Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uszczelnianie dyszy

Recommended Posts

Witajcie,

Czy może ktoś z Was ma sprawdzony pomysł na uszczelnienie dyszy względem jej prowadnicy (głowicy cylindra) ?

Chodzi mi o dyszę nieuszczelnioną, bez uszczelki, jest to w moim przypadku stock Tokyo Marui, założony na cichą głowicę systemy.

Jedynie na stockowej głowicy z MP5-PDW Galaxy(!) udało mi się uzyskać idealną szczelność za sprawą szerszej o ułamki milimetra "rurki", na którą dysza wchodziła z małym oporem.

Przyrost fps zaobserwowałem niesamowity, jednak ze wzglądu na wytrzymałość Chińskiego Plastiku nie jest to opcja na dłuższą metę ..

Można by coś nałożyć na prowadnicę dyszy, może warstwa farby/lakieru załatwiła by sprawę.

Może przykleić uszczelkę z tyłu dyszy ?

Macie jakieś z tym doświadczenie ?

Masz rację, przerasta mnie. Dlatego założyłem ten wątek.

Miałem już kilka dysz uszczelnionych, CA, DF.

Nawet jak dobrze uszczelniały się względem prowadnicy, to uszczelnienie względem komory HU pozostawiało wieeele do życzenia.

Dlatego zależy mi na wykorzystaniu dyszy stockowej.

Konkrety ?

Lufa 247mm x 6.04, sprężyna Guarder M100, używana:

- Bore-Up CA : 380fps.

- cylinder stock NB, dysza stock, głowica z mp5-pdw galaxy: stabilne 410fps.

Hmm tylko ciekawe jak z podawaniem kulek ;) Ja swoją do L85 Stara wyfrezowałem w środku tak aby wchodziła uszczelka w środek, ot cała filozofia. Ale zapytam tylko po co? Do L85 Stara nie było dyszy uszczelnionej przez parę ładnych lat a do wszystkich TMów już dawno są.

Chętnie kupię, ale dobrą.

Nie jestem w stanie pojąć, czemu taki np. Deep Fire robi dyszę krótszą, niż być powinna, przez co nie uszczelnia się ona prawidłowo w komorze HU.

Firmę Classic Army za to przerasta dobranie odpowiedniej średnicy oringa, aby uszczelnić ich "uszczelnioną" dyszę (na ich własnej głowicy cylindra z resztą).

Systema z tego co widzę nie robi dysz do serii G36. Przynajmniej nie znalazłem w ofercie żadnego sklepu.

Może zaryzykuję guardera jeszcze.