Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A3 G&P i batka 8.4

Recommended Posts

Witam, zamówiłem na asgshop.pl karabin M16A3 G&P + tuning 1 level (sprężyna 120 Guarder i głowica tłoka Deep Fire) i gumkę Systemy. Przy konsultacji w sprawie doboru aku i ładowarki otrzymałem informację,

że najodpowiedniejszą opcją będzie aku G&P 8.4 3300mAh. Pytałem, czy nie lepiej wziąć batke też G&P ale 9.6. Pan z asgshopu powiedział mi, że jeśli wezmę mocniejszą niż mi polecają to stracę gwarancję. Zgodziłem się więc na batkę 8.4, ale nie wiem, czy

nie będzie ona za słaba. Jakie są wasze opinie?

ASGShop ma uznaną markę, jeśli chodzi o serwis i możesz śmiało polegać na ich opinii. Poza tym jeśli mocniejsza batka skasuje Ci gwarancję, to chyba nie ma co się zastanawiać.

Mi stokowe G&P (370 fps) na 8,4 bangla jak ta lala.

Witam, podczepiając się do tego tematu mam pytanko. W ciągu kilku dni przyjdzie do mnie M16A3 G&P po tuningu WGC z batką 10,8V. Nie będzie to za wiele dla repliki? Czy zużycie będzie dużo większe? Ogólnie walę krótkimi seriami i semi także spalenie repliki chyba nie wchodzi w grę.

Witam, podczepiając się do tego tematu mam pytanko. W ciągu kilku dni przyjdzie do mnie M16A3 G&P po tuningu WGC z batką 10,8V. Nie będzie to za wiele dla repliki? Czy zużycie będzie dużo większe? Ogólnie walę krótkimi seriami i semi także spalenie repliki chyba nie wchodzi w grę.

Raczej nie ma znaczenia G&P bardzo dobrze chodzi na 7,2V na 8,4V jest już dość duży ROF.

10,8V zajedzie ci :

*łożyska

*tłok

*zębatki

*głowica tłoka

Wiem bo sam wsadziłem li-po do m4 stocka WGC i trzeba było wymieniać części po ok 2tyś kulek...

ASGShop ma uznaną markę, jeśli chodzi o serwis i możesz śmiało polegać na ich opinii. Poza tym jeśli mocniejsza batka skasuje Ci gwarancję, to chyba nie ma co się zastanawiać.

Mi stokowe G&P (370 fps) na 8,4 bangla jak ta lala.

A weź załóż taki serwis sobie i wciskaj wsztskim li-po 11,1V 35C do tuningowanych replik, nie będziesz wiedział po miesiącu czy strzelić sobie w łeb czy skoczyć z okna jak osiołki zaczną napieprzać z tego jak z minimi i uszkodzą GB, szybkostrzelność = szybsze zużywanie się części = częste reklamacje.