loyle Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 jako że nie ma takiego tematu... niech posiadacze się wypowiedzą ;) Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Gdzie to kupić wogóle ? :) Quote Link to post Share on other sites
loyle Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 w Polszy to chyba narazie specshop, sam czekam aż się pojawi znowu... i najlepiej odrazu z łuskami. : ) Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Nawet cena znośna. Miejmy nadzieję, że nie wzrośnie znacząco z nową dostawą. Ale w recenzji słusznie wytknęli, że te repliki są za mocne. Do czego się będą nadawać, za wyjątkiem +50 pkt. lansu? 8-) Quote Link to post Share on other sites
loyle Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 (edited) teraz trącę herezją... poprostu wziąć do lasu... trochę dziwnie... nie, osobiście bym nie chciał z tego dostać...a nie dałoby się tego osłabić, sorry słaby w takie klocki jestem... Edited May 27, 2009 by loyle Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Po prostu, hand antyterminator cannon ;d. Edited May 27, 2009 by wooke Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 W sumie nie lubię pistoletów, ale ta 4 calówka coś w sobie ma. Quote Link to post Share on other sites
wladek00 Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Panowie, nie zapominajmy, że poza strzelanką w lesie niektórzy lubią postrzelać rekreacyjnie, do tego dochodzi ładowanie łusek:) już się nie mogę doczekać dostawy..... pewnie zaraz pojawią się głosy, że do rekreacyjnego strzelania to sobie mogę kupić wiatrówkę i że łuski to tylko kłopot...no trudno, tacy ludzie też są i mają prawo głosu..., ale jedyna porównywalna wiatrówka z ładowaniem łuskami to Brocock, tylko że jedna łuska kosztuje 35 zł, a pompka do nich 200 :wink: Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 kurde... cena jest zajebiście znośna... Jednak stanowczo za dużo FPSów... Chciałbym z tego postrzelać no ale... nie chcę nikogo uszkodzić a pozatym tutaj w anglii u mnie by to nie przeszło ;/ Za duże limity Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Nie wiem czy mam rację ale z tego co czytałem na teście to jakby mu dać cięższe kulki to można by było zbić do 350 fpsów. Wg testu wersja 4" ma 390 na kulkach 0.30. Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Chyba nie do końca rozumiesz :) Zbijając w ten sposób fps energia kinetyczna pozostaje ta sama lub większa :) dostając lekką kulki z prędkością 500fps boli tak samo jak cięzką kulką z prędkością 300fps np pocisk z m4 leci szybciej niż pocisk z kałasznikowa ale jako że z kałacha jest cięższy jest w stanie zniszczyć więcej. Edited May 28, 2009 by GTI Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 I tak i nie. Ze wzoru na energię kinetyczną wynika, że zmiana szybkości ma większe znaczenie. Co nie zmienia faktu, że "odbiorcę" takiej kulki nadal można uszkodzić. Pozostaje czekać na wersję na green gas... Quote Link to post Share on other sites
loyle Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 a czy green gas =problemy ze szczelnością? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Sprężynkę kurka wymienić na słabszą i będzie gitez. Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Polecam recenzję=> KLIK, jest tam pomiar FPS i energii, na różnych kulkach. W sumie krótszy rewolwer można moim zdaniem używać na leśnych strzelankach. Mimo dużej prędkości wylotowej zasięg nie powala na kolana: brak HU.Kulki szybko wytracają energię. Trafienia z odległości 25m w plecy mało odczuwalne, żadnych połamanych żeber, siniaków czy odbitych nerek ;-) Edited May 31, 2009 by Borax Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Testowałeś go, to do lasu jak by się spisywał? Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Rewolwery dostępne są na Capri ASG http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3057 wersja 4 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3058 wersja 8 Dla tego kto by nie wiedział :) Quote Link to post Share on other sites
loyle Posted May 31, 2009 Author Report Share Posted May 31, 2009 mi, osobiście 5 dych robi różnice, a nóż za tą cene będzie można kupić zestaw, albo dwa łusek : P (naiwność, wiem) poczekam na spejcszop i łuski. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Jeżeli ktoś nie jest głupi i nie chce innym krzywdy zrobić, to 4" spokojnie można używać w zielonej taktyce, tyle, że na dystanie nie mniejszym niz 20 metrów. Mnie się z nich bardzo dobrze strzela. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Jeśli kogoś interesuje, na YT znalazłem krótki review 4" : Klik Jeśli ktoś kiedyś wpadnie jak zmniejszyć w tym moc, byłbym bardzo wdzięczny gdyby się podzielił :) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 No, krótki review. ;) Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Raczej nie zmniejszałbym mocy, przynajmniej w modelu z krótszą lufą. Brak HU jest na prawdę odczuwalny. Sporo słabsze gaziaki na greengaz maja lepszy zasięg skuteczny, ale właśnie dzięki HU. To trochę paradoks, bo kupując taki rewolwer dostajemy sprzęt o sporej mocy, która dyskwalifikuje go na mniejszych dystansach, a za razem na większych odległościach dobry pistolet z HU też ma nad nimi przewagę. I tak źle i tak nie dobrze. Inną sprawą jest powtarzalność strzałów i regulacja HU. W gaziakach różnie z nią bywa i tutaj przewagę mają Dan Weesony, żaden silikon czy problem z gumką nie wpływa na tor lotu kulki. No i oczywiście dla miłośników rewolwerów takie porównanie jest czysto teoretyczne :twisted: ''4-kę moim zdaniem można śmiało używać w lesie, może te 20m rozsądnego limitu to przesada, ale trzeba po prostu używać głowy, to zabawka dla dojrzałych graczy. Quote Link to post Share on other sites
fuko Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 A mnie ciekawi jedno - czy do tych łusek wejdą rybki : http://rap4.pl/sklep/catalog/product_info....products_id=151 i czy to poprawiłoby osiągi na większym dystansie? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Jeżeli ktoś nie jest głupi i nie chce innym krzywdy zrobić, to 4" spokojnie można używać w zielonej taktyce, tyle, że na dystanie nie mniejszym niz 20 metrów. Mnie się z nich bardzo dobrze strzela. Z 10 metrów strzelaliśmy do kolegi który sam się zgodził na test ( na grillu ;-) ) Małe zaczerwienienie, 0 szału. Klamka fajna ale 6 strzałowa, zasięg 35 metrów max, fajny wygląd i na tym się kończy. EDIT: Te rybki wejdą, ale czy to coś da? Nie mam pojęcia. Edited June 11, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
wladek00 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Dan Wessona 4". Ogólnie replika bardzo mi się podoba, szczególnie piękne metaliczne wykonanie, ale.. No właśnie, nie może być zbyt pięknie, a mianowicie: -chwyt jest wykonany "badziewnie", cały się rusza i skrzypi, może nie byłoby to problemem w plastykowej replice, ale cały rewolwer jest świetnie spasowany, masywny i za każdym razem jak go biorę do ręki to ruszający się chwyt budzi pewien niesmak.., który jednak szybko znika bo ogólnie replika wywołuje banana na gębie :-P -Łuski siedzą w bębenku z małym luzem co powoduje ich przemieszczanie się wraz z ruchami rewolweru Niby nic i pewnie niejedna osoba powie, że się czepiam, ale jakby te dwa elementy były poprawione to naprawdę replika byłaby idealna ( no, jeszcze stalowa śruba dokręcająca nabój co2 :wink: ) i za naprawdę niską cenę. ps. czy ktoś nie wie czy i kiedy pojawią się zapasowe łuski? Edited June 11, 2009 by wladek00 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts