Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Granatnik M203 jako pojemnik na baterie

Recommended Posts

Szukałem - nie znalazłem konkretnie tego, o co mi chodziło...

Czy ktoś kombinował z granatnikiem na RIS jako pojemnik na baterie ?

Myślałem o tym, żeby nabyć jakiś zajechany, niesprawny (a jeśli nie, to nawet nowy) M203 na RIS, przewiercić granatnik w taki sposób, żeby poprowadzić przedłużenie kabelka ze środka szyn RIS do wewnątrz M203.

Nie znam budowy tych granatników, więc pytam czy jest to zrobienia, zwłaszcza z poprowadzeniem tego kabelka przez przewiercony otwór.

Macie jakieś rady, sugestie ?

Z góry dzięki, pozdro.

Tak sie składa, że miałem już 4 LiPo, właśnie w prowadnicy, z czego 2 padły. Mam już tego dosyć, użerania sie z tymi pakietami.

W gre jeszcze wchodzi AN/PEQ2, nad czym też sie zastanawiam ale....

I nie pytajcie o sens przerabiania granatnika na pojemnik na baterię, bo to nie temat o tym ;-)

Mam ten pojemnik na baterie, z daleka fajnie wygląda, kupiłem za grosze w Hong Kongu. Nie noszę w nim baterii tylko snickersa, nie wejdzie żadna inna bateria prócz mini (lipo wejdzie bez problemu). Będzie to latać itp. Wadą jest bardzo niepewna konstrukcja, i to że żeby to zamontować w długiej emce trzeba kombinować, ale da się trochę inwencji, pilnika i szybkozłączki. Teraz jest w mojej tak pewnie zamontowany że zdarza mi się chwycić za sam granatnik i nosić emkę za niego, nie dzieje się nic złego. Jedynie bałbym się chyba przeładować ten granatnik jak Terminator :P. W każdym razie u mnie ma to wyglądać tylko i swoje zadanie spełnia w dodatku jest to snickers case :P. Wygląda to tak na mojej emce:

4aee39c67a66286emed.jpg

Dokładnie. Przyszedł AnR i powiedział co wiedział. Nie na temat, ale jednak.

;-)

Wiem, że istnieje coś takiego jak an/peq2 i wiem, że to mieści baterię. Jednak temat jest o czym innym i chciałbym się tego trzymać.

Więc wiercił ktoś w 'prawdziwym' M203, tzn tym metalowym ?

Czy tylko szitplastik fantastic ?

• 2 years later...