Viamortis Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (edited) Use wycior, young padawan. Pozdrawiam serdecznie, Mortis Edited September 30, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 I potem wytrzyj ten olej, bo HU nie będzie kręcił, i kulki będą Ci zamiast lecieć na paredziesiąt metrów, będą lądowały parę metrów przed repliką... Jak będziesz przepychał, to ustaw HU na zero. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
p3h Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Dzięki za rady ale sprawa jest bardziej skomplikowana. Przepychałem oczywiście wyciorem na wyłączonym HU do tego stopnia że końcówa wyciora mi odpadła :-F i po za tym uszczerbkiem nie dało to żadnych efektów. Może ktoś zna jakieś niekonwecjonalne 4noob sposoby? Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Że co? Spojrzyj w lufę wew. - widzisz na wylot? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 wyjmij lufę z komory hopa włóż wycior i na chama przepchnij :) Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 (edited) W większości powód zacinek to lenistwo lub brak jakiegokolwiek zainteresowania konserwacją repliki... Wręcz ogromna większość użytkowników, po prostu bierze replikę na strzelankę, strzela potem przychodzi do domu i odkłada replikę do szafy. Następnie wyjmuje ją dopiero na następną strzelankę. I tak w kółko. Przy takim właśnie postępowaniu kulki się zacinają, baterie nie trzymają, itd. Itd. Temat rzeka... A tutaj ostatni mistrz, który trafił na serwis asgshopu: Przy tak zasyfionych lufach (nawet tych najdroższych super, hiper) To i diamentowe kulki się zatną. Tak więc nie szukajcie winy tylko w kulkach lub w jakości luf, bo te w dzisiejszych czasach w większości są na dobrym poziomie. Recepta na brak zacinek: - przede wszystkim czyścić lufy po każdej strzelance - słuchać repliki, jak coś jest nie tak to przerwać strzelanie, sprawdzić i ewentualnie wyczyścić. A nie strzelać dalej i próbować przepchać kulkę kolejnymi strzałami. Dopiero po tym, ważne jest używanie kulek i luf przynajmniej ze średniej półki. Edited October 1, 2009 by marzan Quote Link to post Share on other sites
p3h Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Że co? Spojrzyj w lufę wew. - widzisz na wylot? Widzę kulke do której przykleił się kawałek papieru wyjmij lufę z komory hopa włóż wycior i na chama przepchnij Tak ale to oznacza że musiałbym ją rozkręcać(?) a nie chcem stracić gwarancji. Replika jest u mnie od tygodnia Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 (edited) ... jak rozkrecisz hopa to nie stracisz gwarancji. plombe masz na gb a nie na komorze... marzan: masz racje tez widziałem przypadki gdzie w lufie było błoto, kurz, piach. gośc strzelajacy z zasyfionej giwery podczas zacinki chciał "przepchac" lufe strzelajac dalej... tłok uszkodził :P Edited October 1, 2009 by seger Quote Link to post Share on other sites
p3h Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Dzięki zabrałem się za rozbiórke i stanąłem na selektorze ognia. Imubs poniżej 1,5mm które oczywiście tak łatwo wszędzie dostać (sic!).Czy ktoś wie jaki pasuje tam rozmiar imbusa? (selektor ognia MP5A4 JG). Sory za oftopa. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 1mm :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts