Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zepsuty taki "przycisk" od kolby

Recommended Posts

Więc ostatnio zakupiony wysokojakościowa kolba LR300 pierwszoligowego producenta Boyi. Taka jak ta tutaj http://www.taiwangun.com/shop,show,844.

Wszystko by było cacy gdyby nie taki pęknięty dynks no nie wiem jak to nazwać więc daje zdjęcie(sorry za jakość ale telefonem)

dsc00889cjq.th.jpg

dsc00892a.th.jpg

I tu pytanie czy może [...] ktoś tO ustrojstwo [...] może dorobić?

Edited by Foka

Sposób w jaki napisałem swoją wypowiedź jest trochę niejednoznaczny teraz zauważyłem^^. Kolba była używana a ta część uszkodziła się z mojej winy( nie pomyślałem zanim zaczął tworzyć ;-F) A teraz poszukuje zamiennika.

ale jeżeli jest to znal to nie pospawa. wg mnie są 2 drogi. musisz wziaśc kawał metalu ( alu, stal) szlifierka, pilnik, pilnik iglak i machasz tym aż wyrzeźbisz dany element. (czas pracy ok 5 piw) drugie wyjscie to : do sklepu po flaszkę, do frezera powiedzieć co i jak i wyfrezuje z materiału (lepsze będzie ze stali.)

Jasne, że pospawa. Mnie w Gliwicach pospawali znal, bo ułamało mi się to co się łamie w G36 z CA, tj. zaraz obok gwintu do montażu lufy zewnętrznej. Wygląda to prawie jak nowe, a musieli jeszcze osiowość zachować. Koszt niewielkie - 20zł, a nowy element 200zł.

Adres firmy wysyłam jak ktoś chce na PW żeby nie robić tutaj reklamy.

Edited by _Arczi_

Tak jak pisałem, mnie za pospawanie wzięli 20zł, bo to jest cena drutu do spawania znalu. Podobnie na pewno by było z tym elementem a wykonanie tego z stali to jest ładne parę godzin roboty (wypalenie, frezowanie, wiercenie, szlifowanie) + materiał. Na pewno za 20zł czy nawet 100 nikt tego nie zrobi. No ale @kulogniot zrobi jak uważa.

No jest to znal pospawać może i by dało rade ale to raczej odpada element jest mały te dziurka też na styk pasuje a jak będzie o 1mm grubszy to nie ma bata nie wlezie. Chyba poszukam jakiegoś tokarza czy coś żeby mi to dorobił o ile da rade. Jeśli nie to kolba zostanie na kleju i izolce :D

Jak znal, to tylko kropelka! Kleiłem rączkę przeładowania od M14 jak się ułamała i generalnie jest "twardsze" to teraz niż jak było nowe. Wszystko dlatego, że ZnAl pęka w taki fajny sposób zostawiając mocno porowatą powierzchnie, co sprzyja klejom polimerowym.

• Create New...