Ratoll Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Witajcie, Czy może ktoś z Was ma sprawdzony pomysł na uszczelnienie dyszy względem jej prowadnicy (głowicy cylindra) ? Chodzi mi o dyszę nieuszczelnioną, bez uszczelki, jest to w moim przypadku stock Tokyo Marui, założony na cichą głowicę systemy. Jedynie na stockowej głowicy z MP5-PDW Galaxy(!) udało mi się uzyskać idealną szczelność za sprawą szerszej o ułamki milimetra "rurki", na którą dysza wchodziła z małym oporem. Przyrost fps zaobserwowałem niesamowity, jednak ze wzglądu na wytrzymałość Chińskiego Plastiku nie jest to opcja na dłuższą metę .. Można by coś nałożyć na prowadnicę dyszy, może warstwa farby/lakieru załatwiła by sprawę. Może przykleić uszczelkę z tyłu dyszy ? Macie jakieś z tym doświadczenie ? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Kupienie dyszy uszczelnionej, które są w każdym przerasta Cię? Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 18, 2009 Author Report Share Posted June 18, 2009 Masz rację, przerasta mnie. Dlatego założyłem ten wątek. Miałem już kilka dysz uszczelnionych, CA, DF. Nawet jak dobrze uszczelniały się względem prowadnicy, to uszczelnienie względem komory HU pozostawiało wieeele do życzenia. Dlatego zależy mi na wykorzystaniu dyszy stockowej. Konkrety ? Lufa 247mm x 6.04, sprężyna Guarder M100, używana: - Bore-Up CA : 380fps. - cylinder stock NB, dysza stock, głowica z mp5-pdw galaxy: stabilne 410fps. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 18, 2009 Author Report Share Posted June 18, 2009 A macie dla potomnych - Uszczelniona dysza Do-It-Yourself: http://www.airsoftfaqs.com/technical-tips-...l-nozzle-2.html Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Hmm tylko ciekawe jak z podawaniem kulek ;) Ja swoją do L85 Stara wyfrezowałem w środku tak aby wchodziła uszczelka w środek, ot cała filozofia. Ale zapytam tylko po co? Do L85 Stara nie było dyszy uszczelnionej przez parę ładnych lat a do wszystkich TMów już dawno są. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Kup dyszę Systemy, one są robione pod Marui. Z tą uszczelką między dyszą a głowicą cylindra to lekka przesada. Poza brakiem podawania kulek można doprowadzić do połamania popychacza. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Olo czepiasz się! Przecież napisał że nie chce nowej kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Chętnie kupię, ale dobrą. Nie jestem w stanie pojąć, czemu taki np. Deep Fire robi dyszę krótszą, niż być powinna, przez co nie uszczelnia się ona prawidłowo w komorze HU. Firmę Classic Army za to przerasta dobranie odpowiedniej średnicy oringa, aby uszczelnić ich "uszczelnioną" dyszę (na ich własnej głowicy cylindra z resztą). Systema z tego co widzę nie robi dysz do serii G36. Przynajmniej nie znalazłem w ofercie żadnego sklepu. Może zaryzykuję guardera jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts