Marnus Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Witam, dziś przyszła moje nowiutka M16A3 G&P z tuningiem 1 level'u i gumką Systemy z ASGShopu. Nową batkę podłączyłem ładowarki w celu sformatowania, jest to batka 8,4V 3300mAh G&P, a na strzały testowe włożyłem 8,4V 1500mAh od M16 JG III gen. Postrzelałem sobie przez okno i to było tak: wsadziłem jakieś 50 kulek do mida G&P i zacząłem. Pierwsze strzały były jakieś koślawe, kulka szła w dół i dosyć mocno w lewo. Podkręciłem hopka i karabin zaczął strzelać już po 2 kulki na raz i lekko w lewo. Myślałem, że to wina maga i poszedłem po mida King Armsa i znowu to samo, wcześniej jeszcze raz się zaciął spust i 2 razy kulki wcale nie chciały lecieć. -.- Jestem załamany. Miał strzelać jak bajka, a tu porażka. Co zrobić? Quote Link to post Share on other sites
SpiderD Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 sprawdź czy HU nie jest za dużo przesmarowany podobnie z lufą jeśli chodzi o brak reakcji spustu hm... podobną przypadłość miał kumpel po rozbiórce gearboxa okazało się że styki były zawalone smarem od zębatek ogólnie strzelając na SEMI czasami się trafi że spust nie zareaguje, zazwyczaj pomaga AUTO - tak na dobrą sprawę nie rozgryzłem jeszcze tego powszechnego problemu ( ze spustem ) w M-kach :/ Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Jak na moje źle założona gumka lub za dużo smaru (nieprzestrzelona gumka) lub złej jakości kulki. W grę wchodzi jeszcze genialna komora G&P xD Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Kulek jakich używam to Madbulle 0.25g. Przed chwilą poszedłem sobie znów postrzelać. Już było lepiej, kulki leciały w miarę prosto, kilka razy wystrzeliły podwójnie. Jak rozłożyłem karabin, tak tylko żeby widzieć komorę to właśnie było na niej dość dużo smaru i na dyszy czy tam popychaczu (nie wiem dokładnie) też było nawalone trochę dużo. Raz się zaciął spust przy Semi to przełączyłem na auto i elegancko, a później znów na Semi i działał. Zobaczę jeszcze przez następne dni, może przestrzelę gumkę, w niedzielę na strzelance się zobaczy, jak będzie kiepsko to może odeślę na gwarancję, ja jeszcze nie jestem dobry jako mechanik karabinów :P Quote Link to post Share on other sites
SpiderD Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 przeczyść wyciorem lufę powinno rozwiązać problem z rozrzutem kulek jeżeli masz silikon w sprayu to psiknij ale nie za dużo :) sorki zapomniałem byś psiknął komorę HU :P Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Mam wyjąć gumkę i wszystko z komory i psiknąć? Właśnie tego chciałem uniknąć, żeby gumki nie wyciągać bo nie chce jej podrzeć. A ten smar co tam jest to też wytrzeć? Taki biały (bez skojarzeń :P) i gęsty dosyć. Silikon w spreju mam. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 W lufę i komorę nie psikaj NICZYM I NIGDY. Gumka ma być stuprocentowo sucha. Kiedy ciorasz lufę (a rób to po każdej strzelance bo za dużo już odstałem na serwis połamanych zebatek przez zasyfione lufy) to po wyczyszczeniu lekko psiknij na szmatkę/chusteczkę sprayu silikonowego i wtedy przecioraj. Potem jeszcze raz na sucho i dopiero jesteś gotów iść się gić. A ściąganie w lewo to pewnie krzywo założona gumka. Podwójne strzały to moze być uszkodzona gumka, źle założona lub już podarta. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Gumka już z każdym strzałem leciała coraz bardziej prosto. Na początku było bardzo w lewo, ale teraz coraz mniej. Może musi się wyrobić. Zauważyłem właśnie że z komory wystaje dużo smaru. Czy na tej dyszy czy popychaczu (tym co wchodzi do komory lekko od strony GB) też ma być smar? Bo tam też był. Dzięki za dotychczasowe rady. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Gumka już z każdym strzałem leciała coraz bardziej prosto. Jeżeli z lufy wylatuje gumka - nie jest dobrze :strach: Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Sory, chciałem napisać kulka, a nie gumka ^^ :P Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 No to chyba raczej nadmair smaru i innego dziadostwa. ;-p Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Tak mi się też wydaje. Tuning 1 poziomu na ASGShop obejmuje również przesmarowanie repliki, ale... Panowie bez przesady :P Już lufę wyciorkiem potraktowałem. Najpierw nasmarowaną szmatką, a potem suchą. Edited June 12, 2009 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 To co tam się rusza to dysza. Na niej nie ma być smaru. Wypchnij przedni pin, rozsuń połówki i wytrzyj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts