AnTu Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Witam! Nie szczycę się jakimiś rarytasami, posiadam skromną replikę karabinku pod magicznym kodem marketingowym CM.031B. Wystrzelone jakieś 3k kulek, wszystko było pikne. Po ostatnim strzelaniu rozładowana batka zwolniła pracę i karabin przestał reagować na cokolwiek.- Jest to przecież normalne przy rozładowanej batce. Po naładowaniu karabin nie reaguje na nic zupełnie. Dmuchałem ze sto razy w styki, szczeliny wszytskie z nadzieja że to brud jakiś-ale lipa. Myslę że bezpiecznik jest cały, bateria jest wporzo, sprawdzałem. I nie mam pojęcia co to do jasnej anielki może być. PROSZĘ O POMOC! Pozdrawiam Artur Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Witam, popróbuj ze śrubą regulacji silnika. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Przede wszystkim sprawdź bezpiecznik ;p Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted May 25, 2009 Author Report Share Posted May 25, 2009 Bezpiecznik oglądałem wygląda na niedraśnięty, nie wskazuje nic na to aby to był bezpieczniki. A śrubę wykluczam ponieważ nie ma żadnej reakcji, żadnego odgłosu. Tylko dźwięk naciskanego spustu-nic więcej, Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Może zsunęła Ci się kostka stykowa z gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Albo z silnika, albo coś nie styka na linii batka złącze, albo kabelek przy bezpieczniku się odczepił... Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted May 25, 2009 Author Report Share Posted May 25, 2009 Czyli tak czy tak to bedzie rozbieraie chińczyk-to chyba jednak na serwis go wyślę. ;] Dzięki panowie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Jak się nie znasz i masz na gwawie to ślij, nie masz nic do stracenia ;p Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted May 26, 2009 Author Report Share Posted May 26, 2009 No i muszę tak zrobić,myślałem że nie edę musiał dogrzebywać się do GB, ale jednak-Dzięki jeszcze raz! Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Później napisz co mu dolegało. Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Jasne ;p Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Batkę sprawdzałeś na innej replice? Ja tam myślę o przejaranych stykach... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Wysłał na serwis... poczekajmy zobaczymy nie bawmy sie teraz już w zgadywanki Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted June 7, 2009 Author Report Share Posted June 7, 2009 No batka sprawdzona-działa znakomicie. Nie miałem żednych kabli aby sprawdzić u siebie. No ale zobaczymy już właśnie wysyłam w tym tygodniu. Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 Podsumuję to tak; replika wróciła z serwisu prawie natychmiast, cała operacja trwała jakieś półtora tyg. Strzela, natomiast aby dowiedzieć się dokładnie co jej było jutro bedę dzwonił. ;-p Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Oddali karabin i nie powiedzieli co było nie tak xD ? Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 btw; Padł włącznik prądu. ;] Pozdrawiam Artur ze Szczytna Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted June 28, 2009 Author Report Share Posted June 28, 2009 Hmm, jak by to kulturalnie określić - znów padła i objawy wskazują na tą samą przyczynę! Już w tym momencie zastanawiam się nad opieszałością serwisantów. ;( Szkoda. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 "Padł włącznik prądu." To określenie brzmi wręcz komicznie jeśli zostało użyte prze jakiegokolwiek serwisanta. Znajdź kogoś, kto rzeczywiście porządnie wyskłada Ci giwerę ;-) . Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Sprawdź dokładnie całe okablowanie czy przypadkiem nie jest przetarte, miałem podobny problem. Pożądna izolacja rozwiązała problem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Sprawdź dokładnie całe okablowanie czy przypadkiem nie jest przetarte, miałem podobny problem. Pożądna izolacja rozwiązała problem. Pozdrawiam. Zobacz na datę posta "poldeck" a potem na datę twojego posta, odgrzałeś starego kotleta. Quote Link to post Share on other sites
Monka89 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 No jak jesteśmy przy odgrzewaniu schabów to i ja spróbuję. Do rzeczy. Mam bardzo podobny problem ze swoim CM.031. Również po naciśnięciu spustu tylko tą czynnośc słychac. Z tym, że podczas tej 'zabawy'(dłuższej, np. przy strzelaniu ciągłym) nagrzewa sie bezpiecznik i bateria. Tłok nie trybi, a sprzet sie nagrzewa. Nie specjalizuję się w elektryce, więc byłbym wdzięczny o jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Popuścić może trochę silnik... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts