Gelayev Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Z lufą to już było napisane, że pasuje... http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...t&p=1082637 czytajcie Panowie cały wątek :luzik: Quote Link to post Share on other sites
adison Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Dostałem dzisiaj zamówione bebechy z RA-TECHA i muszę przyznać że przesyłka mega szybka, w sobote nadana paczka w Taiwanie dzisiaj we wtorek u mnie w domu . Co do wykonania nie widziałem bebechów GHK także nie mogę porównać. Wsadziłem bez większych problemów do Boyi AK74u i różnica w przerobieniu na AK74 polega tylko na odcięciu fragmentu lufy od strony korpusu w celu wsadzenia nowego hopa.Nie miałem problemu jak ktoś pisał że trzeba przy Boyi pilniki używać.Ogólnie efekt jest niezły . Trochę jestem zawiedziony magami na CO2 ,wkręcając śrubę jest moment gdzie przy przebiciu naboju gaz ulatnia się zanim dokręcimy śrubę do końca gwintu.Pod czas strzelania raczej tylko na pojedynczym strzale jesteśmy w stanie wypróżnić cały mag.Co do magów na green gaz użyłem Co2 ładując z butli po przez adapter z igłą ,Śmiga giwerka nieziemsko, dużo lepiej niż na nabojach co2 .Może to wina nieszczelności. Cały mag opróżniłem bez problemów na przemian strzelając serią jak i pojedynczo .Jutro jadę sprawdzić na chrono fps na poszczególnych gazach. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Magi GHK wytrzymały nabicie co2? Na jakim ciśnieniu? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Od M4 też wytrzymują. Jednak w ich przypadku roblemem są zawory. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Jesli chcecie coś wiedzieć to mam AK105 na CO2, zestaw gazowy z chin ( stal ) powininen byc w tym tygodniu a jutro dojadą 4 magi od ghk ( z gunfire) Innego chyba nie ma http://www.ebairsoft.com/steel-made-ak74-b...ion-p-2488.html No ale jeżeli SoP-PeL ma już AK105 na CO2 to po co mu ten zestaw ?!Może nam zdradzi sekret? Trochę się nie jasno wyraził i sobie pomyślałem że może jest jeszcze jakiś inny chiński zestaw gazowy o który mu chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 No bo może chce mieć dwa kałaszki :-P Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Butle posiadam 0,47l i była nabita na full CO2 .Magi wytrzymały nabicie i szybkostrzelność jak i odrzut niesamowicie wzrosła .Bebechy i mag cały.Na chrono wyniki Co2 - 480,460 440 średnio 400/440 naboje CO2 440 400 380 średnio 350/400 Gaz BBG Cyber Gun 340,300.280 średnio 250/300 Średnia dotyczy wystrzelenia około 30/40 sztuk ammo 1 mag Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Adison, wielki ukłon za dane z chrono. :ok: Nareszcie jakies konkrety a nie jokerowe podchody :-F Jeszcze jak fotki sprzetu by sie znalazly to dla mnie rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Magi zaczynają przepuszczać gaz na zaworze powrotnym .Rozebrałem mag gbb oraz CO2 .Na pewno jest na co2 mniejszy ale za to grubszy oring w stosunku do gbb,oraz mocniejsza sprężynka .Teraz czas na poszukiwanie oringów ale z tym nie będzie raczej większego problemu .Jednak po przez te dwa drobiazgi zawór na ggb ładowany CO2 nie odbija z powodu słabej sprężynki ,a oringi i tak trzeba co jakiś czas wymieniać jak będę znał rozmiary to podam na razie szukam hurtowni lub sklepów . Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Możesz dać fotki tych zaworów? Też szukam oringów, najlepiej PTFE, zmniejszających tarcie w zaworze. Jeśli magazynki od emki mają takie same zawory to było by super bo nigdzie nie mogę znaleść takich oringów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Na pierwszej stronie tego tematu masz zdjęcia z kompletnego rozkręcenia maga ,zaworek jest pokazany na ostatnich fotach jak i oringi i sprężynka.Jeżeli jest jakaś nieszczelność na głównym zaworze i tym dodawczym -spód maga nie trzeba rozkręcać całości tak jak na fotach Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 No tak :wink: Tak dawno oglądałem ten temat że zapomniałem o tym :) Konstrukcja jest troszke inna ale oringi są takie same jak widać. Daj znać jak idą poszukiwania. Ja szukam mocnych sprężyn do tych zaworów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 adison - czy moglbys podać link do butli i do tego cuda od napełniania magów? Nie znam sie na systemach PB a to chyba właśnie taki?. Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) Nabijałem zwykłą butlą z adapterem igłowym i już oring pod zaworkiem dodawczym mam do wymiany.Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie można te małe ustrojstwo dostać.Zaworek podobny jak do zapalniczek Edited October 4, 2009 by adison Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 W Krakowie, +48 (0)12 378 3165, zadzwon zapytaj powinni miec. Robia oringi od rozmiaru 0,74mm do 1400 mm i srednicy przekroju od 0,6 do 30 mm. Mozesz tez wybrac sobie material z 17 dostepnych: •Kauczuk poliakrylowy (ACM) •Aflas® (FEPM) •Kauczuk butadienowo-akronitrylowy (NBR) •Kauczuk butylowy (IIR) •Kauczuk chloroprenowy (CR) •Polietylen chlorosulfonowy (CSM) •Kauczuk etylenowo-propylenowo-dienowy (EPDM) •Kauczuk etylenowo-propylenowy (EPM) •Elastomer perfluorowy (FFKM/FFPM) •Kauczuk fluorowy (FKM) •Kauczuk fluorosilikonowy (FVMQ) •Uwodorniony kauczuk butadienowo-akrylonitrylowy (HNBR) •Kauczuk naturalny (NR) •Kauczuk poliuretanowy (AU) •Politetrafluoroetylen (PTFE) •Kauczuk silikonowy (VMQ) •Viton®Extreme-ETP (FEPM) Na 100% nie sprzedadza 1szt choc kto wie... :-F Wez sobie wiecej bo i tak co jakis czas bedziesz wymienial... oringi nie sa drogie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 adison - dla laika "zwykła butla z zaworem igłowym' też brzmi magicznie jak cholera:D Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Po twoich postach sadziłem że wiesz o co kaman Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 a co ma piernik do wiatraka? czy wiem czy nie wiem o co kaman? Znam to co mam - bo rozkładam, sprawdzam jak działa stąd "znam" się na tym co sam posiadam. Wiem jak cały układ mechaniczny w replice wygląda. Wiem co może w niej strzelić. Nigdy nie miałem butli paintball'owych - bo chyba o te zwane "zwykłe" tutaj chodzi. A zdążyłem się zorientować że jest ich kilka rodzai. Tak samo adapterów igłowych itp. spraw. Stąd moje pytanie. Ale wiesz co zapomnij już o pytaniu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 sorry za post pod postem. Mi niestety nie udało się na żadnym zestawie wystrzelić choć raz z 20oz butli na adapterze MB wywaliło mi kawałek dyszy, poza tym spust automatyczy przy tak duzej 'prędkości suwadla nie jest w stanie złapać kurka ( na obu zestawach) Stąd są pytania o konretne rozwiązania bo jak widzisz poszedłem za "twoimi" światłymi radami i skończyło się to uszkodzeniem sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
adison Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 (edited) Po pierwsze to nie są moje rady tylko spostrzeżenia na zasadzie prób i błędów i to jest tylko twoje ryzyko jeżeli będziesz używał innego gazu niż przewiduje tego producent.A może zacznijmy od tego do jakiej repliki użyłeś CO2? Po drugie trzeba się liczyć że przy takim użytkowaniu oringi będą do wymiany po kilku nabiciach. Co do suwadła to u mnie łapie . Może przesadziłeś z nabiciem maga. Edited October 5, 2009 by adison Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 (edited) Prosze co znalazłem. Generalnie to sam nie wiem co znalazłem, bo w opisie nic nie pisze na czym to bazuje na jakim systemie i czy kompatybilne (ale wydaje mi się że w chwili obecnej na rynku jest tylko jeden system gazowy AK). http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=25663 Edited October 9, 2009 by Poli Tukasi Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Adison, dostales uszczelke? Quote Link to post Share on other sites
adison Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Ogólnie koleś w hurtowni w Gdyni wymienił mi uszczelki na podobne lecz np. czerwonej nie posiadał i dał mi czarna, nie wiem jaka jest różnica .Co do zastosowania to nie jestem przekonany czy są podobnych rozmiarów czy zbliżone .Po wymianie nadal są nieszczelności . W wodzie nie widać aby magi były nieszczelne, brak pęcherzyków gazu ,lecz na drugi dzień pd dwóch trzech strzałach mag jest pusty . Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Jak z opłacalnością używania magów na Co2??Bardziej opłacalne niż GG?? Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Ponawiam pytanie co do magów na Co2. Czy bardziej się opłaca na Co2 czy na GG??I jak się sprawdza w niskich temp.?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts