Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem rewolucyjnego wynalazku zwanego drop pouchem umysł mój zaprzątnęła jedna myśl- "Jak to się właściwie nosi"?. Po odpaleniu googla i wstukaniu paru haseł znalazłem kilka patentów ale nadal sądzę że ten jeden jedyny i właściwy czeka na odkrycie ;-) . Więc jak Wy nosicie swoje torby na zrzut? Przyczepienie do cirasa na wolnym palsie pod ładownicą sprawdzałem niestety ładownica blokuje nieco dostęp do torby. Można przyczepić do panelu udowego ale nie o to chodzi. Pas wydaje się ok tylko że pas jest pod bluzą i tym samym znowu dupa. Nie wiem czy ja coś źle robię ale jakoś nie mogę sobie tego pod pasować :???: .

Swojego dumpa noszę na lewym pośladku lekko przesuniętego w lewo i jest to uwarunkowane tym, że tylko tam udało mi się wygospodarować trochę miejsca, co prawda jest on zasłonięty z prawej strony ładownicą ale to nie przeszkadza, w przyszłości jednak planuje przenieść go na pas.

Guest british

Tu nie ma żadnej filozofii- jeśli jesteś praworęczny, to nosisz na lewym pośladzie (ew. między pośladem i udem, na godz 8 ). Jeśli leworęczny- odwrotnie.

Edited by british

Podobnie jak inni. Trzymam replikę w prawej ręce a lewą zmieniam magazynki. Torbę zrzutową mam mniej więcej na godzinie 8mej. Jako, że korzystam z ALICE torba jest przyczepiona do ComfortPada i zwisa pod ładownicami na magazynki do pistoletu.

Hehe...

Robisz tak by instyktownie do niego wrzucać dopiero co wyjęty magazynek z gniazda, dodatkowo spawdź czy masz dostęp do niego gdy lerzysz i tyle... ;-)

Tu masz przykład na mnie. Leworęczny to DP na prawej nodze. ;-)

P1060941.JPG

BTW.... na nodze Dump-Pouch SPEC-OPSa.

I tyle. Aha dobierz sobie taki DP żeby nie wypadały z niego same magi (przy czołganiu się/skokach/turlaniu się albo przy padzie - już widziałem gościa który gubił magi po drodze). ;-)

A jakie to ma znaczenie? Każdy nosi na pasie, na jakim ma oparte oporządzenie (ew. kamizelce).

Ostatnio widziałem fotke gdzie gościu miał na sobie kamizelke coś jakby ciras a dodatkowo pas nośny w molle i na tym pasie miał właśnie dropa i kabure. Zastanowiło mnie czy jest to powszechniej stosowane rozwiązanie czy może pojedynczy przypadek no i czy takie rozwiązanie byłoby wygodne.

Czyli miał po prostu podzielone oporządzenie na 2 linie, i worek z kaburą miał na pasie 1 linii. Często stosowane.

Dokładnie tak tłumaczyłem Ci to na gg Plutonowy.

Swoja drogą ten dump był kiedyś mój. :lol: Swojego czasu nosiłem go na pasie Alicjowym na godzinie 8, a potem na pasie MOLLE na najniższym rzędzie PALSów równiez na godzinie 8.