bubolec_911 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Witam. Posiadam od jakieś czasu AK-74S RK-02 Boyi. Strzelał sobie strzelał aż w końcu coś się zepsuło... Zepsuł się antyreversal. Naprawiłem go, kałach strzelił parę razy aż w końcu, gdy któryś raz nacisnąłem spust mój ak wydał odgłos porównywalny do odgłosu, Uwaga WIERTARKI... Pytałem się znajomego co by to mogło być, odpisał mi że to być może zębatki poszły (nie powiedział które)... Co Wy o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Myślimy, że miał rację. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Tloczysko do wymiany... masz zjechane zeby na tloczysku , dlatego kolo zebate nie zazebia sie o zeby tloczyska.... Najprosciej jest rozkrecic gb i sprawdzic oraz wymienic tloczysko :) btw- jaka masz sprezyne >? Quote Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 sprężyna m110 albo m120 (nie wiem dlaczego zapomniałem :strach: ) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Albo dokręć śrubę silnikową;] Może być zębatka osi silnika- Ja tak miałem, tylko ze efekt "wiertarki" nie wystąpił nagle, tylko powoli stawał się coraz głośniejszy... Quote Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 "śruba silnikowa" to takie coś od spodu rączki no nie? Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Tak, dokręć ją tylko po trochę i próbuj strzelać 8-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 "śruba silnikowa" to takie coś od spodu rączki no nie? Zależy co masz na myśli. Ja bym na to pytanie odpowiedział zwyczajowo NIE. Bo rączkę (ten kawałek plasticzu) to się przykręca do koszyka silnika, a w głębi tego gwintowanego otworu na ową śrubę, masz 1,5mm ampula/imbusa do regulacja silnika. Każdy postrzega rzeczywistość inaczej i odnosząc się do czyjejś wypowiedzi, mając swój tok myślenia... no cóż ;-). Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Kumpel też tak miał w kałachu. Nieprzyjemny dźwięk wiertarki, ale taki trochę bardziej źiiiiiiii, a nie żrrrrrr xD Trochę mu się zębatki zjechały, ale nie wiem które, nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Kumpel też tak miał w kałachu. Nieprzyjemny dźwięk wiertarki, ale taki trochę bardziej źiiiiiiii, a nie żrrrrrr xD Trochę mu się zębatki zjechały, ale nie wiem które, nie pamiętam. Cieszymy się, że podzieliłeś się z nami tą niesamowitą wiadomością! Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Wiem! To było niesamowite przeżycie! Jeszcze nigdy nie słyszałem takie odgłosu z repliki! ufff. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts