Ari Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 A wiec mam tutaj pewny dylemat. Otóż mój plan jest taki: Posiadam kamizelke Armor Chassis. Chcę zamontować 2x2 (czyli podwojna ladownica mieszczaca 4 magi) ładownice typu shingle na lewej czesci klatki piersiowej (bo z prawej strony jest niewygodnie lewa reka sięgać). Lecz mam tutaj pewny dylemat ... Czy magazynki w takowej ladownicy, maja racje bytu byc noszone bez tych gumek od gory? Magazynki sa do m4 wraz z magupullami (tymi starszymi). Zalezy mi na szybkim dostępie do magow bez otwierania od ladownic jakis klapek czy gumek i dlatego zastanawiam sie czy ladownice te (shingle) sa takie ze magazynek w miare ciasno tam siedzi? Od razu dodam ze z reguły sie nie czołgam, jedyne co to zawieram pozycje lezaca jak trzeba byc koniecznie mniej widocznym. Dlatego prosilbym tutaj wlascicieli ladownicu typu Shingle, o wypowiedzenie się na temat czy to o czym mysle, ma racje bytu, czy raczej powinienem o tym zapomniec i skupic sie na pomysle 4 pojedynczych ladownic na calej klatce PS. Shingle o ktorych mysle, to albo Condor (MC) albo z Miwo (MC) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 One nie mają gumek takich jak np. ładownice cqb, więc bez tych górnych gumek nic nie będzie maga trzymało. Ja mam na shinglach panel 2x2, trochę ładownic dookoła i w opcji bez płyt pod spodem ładownice shingle są dosyć ściśnięte, magi oklejone taśmą siedzą w miarę bezpiecznie bez gumek. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 (edited) W twoim przypadku najlepsze byłyby shingle z zamontowanymi gumami poziomymi utrzymującymi magazynki i z możliwością ich kompresowania. Musiałyby być naprawdę dobrze nimi ściśniete. Edited June 14, 2009 by Renata Michalik Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 Rozumiem, że chodzi o to? -- http://www.miwo-military.pl/?p=8.990.SHING...0.MIWO-MILITARY Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Rany kota! jak jestem z MIWO to wcale nie znaczy, że w każdym poście "usilnie reklamuję firmę". Niech żyje wolny rynek i prawo do wyboru. Kupujmy nawet źle, ale róbmy to świadomie ! A tak na serio, chłopaki zrobili eksperyment z shinglami bez górnych gumek. Może wypaść.... Guma po jakims czasie użytkowania się sama luzuje. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 15, 2009 Author Report Share Posted June 15, 2009 Po prostu nie widziałem innych shingli z takimi gumkami w kolorze MC ;) Ale czy to "moze wypasc" to przy czolganiu itp czy nawet przy zwyklych "schyleniu zawiazac sznurowke" ? Bo ja to taki leń jestem :P Wole kucać lub klęknać, a jeśli pozycja leżąca to raczej na plecach :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Daj sobie coś na te magi (taśmę itp) żeby bezpiecznie siedziały - żadna filozofia... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Po prostu nie widziałem innych shingli z takimi gumkami w kolorze MC ;) Shingle w MC robie jeszcze np. Condor i Flyye, ale pierwsze ciężko dostać w Polsce (można popytać w gunsmokearmyshop.com), a drugie jeszcze ciężej (Regdorn co jakiś czas organizuje zamówienia ich szpeju). MIWO masz za to "na miejscu" :-) Quote Link to post Share on other sites
super Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 można poradzić sobie inaczej kup kawałek mocnej taśmy dwustronnej (są nawet takie z rzepem od razu) i wklej po kawałku rzepa do wnętrza ładownicy i identyczny na maga ..tak żeby się stykały magi same nie wypadną a siła potrzebna do wyrwania rzepa nie będzie za duża ..(kawałki 2cm x 1cm ) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 15, 2009 Author Report Share Posted June 15, 2009 No no... super to jest bardzo ciekawy pomysł ! Aczkolwiek darować oblepianie maga, tylko zrobić ciaśniejsze wnętrze Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Kup sobie kontraktowe triple magi w woodlandzie. Są one od góry na napy. Airsoftowe magazynki m4 są trochę krótsze od ostrych, tak więc z magpullem spokojne wejdą i zapniesz napem. -------> http://maacs.com/Merchant2/graphics/00000001/Triple.jpg Szaszłyk czasem takie miewa. Kiedyś chciałem kupić sobie hellcata ale stwierdziłem, że lepiej kupić 4 triple magi i do woli konfigurować, a poza tym masz jeszcze całą przestrzeń wolnych palsów na kolejny rządek szpeju 8-) Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Ja mam ładownice na 2 magi CQB od Miwo Praszka. Cały czas noszę z odpiętą klapą i gumy po bokach ładownicy dobrze trzymają maga. Dodatkowo przegroda między magami jest zrobiona z szerokiej gumki i nawet jeden magazynek się dzięki temu trzyma. Wyciąga się fajnie, ale wkładanie jest upierdliwe (ale przy wkładaniu maga w ładownicę czas nie jest tak istotny). http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...nki-do-M-16-M-4 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 26, 2009 Author Report Share Posted June 26, 2009 Też miałem te ładownice i bardzo sobie chwaliłem, ale wtedy nie używałem Magpulli, i tu sie pojawia pytanie - czy z magpullami da rade wyjmować pierwszego maga tak aby drugi nie wychodził Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Troche może wyjść, ale z pewnością go nie zgubisz. Najlepiej zrobić własne magpulle wtedy nie będzie problemu. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 27, 2009 Author Report Share Posted June 27, 2009 Dziś przetestowałem. Wszystko cacy :D . Także miwoskie ładownice CQB zdadzą egzamin ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts