bomba095 Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Witam chciałbym zmontować następujące rzeczy w moim karbinie . Silnik: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2155 Łożyska kulkowe Sprężyna M120 Guarder BU systemy Jak myślicie jaki to da rof ?Dodam że całość będzie chodziła na zębatkach z Jg . Quote Link to post Share on other sites
habib Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Silnik zmień lepiej na G&P m120, Guarder żre dużo prądu i u mnie na m120 nie wytrzymała zębatka na wale silnika (ślizgało się). ROF będzie zależał od baterii, na 9.6V mini wyciągniesz 0 do 25 bb/s :), to też zależy jak "mocno" skręcisz GB i jak będą ułożone zębatki i jak wyregulujesz wysokość silnika, itd itd... Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 Bateria będzie 9.6 v 2500mAh GP Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 nie moge edytować a na silniku ics'a turbo 3000 jak bedzie ? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Turbo ICS 3000 wydaje mi się ze slaby jest przy słabych spręzynach, u mnie na M150 s.t.u. dawał 15k/s przy 10,8V 1800 Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 to jaki silnik da najwiekszy RoF na tej bateri i zębatkach (silnik musi kosztować mnij niż 230 zł) Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Bomba nie da się jednoznacznie powiedzieć jakiego rofa Ci da taka konfiguracja, nie da się powiedzieć ile da Ci jakakolwiek konfiguracja. Zależy to od tego jak złożysz giwere, jak ją wypodkładkujesz, jak wyregulujesz silnik. BU nie zwiększy Ci rofa ani trochę. Myślę, że Guarder na m120 będzie śmigał dobrze, do tego dobre podkładkowanie i dobrej jakości kable. Wymiana łożysk na kulkowe również na pewno pomoże :) Edited May 30, 2009 by jackobi Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Określić raczej nikt Ci tutaj nie określi nawet w przybliżeniu ile toto da, ale ten zestawik z pierwszego Twojego posta jest całkiem OK - ja bym dorzucił tylko zestaw podkładek i porządny smar i kogoś to porządnie to złoży. @jackobi - niby BU nie zwiększy ROF'a, ale odciąży trochę szkielet, szczególnie przy zwiększonej częstotliwości kolejnych cykli, które nasz kolega chce osiągnać - jeśli ma na niego kasę, to na pewno warto kupić BU. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 A możecie dać linka do jakiegoś dobrego smaru . Jeśli chodzi o składanie to sam złoże . Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 A możecie dać linka do jakiegoś dobrego smaru . Jeśli chodzi o składanie to sam złoże . Masz na sklepach ersoftowych - co prawda ich cena to rozbój w biały dzień, ale są dobre. A jak chcesz się dowiedzieć o porównywalnych czy nawet lepszych smarach w normalnej cenie to poszperaj na forum. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 BU jak najbardziej warto kupić, dla odciążenia i tych kilku fps więcej. Napisałem po prostu, że nie zwiększy on rofa :P Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Smary ze sklepów airsoftowych NIE są dobre. Nie i już. Zasychają po jakimś czasie zmieniając się w gęstą kupę, przypominającą białe błoto. A z czasem i żółte, potem czarne. Kolega walczy o ROF więc potrzebuje trochę rzadszego smaru, który jednak nie ucieknie od zębatek. Ja jak zawsze polecam stosowany przez siebie do wszystkiego 1-S . Dość yrudno dostępny ale jak się go dostanie to innego smaru do replik się nie użyje nigdy. Mają go w Praktikerach, Obi i czasem w Castoramach. Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 zastanawiam się czy na baterii 8,4V 2200mAh G&P z silnikiem o zwiększonym momencie obrotowym P&J da rade naciągnąć M120 Systemy z dobrym RUF-em?? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 jeżeli chcesz dobry rof to mocniejsza batka niz ta . silnik torque jest do tuningu mocowego a nie na speed. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 Jak już mowa o baterii to myślę o stworzeniu samoróbki ze zwykłych akumlatorów AA GP o pojemności 2500 mAh i włożeniu ich bo pojemniczków na baterie myślę o napięciu rzędu 9,6-10,8 V i podpięciu do repliki . jak coś źle myślę to mię poprawcie i powiedzcie co o tym sądzicie Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 tylko ze one maja wydajnosc na poziomie chinskiej batki. są to ogniwa do radia/ aparatu cyfrowego lub odtwarzacza mp3 mp4. zacytuję " na ch*j mi ku*wa twoje kwiaty" czyli na cholerę ci takie cos w aeg'u jak to nie podziała :P Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 szkoda bo było by to dobre i tanie rozwiązanie :( Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 ale nie jest dobre. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 11, 2009 Author Report Share Posted June 11, 2009 To jaka batka byłaby dobra do tej konfiguracji ? li-po odpada za drogo wychodzi Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Albo dobra, albo tania... Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 11, 2009 Author Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Chodziło mi o konkretne modele... i linki Edited June 11, 2009 by bomba095 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts