystkie sznurki zajęły się ogniem... Istnieją jakieś preparaty, lub domowe sposoby, aby z lekka zabezpieczyć to przed przypadkowym podpaleniem?(Chodzi mi tu o sytuacje na respie, gdzie niektórzy palą papierosy... Wiem, wiem trzymać się od nich z daleka, ale w razie W lepiej być zabezpieczonym...) Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Od papierosa Ci się nie zajmą całe plecy ;) i nie sądzę żeby ktoś zapalał papierosa w Twoim farszu. Quote Link to post Share on other sites
Blad Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 (edited) zapalenie jest mało prawdopodobne, ale jednak możliwe, dlatego wolę zapytać, czy istnieje jakaś możliwość zabezpieczenia Ghilli Edited July 8, 2009 by Blad Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts