Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana sprężyny w Steyr Au-1G [JG]

Recommended Posts

Głównie strzelamy się z kumplami w lesie, więc na dużym obszarze, mój Aug ma za małą moc i szlak mnie trafia jak widzę kulkę która spada kilka metrów przed delikwentem którego miałem zestrzelić.

Mój aug:

http://www.taiwangun.com/shop,show,714

Chciałbym wymienić sprężynę która według opisu ma mi dać ok. 420 fps (co wg mnie byłoby optymalną siłą do lasu)

Sprężyna to Mad Onion M130

Chciałbym wiedzieć czy według was, ten Steyr wytrzyma ten "upgrade"? xD

No i drugie tak przy okazji, czym się różni sprężyna o skoku regularnym i nieregularnym, bo wiem tylko tyle, że wyglądem :/

Edited by Majkiman

Głównie strzelamy się z kumplami w lesie, więc na dużym obszarze, mój Aug ma za małą moc i szlak mnie trafia jak widzę kulkę która spada kilka metrów przed delikwentem którego miałem zestrzelić.

1. Wymieniałeś gumkę ? Jakich kulek używasz ? Efpeesy (twoja - "siła") to nie wszystko.

Chciałbym wymienić sprężynę która według opisu ma mi dać ok. 420 fps (co wg mnie byłoby optymalną siłą do lasu)

Sprężyna to Mad Onion M130

2. Patrz punkt pierwszy.

Chciałbym wiedzieć czy według was, ten Steyr wytrzyma ten "upgrade"? xD

3. Oczywiście, tylko należy zadać sobie pytanie jak długo będzie "trzymał" ?

No i drugie tak przy okazji, czym się różni sprężyna o skoku regularnym i nieregularnym, bo wiem tylko tyle, że wyglądem :/

4. Sprężyna o skoku nieregularnym lepiej (szybciej) się rozpręża i nie tak trudno ją naciągnąć mechanizmu jak sprężynę o regularnym skoku i nadającą kulasowi tę samą prędkość początkową.

Moc to 350 fps, inne staty w linku którym podałem, chyba się jednak zdecyduje na Mad Onion M120, ale skoro mówicie, że Mad Onion są słabe to pomyśle jeszcze nad SP 120 Guardera, gumki jeszcze nie wymieniłem, ale wymienię prawdopodobnie na tą:

http://www.taiwangun.com/shop,show,193

co jeszcze mógłbym ewentualnie wymienić żeby dłużej mi aug przeżył, chodzi o najistotniejsze części żeby nie wydawać nie wiadomo ile...

W każdym razie thx :D

Ten temat jest do śmieci.

Ze 4 piętra niżej jest 31 stron o tuningu tego guna, o tym co trzeba wymieniać przy tuningu mocowym też jest i to nawet na ostatnich paru stronach, wcale nie trzeba czytać całego tematu.

A Ty Kolego jak nie potrafisz nawet poczytać ze zrozumieniem, to proszę Cię zainwestuj w dobry kołek i powieś tego Auga na ścianie, do momentu do jakiego nie nauczysz się czytać, bynajmniej zasad zakładania nowych tematów.

Pozdrawiam.

@ Felga: zakładnie borka do 110 ma taki sam sens, jak pchanie madoniona 130, nic nie da sensownego na dłuższą metę, ale za to jaki lansss.

Edited by Tuksiak

Puknij sie troche w głowę. Chcesz pchac m130 (czyli de facto 480fps około) do guna który nie ma nawet wstawionej precki, gumki i dobrego dystansera?

Pierwsze słysze, że m130 to aż 480 fps, z resztą napisałem niżej, że jednak wmontuje m120 co w przypadku mojego guna da jakieś 40 fps więcej, a jeśli taki temat już był to sry.

@ Felga: zakładnie borka do 110 ma taki sam sens, jak pchanie madoniona 130, nic nie da sensownego na dłuższą metę, ale za to jaki lansss.

Wiem, że borki nejlepsze efekty dają na mocnych sprężynach, ale nawet na 110 da to te kilka fpsów więcej, bo w moim poście opisałem jak otrzymać najlepsze osiągi przy minimalnym skróceniu żywotności.

Nikt nie zauwazyl ze chodzilo o tani tuning ? ;) Borek jest tani ze ...

1. Zmien gumke na Guardera przezroczystego (i zadna inna - ale nie wymieniaj dystansera)

2. Precka daje 10 fps wiecej - przy poprawie skupienia

3. M120 Guardera spokojnie wytrzyma - ale spadnie rof i bateria starczy na mniej kulek

4. Wymana cylindra na bez dziury (type 0 ) ale musi ci ktos to zlozyc.

5. Wymiana silnika na PJ z taiwana jest naprawde genialnym pomyslem - bo baterii wielkiej do auga nie wrzucisz.

6. Wymiana baterii na 9.6 v - najlepiej kolo 2000 mAh

7. Wymiana zebatek na CA lub podobnej jakosci

8. Mozna dopiero bawic sie w borka i springa do m130. M140 - przy semi only.

W krokach masz co mozesz zrobic.

Metalowa komora hopa do auga nie poprawia osiagow wiec nei warto w to ladowac kasy.

Pierwsze 4 kroki to taka podstawa w asg.

Dobra widze, że w większości odpowiadacie na mój pierwszy post, a nie na to co niżej napisałem, każdym razie po krótkim zastanowieniu chciałem wymienić:

-Sprężyne na M120

-Gumke, właśnie na przeź. Guardera

-Prowadnice sprężyny, nad lufą się zastanawiam, a w przyszłym czasie prawdopodobnie kupie mocniejszą baterie.

THX kocur :D

Plz przestańcie mi już odpowiadać na pierwszy post, temat już chyba zamknięty, myślałem na początku, że sama wymiana sprężyny wystarczy, w upgrade jest newbe i widzę, że się po prostu myliłem xD

Edited by Majkiman

Mialem czarna systemy i przy m120 dzialala tak ze nie dzialala. Gorzej niz Chinski stock. Dystansery typu H mam w snajpie i niewiele daja... Zalezy do czego porownywac. Sa o tyle slabe ze przy duzym hopie po prostu blokuja kulke w lufie i wypada ona na parenascie metrow. Trzeba ostroznie z hopem - co przy poczatkujacym strzelcu i nie do konca opanowanym hopie moze powodowac uszkodzenie gumy.

No to jesteś jakis wyjątkowy, montowałem kilkanaście gumek systemy i kilkanaście dystanserów w kilkunastu różnych replikach, większość moich znajomych jedzie na systemie i dystanserach typu "H" (podobnie wielu jedzie na guarderach których tez sporo montowałem) i cóż- systema lepsza tzn kreci porównywalnie ale łatwiej załozyć. A dystansery dają duuuużo. Na prawdę dużo.

U nas też kilka osób ma dyst. typ H, ja osobiście śmigam na czarnym, który jest niby przeznaczony w celu poprawienia celności - na oko ? Wiele się nie da zauważyć, raczej często, użytkownik CHCE widzieć poprawę to ją widzi - ja "na oko" różnicy nie widzę między dystanserem Guarder'a, a czarnym dystanserem typ H - jedynie przy typ H trzeba więcej podkręcić - wiadomo, jest o wiele mniejszy od tego Guarder'a.

Edited by Gogin

Każda replika jest w sumie inna - nawet jeśli to ten sam model tej samej firmy - wiadomo. Trzeba by wsadzić replikę w imadło, ustawić tarczę na 50 m i przestrzelać na dyst. zwykłym i H, bo jak ktoś tego nie robił to kłócić się tu możemy o pietruszkę ;).