Bart_Forrester Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Będę go miał w poniedziałek, wywalę kilka strzałów do ochotników na dystansie 10-20. Na nowej kapsule on wyciągnie podobno ponad 650 FPS przez pierwsze strzały. Wiecie może czy jakiś serwis mógłby go osłabić? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Wymień sprężynkę kurkową. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 jest to część, którą można w Polsze znaleźć? Widzę wszędzie glockowe... Przy okazji - ktoś znalazł kaburę dla leworęcznego pod Dana 6"? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 No wymontuj z czegoś typu budzik... Sprężynki można znaleźć w kazdym urządzeniu, tylko upoluj odpowiednią. Quote Link to post Share on other sites
macius1984 Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Będę go miał w poniedziałek, wywalę kilka strzałów do ochotników na dystansie 10-20. Na nowej kapsule on wyciągnie podobno ponad 650 FPS przez pierwsze strzały. Wiecie może czy jakiś serwis mógłby go osłabić? Jak tam testy na ludziach? Nie ma rannych? Jak wrażenia? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 Muszę rozszerzyć test, bo póki co dwie osoby powiedziały, że na dystansie 19-21 metrów strzał odczuwalny jest tak samo jak z cymy 048. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Jak jest z celnością na dużym dystansie, szczególnie w przypadku ośmiocalowca? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Słabawo. Na kulkach 0,3g lekko lepiej ale zasięg słaby. Brak HU boooli... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 ktoś mi mówił, że wystarczy wymienić uszczelkę czy coś, by móc trzymać kapsułę co2 w rewolwerze. Prawda to? Na co wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 A nie można? Malo do czynienia z tym miałem ale nie zauważyłem żeby trzymanie kapsuły w replice było w jakikolwiek sposób problematyczne. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 podobno uszczelka się psuje. podobno. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2010 Report Share Posted November 16, 2010 Kolejny mit na moje oko. Przy odpowiedniej konserwacji i dbaniu nic się z nimi nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 A wie ktoś może jak ma się ta machina do Umarexowego Super hawka ? Bo ostatnio na strzelance bawiłem się rugerem i jest świetny pod względem wykonania, ale właściciel nie miał już gazu i nie postrzelałem :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 nie wiem jak wygląda super hawk. Wiem, że jednym i drugim do ludzi strzelać się nie powinno ;) Dan Wesson jest bosko wykonany. U mnie w domu wszyscy oglądali go 20 minut chyba, każdy chciał pomacać itp. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Nie przesadzał bym. Jako "oglądacz" a nie posiadacz stwierdzam że wykonany jest raczej średnio. Np na kurku wali w oczy łączenie połówek form, bęben ma luzy... Żadna rewela, mocna trójka z plusem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 w takim razie cieszę się, że "mój" tego nie ma :) tzn łączenie jest, ale trzeba go szukać, by zauważyć. ;) Quote Link to post Share on other sites
tolo59 Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Mam jeszcze jedno pytanie, bo mam okazje kupić DW 4" po dość niskiej cenie tylko, że mam wątpliwości co do zasięgu skutecznego, bo jak wiadomo nie ma on hop up'a. Czy zasięg będzie podobny jak w na przykład 350 efpeesowym colcie 1911 ( zasilanym na GG ) ? Czy według was lepiej kupić DW, czy szukać fajnej klamki w podobnej cenie ? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 fajnej klamki. ten zasięg średni jakoś jest. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Mam pytanie do posiadaczy wersji 4'. Jak jest u Was z trwałością napisów "Dan Wesson" na lufie? Bo dzisiaj dostałem swój egzemplarz, i zaraz po wyjęciu z pudełka zauważyłem że są one starte i generalnie długo się nie potrzymają. I się teraz zastanawiam czy zgłaszać to do sklepu jako wadę fabryczną, czy zostawić jak jest bo napisy są po prostu słabe. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Jeśli są robione tą samą techniką co "Super Sport" na nielicencjonowanych, to... schodzi po potraktowaniu zwykłym zmywakiem kuchennym. Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 u mnie trzyma się ten napis, ale mam wersję "6. Swoją drogą - czym mogę zmyć te śmieszne F w wielokącie i inne napisiki w stylu ASG Caliber 6mm, by nie uszkodzić matowej powłoki? :) Quote Link to post Share on other sites
Silent Assasin Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Po primo uszczelka się nie psuje ( w wersji wiatrówkowej wypstrykałem kilkadziesiąt kapsuł) Po secondo zasięg jest dobry ( wykonanie też świetne) wystarczy da kulki 0,36 lub 0,40 i jedziem ( z tego można strzela do tarczy na 10m i na 20+m strącac spokojnie butelkę (nie próbowałem więcej). Mam w dalekich planach wrzucic doń preckę ( kałacha sprzedam i będę z tym biegał :hahaha: ) Quote Link to post Share on other sites
Allesh Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Czy wie ktoś jak i jaki tłumik pasuje do tego gnata?? :) Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 gwintu nie ma, primo, sam w sobie jest OGROMNY - sekundo :D Quote Link to post Share on other sites
Allesh Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Tak myślałem, że gwintu nie ma. Fajnie by to wyglądało z tłumikiem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts