Sniper0410PL Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 (edited) A co myślicie o http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=259 i http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3920 Który z nich jest lepszy? Edited September 4, 2009 by Sniper0410PL Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 A może poszukasz, bo jest o tego typu strojach na forum. Quote Link to post Share on other sites
Gaara Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Jak mi już powiedzieli zrób swoje własne ghillie wyniesie Cię to o wiele taniej a efekt będzie o niebo lepszy, poza tym będziesz Mógł dobrać kolor barwników do potrzeb terenu na którym się strzelasz :) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) dokładnie, zrób swoje, a jak masz kasę to to drugie kup i popraw po fabryce. co do sznurka to musisz go rozwinąć zwijając jak linę żeglarską i porobić takie zestawy (czyli, żeby nie zagęsto aby farba dotarła do każdego miejsca gdy bedziesz farbował). mnie wyszło jeśli dobrze pamiętam 17 takich zestawów i podzieliłem je wg ilości procentowej kolorów, jakie należało użyć do ghillie. zresztą nie jest to skomplikowane, lecz tylko czasochłonne. no i oczywiście lepsze są worki, był wyżej link do dobrych cenowo i nie się co pieprzyć ze sznurkiem Edited September 5, 2009 by GERALT Quote Link to post Share on other sites
Sniper0410PL Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Dzięki za odpowiedzi na pewno z nich skorzystam. Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Dobra no to teraz moje pytanie : Czy probowal ktos robic ghillie suit z tzw. glona ?? ( czyli siatka maskujaca WP ) ??? Jaki to daje efekt i czy dobrze to maskuje ?? Przyznam szczerze mam fajny pomysl jak to zrobic !! I am nawet materialy potrzebuje tylko jakiegos munduru ale to kwestia 2 dni :) Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 ja robiłem i w efekcie siatki i tak nie widac, bo przywiązałem na nią jutę. A poza tym jest mnóstwo dłubaniny z dziurawieniem każdego zaklejonego oczka. Nie polecam. Najlepiej zrobic na normalnej siatce. Pozdrawiam, Krzak Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Nie chodzi o to chodzi o zrobienie fredzli wlasnie z siatki maskujacej Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Szkoda siatki, za droga żeby tak ją marnować. Juta lepsza, sprawdzona. Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 ja robiłem na wolierze 3x3 - wychodzi cudeńko. Naprawdę polecam, bo przy tym jest tania jak barszcz. Co do worków to kupujcie od Vipera - ma świetne duże wory i jest inna gramatura niż tych castoramowych z prostej przyczyny - przewozi się w nich zboże, więc materiał jest bardzo gęsty. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Wszyscy mówią że Juta jest dobra ... Dzisiaj podczas rozpruwania worków bardzo łatwo przerywały mi się sznurki w połowie ... I tu pada pytanie ... Czy podczas przedzierania sie przez las czy ja tego nie pourywam i czy tego nie potracę ?? Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Jeśli dobrze przymocujesz jutę do siatki to nie stracisz juty ;-) Zresztą zdarzało mi się "depnąć" niechcący na jutę wystającą w moim ghillie i nic... Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Zdarza się, że to co masz na sobie po prostu zostawiasz w lesie. Dlatego ghillie trzeba na bierząco poprawiać i ulepszać. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Pytanko z zupełnie innej strony, w jaki sposób przetrzymujecie swoje ghillie w terenie i w domu? Ja swoje trzymam w dużej reklamówce, podczas strzelanek zdarza mi się trzymać je w kostce, jakie są wasze kryteria? Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Podczas strzelanina na sobie a jak nie to zwinięte i podczepione na karabińczykach do kamizelki a w domu torba z makro robi cuda :D Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Na strzelaniu na sobie lub 65l plecak BW. W domu dobrze wysuszione i obskubane z naturalnego farszu - w kartonie. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Mam takie ważne pytanie : Jaką najlepiej siatkę użyć na robienie Ghillie Suit? Jakie duże oczka polecacie ? I jak by ktoś mógł dać linka do sklepu gdzie to kupie był bym wdzięczny Z góry THX Quote Link to post Share on other sites
punisher3456 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 to się powinno nadać http://www.hodowlany.pl/i140_Siatka_poliet...o_25x25_cm.html maks oczko 4 cm, w większe się nie nadają. Pozdrawiam Punisher Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Ale ta 4 x 4 cm to jest taka materiałowa czy z plastiku ??? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 (edited) http://www.hodowlany.pl/i139_Siatka_poliet...czko_4x4cm.html Ta tak. Sądząc po zdjęciu siatka do której link podał punisher wydaje się mocniejsza(sam mam taką) a ta druga jest jakby z jednej linki?!? Oczko 2,5cm wydaje się być najodpowiedniejsze, wg mnie 3cm może być już za duże. Edited October 10, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Dziękuję za odpowiedzi ;) Czyli czekać na dostawę i na pewno za niedługo znajdziecie wyniki mojej pracy na forum :P Kolor 35% - naturalny kolor juty 25% - Zielony (różne odcienie) 20% - Brązu 20% - Khaki lub oliwkowy Czy to jest dobre rozdzielenie kolorów ?? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 To zależy na jaki teren i porę roku planujesz zrobić swoje ghillie. Jak już pewnie wiesz nie da się zrobić ghillie uniwersalnego(można jako podstawę dać trochę różnego farszu a później uzupełniać naturalną roślinnością, albo zrobić ghillie z większej ilości farszu odpowiednie tylko na dany teren). Sądzę iż na obecną porę roku(jesień :P) trzeba będzie operować na brązach z nie wielką ilością zieleni i naturalnym kolorem juty. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Chodzi mi coś bardziej do lasu ... Raczej ciemne miejsca i niekiedy w trawie. Quote Link to post Share on other sites
MATRIX195 Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Teraz to juz tylko cos co maskuje w sniegu :wink: Quote Link to post Share on other sites
nfbt Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 A praktykował ktoś albo robił coś W TYM STYLU? (skoro za pasem zima, która zaatakuje niedługo) :) . Czy może jednak jakieś myśliwskie ciuszki albo maskalacik standardowy z BW (kombinezonik). P.S. Pytanie do użytkowników tego ostatniego: Czy jest nieprzemakalne? Pozdrawiam, Krzak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts