CyberKozA Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 Strzelnie zza rogu jest nierealistyczne I dla tego amerykanie wymyślili specjalne urządzenie które wyglądem przypomina przegubowy karabin. Montujemy do tego M9 lub G17 i walimy zza rogu nie wystawiając nawet ręki. Ludzie, każdy ma swoją rację więc uśrednijmy i po prostu stosujmy się do tego z rozsądkiem. Czasem jest to usprawiedliwione a czasem nie. Debilom i tak nie wytłumaczycie i nie zabronicie a wy będziecie mieli czyste sumienie :D. Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted May 18, 2004 Report Share Posted May 18, 2004 E tam ... czepiasz się szczegółów :wink: A może by skonstruować coś takiego do asg? Zdemontować aparat cyfrowy, zapewnić zasilanie i do przodu :evil: :roll: Musze coś takiego do swojego AUGa skonstruować :twisted: Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 a BRT ma swoje roywiazanie tego problemu przecwiczzmy go na przeciwnikach a potem sami skopiujecie :) a na razie to tajemnica teamowa :] Link to post Share on other sites
Piciu Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 A może zalecić wszystkim "mordercom zza rogu" aby nosili lusterka? Jest to bardzo łatwa metoda sprawdzania co czai się po drugiej stronie i na pewno zwiększyłaby bezpieczeństwo. Ideałem są taki lusterka dentystyczne - małe, okrąłe na pręcie, ale nie wiem gdzie takie dorwać. Link to post Share on other sites
Lotos Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 ...a wiec wszyscy do dentysty po lusterka...biegiem hehehe... serio to - wyobraznia i te dwie pólkule, o ktorych pisal Giersik! pozdr. Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 na tragach staroci w duzych ilosciach Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 I dla tego amerykanie wymyślili specjalne urządzenie które wyglądem przypomina przegubowy karabin (...) Nie chce sie klocic, ale z tego, co pamietam, to jednak nie Amerykanie, ale Zydzi... Link to post Share on other sites
Tadeusz Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 tak Izrael Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 Whatever. Izrael czy USA... Dla mnie jeden pies bo i to i to daleko a samo ustrojstwo jest drogie i nie na rynek cywilny. Liczy się fakt że jest i że działa :D Link to post Share on other sites
JuzekK Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 ta ale teraz se wyobraz ze obie strony czegos takiego uzywaja ;-) albo beda dlugoooo walczyc albo szybko je sobie nawzajem porozwalaja. Link to post Share on other sites
Lukzari Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 Ideałem są taki lusterka dentystyczne - małe, okrąłe na pręcie, ale nie wiem gdzie takie dorwać. Ja takie kupiłem w najzwyklejszej aptece. Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 a u mnie wala się tego na tony po domu bo moja starsza jest dentystką :D ew. conieco może mógłbym sprzedać... 8) Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Idealem ? Troche za mala powierzchnia by swobodnie nazywac je idealem. Link to post Share on other sites
Piciu Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Mała powierzxhnia - mała szansa że ktoś z drugiej strony zauważy, że go podglądasz, a chyba o to chodzi? :) A jak wolisz większe lusterka - też dobrze. Wiecej widzisz, ale i Ciebie widzą. Coś za coś. A teraz lece do apteki, bo ktoś napisał ze tam można dostać... Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 25, 2004 Report Share Posted May 25, 2004 Mala powierzchnia uniemozliwia zlapanie w lustro obiektu, dobra obserwacje itp Link to post Share on other sites
Piciu Posted May 27, 2004 Report Share Posted May 27, 2004 ... ale pozwala prowadzić obserwacje z minimalną szansą bycia zauważonym. Cóż, coś za coś. Link to post Share on other sites
Recommended Posts