valki Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 http://gunfire.pl/product-yid-1152192694-CM049SD6.html Wie ktoś coś, oprócz tego, że ma BB i korpus metalowy? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Na gunnerze piszą ze korpus metal jest tylko góra, dolne body jest z absu. Poza tym strzela, można ładować w nim baterie... Otworzyć go i pobawić się w puzzle , a także przerobić na action mena ;) Pozdrawiam. edit:// Prawdopodobnie także został użyty nylon podobnie jak we wcześniejszej wersji MP5SD6 tej samej firmy. (CM.041 SD6) Edited June 12, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Ktoś już kupił? Bo sam się przymierzam, i pewnie raczej kupie, ale chciałbym wysłuchać relacji jak działa ten blowback :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Blow-back łamie ręce i wybija barki... popatrz tutaj: Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 O majn gat.Poraża:) Ale dźwiek taki lubie) Fajnie im to nawet wyszlo Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Wydaje mi się że na żywo będzie to lepiej wyglądało, aczkolwiek jeśli ten blowback działa na takiej samej zasadzie jak w L96 G&G to wyciągamy jedna sprężynkę i po brzydkim blowbacku :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Taki z tego blow-back, że zamek się rusza. Kopać nie kopie, jak widać. Zawsze jakiś tam gadżet... Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 EBB niegdy nie kopie (pomijając M4 i AK TM i jego cymowską kopie) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1524 - MP5 J http://www.taiwangun.com/shop,show,1533 - Składana kolba, RIS http://www.taiwangun.com/shop,show,1538 - znane MP5 SD6 Jeszcze jeden filmik: Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 coś potaniały.. wcześniej były coś po 700 zł, teraz to nie jedna osoba się zastanowi czy nie dołożyć te 70 zł i mieć BB. Pewnie będę jedną z nich :) Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 coś potaniały.. wcześniej były coś po 700 zł, teraz to nie jedna osoba się zastanowi czy nie dołożyć te 70 zł i mieć BB. Pewnie będę jedną z nich :) Czyli dołożyć w celu zakupu czego?? Quote Link to post Share on other sites
Filak Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Koledze chyba chodziło o to, że różnica między wersją bez EBB(0.41) a z EBB(0.49) wynosi 70zł:) Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 mieć BB Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Nie no wiem, że różnica z wersją z a bez EBB to jakieś7 dyszek, jednak jest to temat o 0.49... Czyli rozumując wolałbyś zamiast 0.41 dorzucić 70zł i kupić z EBB...tylko w sumie co to za BB, jak tylko klapka się rusza. W to miejsce lepiej magi sobie fundnąć :D Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Oj tam, taki niekopiący BB to zawsze +1000 pkt. do lansu ;) Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Ja sobie tą replikę zamówiłem, jak przyjdzie to napiszę co i jak. Pewnie ten BB jako pierwszy się zepsuje ale +1000 do lansu jest najważniejsze ;) Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 No i przyszedł do mnie mój Mp5sd. Na razie tylko go obmacałem, wygląda na solidną i zbitą konstrukcję. Z wad jakie mogę już wymienić to piny podtrzymujące chwyt, na bank się zgubią podczas strzelanki. EBB fajnie chodzi, myślałem że będzie to wyglądało gorzej :) W niedzielę pierwszy test, wtedy będę mógł coś powiedzieć więcej. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Chyba sobie pod choinkę to kupię. :D Lans+ osiągi+ plus miłość do MP5. Piny oklej taśmą klejącą. Ja tak zrobiłem i wchodzą ciężko, ale nie wypadną za cholerę ( tak zrobiłem w G36 JG ). Tylko nie za grubo, bo ich nie włożysz na miejsce. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Jestem po 1-szej strzelance moją Mp5SD. Oto kilka spostrzeżeń: Zalety: -tłumik faktycznie tłumi, replika jest na tyle cicha, że na te 15-20 m w ogóle jej nie słychać. W ogóle wydaje bardzo miły dla ucha dźwięk ;) -celność w pełni zadowalająca -EBB nadaje fajnego klimatu, można go w każdej chwili wyłączyć dzięki temu jest jeszcze bardziej cicha (EBB trochę hałasuje) -bardzo poręczna strzela się często intuicyjnie (ale to już zaleta mp5) Wady: -dosyć ciężka bo aż 3,25 kg a to sporo jak na pistolet maszynowy W budynkach bardzo dobrze się spisuje (wymieniłem sprężynę na słabszą aby nie ranić za bardzo kolegów ;)) Mimo tego, że strzelam głównie na semi to chyba sprawię sobię lepszą baterię. Ogólnie mogę polecić ten zakup, może trochę na to za wcześnie, bo wszelkie usterki i awarie ujawniają się po jakimś czasie, ale jak na razie jestem w pełni ustatysfakcjonowany :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 I tak mało waży. Zobacz ile oryginał. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_masz...aszynowego_MP_5 Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Wiem ile waży prawdziwa broń ale jak na PM to całkiem sporo, zresztą to najcięższa wersja MP5, przez kolbę japonkę oraz tłumik :). Moja M16 ważyła niewiele więcej a w końcu to był karabin szturmowy :) Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Po dwóch strzelankach wyplułem jakieś 500-600 kulek, muszę powiedzieć, że replika jest świetna, dobry zasięg, dobre skupienie, strzały miłe dla ucha, blowbak dodaje krztyny realizmu, za taką cenę myślę, że nic lepszego się nie dostanie. Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 EBB niegdy nie kopie (pomijając M4 i AK TM i jego cymowską kopie) Chcesz żeby kopał? Weź te kabelki od niego i poprowadź sobie do barku ew. do ramienia ;) Będzie kopał i to ładnie :-F Quote Link to post Share on other sites
Criters Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Blow-Back fajny :mrgreen: . Czego to chińczyki nie wymyślą. Mnie by pasowało żeby jeszcze łuskiw wypadały... hehe może za 20lat. Quote Link to post Share on other sites
B4rt Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Criters- Nie ma problemu, tylko że albo opracowałbyś strasznie tanie łuski, albo po każdej strzelance biegałbyś po lesie szukając łusek, za które byś wydawał 50 zł za komplet 5'ciu... . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts