Maska Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Hejka, mam pytanie chce sobie zakupić replikę LSW, i jak do tej pory znalazłem dwóch producentów, STARa i Aresa, miał ktoś okazję strzelać, eksploatować w/w repliki? Jak z awaryjnością? Jak ten plastikowy GB się sprawuje itp. Słowem wszystko na temat repliki. (Ps. Szukałem na forum, niestety znalazłem tylko info dot. modelu ICS i Star w wersji L85 :) nie bijcie :mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Co prawda nie widziałem L86 na oczy, ale powiem ci, że ARES i Star to jedno i to samo. Ares jest (albo był) podwykonawcą Stara, jednak zaczął sprzedawać ich repliki pod swoją marką. A gearbox w L86 to zapewne dokładnie to samo, jednak dobrze by było jakby ktoś to potwierdził. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Jak na moje to różnica w wykonaniu jest. ARES to już nie Star... Quote Link to post Share on other sites
painball Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Prawda. ARES odbiega jakościowo od STAR'a... Zwłaszcza pod względem wykończeniowym. Jeśli chodzi o GB w STAR to szkielet nawet daje radę M120-M130... Mamy kilka egzemplarzy FN FNC w pomorskim ale są one dość awaryjne (zwarcia, mielenie się zębatek wynikająca z jakiegoś dziwnego rozwiązania technicznego w samym GB - muszę o to podpytać, generalnie ten GB jakiś taki... Dziwny ;) ). Sama jakość body, spasowanie części, dbałość o detale powala. Zdecydowanie jedne z najlepszych replik jakie macałem :) Warto zakupić nawet po to żeby na półce stał, aż miło się patrzy. Pozdrawiam, Pain Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ale to o starze... Ares to taki przeciętniak. Kicpa ma kilka replik stara, niech on sie wypowie Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Ja mam Scara od Aresa, kumpel od Stara. Jedyna różnica to fakt, że ja mam wersję Tan, a on czarną. Porównywaliśmy obie dość dokładnie i różnic nie widać żadnych. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 GB od FNC to nie Nie GB od L85! W FNC jest mechaniczny BURST który jest dość skomplikowany. Co do GB do L85, wytrzyma on M120 guardera bez problemu, a gdyby strzeli to zawsze można kupić za 17,50$ na wgc (http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...85BBK_srch_star), a zamka do BB nie trzeba zakładać. A z częściami zamiennymi nie ma problemu odkąd jest ARES. STAR nie odpisywał na prośby o zakup np komory HU a ARES działa dużo dla swojego klienta. Polecam stronę www.aresusa.com i www.newqrf.com, Na tej drugiej jest katalog części i replik. Zainteresować może jedno http://www.newqrf.com/age_08.html a mianowicie "Full steel body & bipod, High strength metal gearbox, Easy spring release.", więc zamawiając bezpośrednio od ARESa w elkach jest prawdopodobnie metalowy GB ale trzeba by się od nich dowiedzieć. Ja mam taki szkielet i mogę powiedzieć że jest na łożyska 8mm i wygląda solidnie. Z tego co wiadomo ARES był podwykonawcą STARa więc repliki STARA to prawdopodobnie dokładnie to samo ale nie wiem na 100%. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 BTW. Fotka metalowego GB do Elki Stara na łożyska 8mm: Ares (Shooter) robi jeszcze parę innych wzmocnionych części takich jak stalowa uszczelniona dysza, stalowa podwójnie uszczelniona głowica cylindra i wiele innych. Quote Link to post Share on other sites
Sawer Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Rozumiem że lepiej kupować Aresa? :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 więc zamawiając bezpośrednio od ARESa w elkach jest prawdopodobnie metalowy GB ale trzeba by się od nich dowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 (edited) Troszkę może odbiegnę od tematu, ale chciałbym się dowiedzieć czy jest na rynku polskim jakaś konwersja, sam przedni grip z L85 na L86 ?? ;) z góry poproszę linki niedawno szukałem, ale nie znalazłem :( Edited August 5, 2009 by chester Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 ICS ma podobno wypuścić do swojej elki, tak to nie ma. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 ICS ma nawet całego L86 wypuścić... tylko kiedy? Quote Link to post Share on other sites
Sawer Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 A jaka batka do tego będzie najlepsza? :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Jakieś dobre Lipo, z moich informacji to żaden Large nie wejdzie do przedniego skróconego handguarda. Lipo 11,1V 2200mAh 25C firmy Pelikan wejdzie na 90%. Quote Link to post Share on other sites
Sawer Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Ktoś z posiadających LSW nie miał czasem problemu z odpadającym dwójnogiem i wie jak to naprawić? :) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 (edited) Ktoś z posiadających LSW nie miał czasem problemu z odpadającym dwójnogiem i wie jak to naprawić? :) Spawaniem a potem szlifierką kątową :twisted: sprawdzone i tak naprawione. Chyba że chodzi ci o sytuację kiedy dwunóg spada z bolca - to wtedy odpowiednia śruba i nakrętka. Edited October 16, 2009 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts