Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Desert Eagle HFC - podwójne strzały itp.

Recommended Posts

Witam

Przeszukałem dział Gazowy w poszukiwaniu informacji nt. tej przypadłości tego modelu, niestety nie znalazłem żadnych konkretnych rozwiązań. Otóż podczas strzelania zdarzają się podwójne strzały, albo wyrzucanie kulki przez wyrzutnik łusek, czy też syfon w końcowej fazie strzelania. Co dziwne, mam pistolet od tygodnia, i dopiero teraz to wyszło. Z tego co czytałem, nie tylko mój Deagle na to zapadł.

Syfon chyba rozpracowałem, wynika on ze zbyt małej ilości gazu by cofnąć zamek, w związku z czym kurek nie może się cofnąć i pstryczek, który zwalnia gaz blokuje się.

Natomiast nie mogę pojąć mechanizmu podwójnych strzałów. Dzieje się to zarówno kiedy kulek jest kilka, jak i kiedy jest cały magazynek. Co prawda dzieje się to 2-3 razy na magazynek, ale w sytuacji "zagrożenia" chcę mieć pewność, że pistolet wystrzeli poprawnie. Dla porównania w Glocku 17 KSC/KWA takiego problemu nie było.

Czy ktoś z obecnych właścicieli, bądź już byłych, ten problem rozwiązał ?

Edited by Azur

Nie mogę edytować.

Gadałem z kolegą, który ma Desert'a TM'a. Z jego relacji wynika, że po strzelaniu komora wyrzutnika jest sucha. U mnie natomiast wszystko jest zapaćkane. Używam gazu z zawartością silikonu, w sumie coś takiego przypomina tajemnicza ciecz w komorze. Kolega natomiast Ultraair. Jutro będę próbował na Ultra, istnieje możliwość, że kulki pod wpływem silikonu po prostu wyślizgują się ze szczęk magazynka ?

co do dubletów obadaj czy dzieje sie tak przy magazynkach TM- są wymienne z hfc (może coś ze szczękami maga jest nie tak, przetestuj na magzaynkach marui i jeśli wyjdzie, że z magami hfc jest kicha a marujowskie śmigają to wymień szczęki maga na firmowe TM - można kupić na specshopie tą część)

co do syfonu - na końcówce gazu zawsze jest syfon (ale malutki) jeśli jednak gazu jest sporo i przy syfonie wywala połowe maga gazu to raczej wina zaworków -wymieniasz na te o większej przepustowości przystosowane do TM-powinny pasować (ewentualnie wymień tylko spr. w młoteczku na silniejsze ... najlepsze jest to że spr. king armsa 170% są słabsze od guarderowskich 150% ale king arms wyjdzie taniej bo kupisz osobno spr. powrotne i kurka a guardera kupujesz komplet - części są dostępne na asgshopie i specshopie)

Najbardziej to mnie dziwi to , że komora jest tak zapaćkana. Dziś porównywałem z Marui, podpiąłem do swojego zarówno mag Marui jak i HFC i efekt był identyczny, zapaćkana komora. Natomiast Marui suche.