OFF Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Ma ktoś może i mógłby coś powiedzieć o niej? Jakie części trzeba wymienić. Jak się sprawuje etc. ? O ile jest lepsza od G36C ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Ze zdjęć, które widziałem na spec shopie jeszcze czuję smaczek. Widać, że ładnie wykonana zewnętrznie, ale i tak od patrzenia oceny nie wystawię. Jak dotknę ( o ile ktoś w okolicy mi pozwoli i wogóle to kupi :lol: ) to postaram sie napisać. :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 no właśnie zastanawiam się pomiędzy G36 od Aresa, PJ4 RIS a M249 z P&J ;x i nie wiem co wybrać.. a wolałbym coś I klasy jeśli jest taka możliwość ^^ Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 to jak z I klasy to ares. reszta podanych replik t II klasa. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 Wiem,wiem :) tylko chcę się czegoś wpierw o nim dowiedzieć (na forum nic nie znalazłem) napisałem do jednego użytkownika G36 od Aresa i czekam na odpowiedz :P zamieszcze tez tutaj co mi napisal :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 a ares przypadkiem nie montuje gbv.2 modyfikowane do swoich replik ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Na specu piszą, że jest V3: "W konstrukcji zastosowano gearbox wersji 3 z metalowymi łożyskami 7mm (2x łożyska kulowe, 4x łożyska ślizgowe). W gearboxie zamontowano wysokiej jakości mechanizmy wewnętrzne w tym wzmocnione stalowe zębatki, chromowany cylinder, tłok i głowica z wytrzymałego przeźroczystego tworzywa. Części zgodne są ze standardem Marui. " Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Bałbym się tego stweirdzenia: "tłok i głowica z wytrzymałego przeźroczystego tworzywa", w VFC też miałem tłok z takiego przeźroczystego tworzywa to za długo nie pożył. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 No ten zespół cylindra w Aresie to jakieś cudo nei jest... Ale GB jest na 100% v 3 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 24, 2009 Author Report Share Posted June 24, 2009 no tak,ale chciałbym podrasować go do tych 420fps (nie chcę G36C tylko tą najdłuższą gietkę) i jak mi wyjdzie,że muszę władować w tuning kolejny tysiąc (nie liczac batki i ladowarki) to chyba podziekuje ^^ Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Sranie w banie. M120 i lipo i śmiga (wiem bo montowałem) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 24, 2009 Author Report Share Posted June 24, 2009 hmm..a jakieś porównanie wytrzymałości tego GB ? W stosunku do Systemy,ICS lub innych GB ? Quote Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 (edited) Jakby ktoś miał już możliwość to prosiłbym o pomiar FPS w stocku, bo 350-380 FPS podawane na specshopie to trochę spora rozbieżność. I jeszcze jak z mierzonym zasięgiem skutecznym oraz jak skupienie i działanie hop-upa, ponieważ z opisu repliki wynika że powinno być nadzwyczajne. :) Edited June 25, 2009 by NikonCZWA Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 No specshop trochę czasem zawyża te wyniki FPS x) Ciekaw też jestem jak dobry jest ten kolimator w wersji K .. no i lunetka :) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Myślę, że znacznie nie różni się od długiej Starowskiej giety, którą mam. Jednak w G36 miałem czarny tłok, który najlepszy nie był. W Scarze Aresa jest już przezroczysty tłok i jak narazie zero problemów - a kilka zacinek było. W giecie wystarczy odpiłować kawałek plastiku z tyłu, by mieć możliwość zmiany sprężyny odrazu po złożeniu kolby. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Tavor to nie G36 ale na stronie speców podają takie same widełki fpsów ( 350-380 ) a w rzeczywistości jest 325-328fps - więc może być podobnie. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 27, 2009 Author Report Share Posted June 27, 2009 ktoś już ma G36 jakieś od Aresa i może powiedziec jak wypada w porownaniu do serii z JG ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Żarty sobie stroisz czy pytasz poważnie? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 28, 2009 Author Report Share Posted June 28, 2009 chce wiedziec jakie sa roznice chociazby jesli chodzi o body,bo bebechy sa lepsze..to wiem x] chce miec jakies porownanie zanim kupie..to jednak nie jest 400zl a 1100... Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Ktoś kupić musi, możesz to być Ty x) Ares jako firma dobra jest ale jak to im wyszło...? Nie wie nikt, poczekamy zobaczymy ale jak ktoś pisał wyżej tłok i głowica są raczej do wymiany na starcie Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Jakość body jak w CA + gratis oryginalne oznaczenia xD pasi? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Jeżeli body jest takie samo jak w Starze, a na 99% jest, to jego wytrzymałość jest dużo wyższa niż CA. O głowicach pisałem co miałem w Starze, który kupiłem spory czas temu. Obecny jest sporo poprawiony, więc myślę, że owe elementy też zmieniono. Quote Link to post Share on other sites
Mysza Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Z początkiem sierpnia zakupuję najdłuższą wersje wiec opiszę co i jak z tym im wyszło. Ja jestem rad z samej ceny za tej klasy sprzęt i dziwią mnie Ci którzy jeszcze wybrzydzają. Ponadto mogę tylko dodać, że przecież ARES był podwykonawcą STARa, także wątpię w to iż wypuściliby coś gorszego niż robili dla STARa. Ludzie troche pomyślunku ;) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 A gdzieś jeszcze jest najdłuższa wersja? Bo ze Specshopu niestety wyszła. Quote Link to post Share on other sites
KosiarA Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 (edited) Takie moje spostrzeżenia wynikające z porównania obu replik. G36 ARES. +dwójnóg +oryginalne oznaczenia "HK G36 ble ble ble...." (w CA są oznaczenia CA) +reakcja na spust. (natychmiastowa) +stalowa lufa (w CA to chyba ZnAl) +-piny "neverlost" czy jakoś tak. Fajnie to ułatwia grzebanie w replice za to utrudnia życie przy zainstalowaniu adaptera do magazynków M4/16 bo ten zwykle jest przystosowany do śruby takiej jak w CA czy JG. -plastikowa atrapa rury gazowej (mocowanie lufy, w CA jest ze (ZnAlu) -totalnie badziewiasty kolimator (normalnie masakra) -jakość body względem CA. (Ares jest mniej "zwarty", jak by bardziej się ugina i sprawia gorsze wrażenie. Ale i tak dobre ;) Dodam tylko że mam obie repliki w domu i porównuję je 10 razy dziennie. ;) Co do samego strzelania, Ares strzela bardzo dobrze ale nie mogę go porównać z CA bo CA to nie stock. Edited July 28, 2009 by KosiarA Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts