MacDermot Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Trochę odgrzewam kotleta, ale mam dylemat. Czy brać kapelusz idealnie w moim rozmiarze (58) czy o rozmiar większy czyli 59? Bo słyszałem, ze trzeba brać większy, bo rozmiarówka jest zaniżania, jak to w końcu jest? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Jeśli masz na myśli kontrakt, to rozmiarówka zawsze się zgadza. Oczywiście w przypadku bardzo spranego i starego egzeplarza, mógł on sie trochę zbiec. Niestey najlepsze jest przymierzenie, jeśli taka możliwość istnieje. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Tak, jak najbardziej kontrakt. W armyworld.pl kupuję więc nie mam jak zmacać, a w mojej okolicy nie ma jak i gdzie przymierzyć. To ryzyk fizyk, zamawiam 58. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Radziłbym wziąć jednak numer większy. Mam w obwodzie głowy 58cm, ale rozmiar kapelusza (tacgear) 59 jest tak na styk szczerze mówiąc wygodniejsza dla mnie byłaby 60. To samo tyczy się czapek, zarówno zwykłej, jak i górskiej fleckowej. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Jeszcze może zmienisz zdanie co do włosów i zostawisz je żeby urosły. Wtedy większy rozmiar będzie jak na wagę złota. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Wziąłem jednak 59 nawet jak będzie lekko za duży to nic. Rozmiar 60 mam czapeczkę polową i jest tak za duża, że nie zrobiłoby mi różnicy jakbym położył sobie luzy kawałek materiału na głowie ;] Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Mam w obwodzie głowy 58cm, ale rozmiar kapelusza (tacgear) 59 jest tak na styk szczerze mówiąc wygodniejsza dla mnie byłaby 60. Dlatego pytałem o producenta. TG ma trochę inną rozmiarówkę i jest "półkontraktem". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts