AndyWu Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witam Mam następujące pytanie: Czy ktoś jest posiadaczek tej kamizelki?? http://gunfire.pl/product-yid-1152192394-K...ier-Coyote.html Pytanie o funkcjonalność, wygodę noszenia i opinię. Proszę nie pisać tekstów w stylu: "shit-nylon" czy badziewny kolor itp tylko o wypowiedzenie się użytkowników. Czy to jest kopia SPC PLATE CARRIERA czy jest to wogóle kopia czegokolwiek, czy tudzież chiński twór. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) Kopia LBT6094 Nie jestem posiadaczem dokładnie tej kopii, ale mogę powiedzieć że jest "dość" wygodna, wystarczająco pakowna (zważywszy małe rozmiary) Multum wewnętrznych kieszeni (na klacie, na brzuchu, w bocznych panelach) "Dość" wygodna - jak ją już odpowiednio załadujesz zaczyna troszkę ciążyć ;) PS. Tej kopii bym się wystrzegał - już ze zdjęć widać badziewne kolory, szwy. Lepiej dołóż do czegoś porządniejszego. Edited June 30, 2009 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted July 1, 2009 Author Report Share Posted July 1, 2009 Kolor można zawsze trzasnąć krylonem ;-) Widziałem, że pantac też robi kopie po 100$ na jebaju. Polecacie może jakieś inne plejtki z cummerbundem??? Eagle mi jakoś nie wchodzi :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 (edited) Czajna mejd Krylonem :wink: Jak juz bardzo chcesz zaoszczędzić to kup CONDORa. Najlepsze kopie ( pod względem wyglądu/wykonania/materiałów z chińszczyzny. Potem długo, długo nic :) i Phantom/Pantac, ew. Flyee. Materiały już naprawdę bardzo dobrej jakości, Cordura, klamry ITW, szycie na wysokim poziomie. I raczej tu bym się rozglądał. http://www.casg.pl/cat-pol-1214553938-Wypo...-Kamizelki.html Jak do tej pory w tym sklepie jest największy wybór kamizelek i ładownic od Pantac'a/Flyee, a ceny nieznacznie ( jeśli w ogóle) różnią się od tych, jakie musiałbyś wydać samodzielnie sprowadzając sprzęt czy to z Ebay'a czy w WGC/innych sklepów w HK. Edited July 2, 2009 by Chmielu7 Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted July 2, 2009 Author Report Share Posted July 2, 2009 Czajna mejd Krylonem sciana.gif Why not??? Trzeba jakoś sobie radzić kiedy ma się ograniczone fundusze w portfelu i badziewny kolor. W sumie zamierzam nosić dosyć dużo sprzętu na tym więc nie chce wywalić pieniędzy w błoto, kiedy mi się wszystko pourywa. Zdecyduje się na pantaca albo na flyye. Dzięki za opinie Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Polecacie może jakieś inne plejtki z cummerbundem??? PS Tactical Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 ze sie spytam co to jest cummerbund :P ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Cummerbund to elastyczny pas w kamizelce zintegrowanej. Obecnie najczęściej używa się dwóch - wewnętrznego, elastycznego, ktorego zadaniem jest stabilizacja kamizelki na użytkowniku i zwiększenie komfortu noszenia oraz zewnętrznego, z taśmami modułowymi, który zwiększa dostępną powierzchnię na kamizelce - może też służyć jako miejsce na boczne płyty balistyczne. Praktycznie każda nowoczesna kamizelka ma cummerbund. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 I te dwa wspomniane przez Szaszłyckiego cummerbundy określamy nie-slangowo jako pas wewnętrzny, stablilizujący oraz pas zewnętrzny, modułowy. Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted July 3, 2009 Author Report Share Posted July 3, 2009 Cummerbund to elastyczny pas w kamizelce zintegrowanej. Obecnie najczęściej używa się dwóch - wewnętrznego, elastycznego EEE dobrze wiedzieć... Myślałem że cummerbund to tylko boczki kamizelki z palsami. PC bez cummera http://www.specwargear.com/update101407/MBSS-10.JPG PC z cummerem http://www.practicaltactical.net/catalog/EPCWCAll.jpg Ten elastyczny pas pod przednik panelem, który służy do trzymania kamizelki na miejscu, aby nie latała i nie obracała się we wszystkie strony też nazywa się cummerbund??? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 A przeczytałeś to co napisał Szaszłyk? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Tak, oba pasy określa się tym terminem. To jest pas/cummerbund wewnętrzny, elastyczny, stabilizujący: A to jest zewnętrzny, modułowy: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 spoko dzieki za wyczerpującą odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts