pumbishon Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Witam Nurtuje mnie takie pytanie: Czy da się podciągnąć gb.3 do ok. 550 fps lub więcej? Chce wymienić cały gearbox ale pojawia się pytanie czy wszystkie części tunningowe da radę zamontować w szkielecie od gb.3? Widzę mnóstwo mozliwości jeśli chodzi o wersję 2 ale nic o tak dużym tunningu 3-ki. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 GBv3 lepiej się tunninguje niż v2. Spokojnie z niego, przy dobrym serwisie i odpowiednich częściach, wyciągniesz 550. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 To ja się podczepię do tematu: Jaki jest najwytrzymalszy szkielet v.3? Sklep i kraj obojętne. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Używam stockowego gb v.3 z boyi i przy sp130 wyciągam 500 fps. 540-550? bez problemu, choć ja już nie widzę potrzeby Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 grisza76 - przeczytaj jeszcze raz moje pytanie. :) Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 (edited) Używam stockowego gb v.3 z boyi i przy sp130 wyciągam 500 fps. 540-550? bez problemu, choć ja już nie widzę potrzeby Ja potrzebuję do zrobienia karabinu snajperskiego i właśnie interesuje mnie 550 lub nawet do 600 fps.Planuje cały gearbox wymienić łącznie ze szkieletem, już z resztą napisałem do asg shopu ile mnie to będzie kosztowało. W końcu już przy takiej mocy wolę mieć dobre części żeby nie mieć problemów. P.S.I też przyłączam się do pytania Germa :) Edited June 13, 2009 by pumbishon Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 FTK Guarder'a M150, wymieniony tłok na DF, łożyska kulkowe DF, dysza DF, silnik systema Magnum, złożone w asgshopie na początku 570fpsów, teraz po ponad roku 540fpsów. Strzela na auto i nie ma jakichkolwiek problemów. Można włożyć M170, też będzie działać, ale nie ma sensu... Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 pidzejfat: Ale jaki SZKIELET ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Warto w tym wypadku zainteresować się zespołem lufy i komory, niektóre lufy ładnie zwiększają fps'y, przynajmniej teoretycznie, bo nie sprawdzałem tego w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Gogin - to jest "oczywista oczywistość". Można pokombinować z montażem lufy zewnętrznej od RPK, a potem jeszcze PBS zamontować. Każdy szanujący się rusofil palnie sobie w łeb, nikt nie będzie chciał z tym biegać (lufa tak przynajmniej 700 mm). Jak się dostanie do tego lufę, to aż żal byłoby nie wstawić potężnej sprężyny... I do tego potrzebny jest nam pancerny gearbox. :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Szkielet Stock z VFC. Przypominam, że szkielet z VFC jest o 3mm krótszy od zwykłych. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts