vimoco Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 (edited) Witam Jako że mój magazynek od HFC, robi sie coraz mniej pojemny na gaz, mam zamiar zakupić drugi magazynek, tylko że oryginalny HFC kosztuje 140/170 zł a to według mnie za dużo. Więć mam pytanie do posiadaczy lub tych co wiedzą! Pasują magazynki od Beretty BELL 707? (słyszałem raz że pasują, a raz ze wylatuje gaz, chciałbym usłyszeć pewną informacje) A czy może pasują magazynki od firmy KJW? Czy może jakieś tańsze, odpowiedniki? @btw Szukałem takiego tematu, o magazynkach nie znalazłem. @edit Magazynek od Bell chodzi mi to ten: http://www.taiwangun.com/shop,show,159 A ten od KJW to o ten: http://www.taiwangun.com/shop,show,49 Edited July 6, 2009 by vimoco Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Jako że mój magazynek od HFC, robi sie coraz mniej pojemny na gaz, Jeśli dobrze rozumiem to wypada kupić nową butlę GG i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
vimoco Posted July 6, 2009 Author Report Share Posted July 6, 2009 Nie, tylko że od nowości mag starczał na 50-60 strzałów, a teraz 1 mag i zdecha, taki sam problem miał inny użytkownik tej beretty na tym forum. A nową butlą też ładowałem max 1,5 maga wystrzeli. I chce dodatkowy mag tylko ze kwoty są z kosmosu ;O Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Maga od bella nie polecam, na początku niby fajnie, ale wystarczy, że przy smarowaniu go, dostanie sie odrobina smarowidła na szczęki (czego trudno uniknąć) i już po strzale kiedy zamek będzie wracał do przodu, zamiast jednej, wepchnie do komory 3 kulki = zacinka nawet już przy pierwszym strzale. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Sorry za odkopanie, ale po co mam niby pisać drugi taki temat. Chciałbym się podpiąć pod pytanie, jakie magi pasują do Beretty M9 HFC ? Oprócz Bella i KJW, bo na magach od KJW można strzelać, ale nie zostawią zamka w tylnej pozycji itp. (nie do końca wszystko działa) Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 TM pasuje. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 od beretty WE też powinny pasować (a te TM też mogą mieć problem z odrzuceniem na odpowiennią odległość i blokowanie zamka - zaworek przystosowany do plastikowego zamka ...ale moge sie mylić) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 znajomy w tej betce ma maga od tm i działa bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Temat kompatybilnych magazynków się coraz częściej przewija, że warto by wydzielić i przykleić. Przy okazji ja mam pytanie. Kto w praktyce korzystał z innych magazynków niż KJW w replice M9 KJW? Jak wyszło to w praniu? Mam M9 KJW z jego własnym magazynkiem. O ile do samej repliki nie mogę się przyczepić to magazynek sprawia problemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts