Pissmejker Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Witam! Nie wiem czy komuś się to przyda, ale warto wiedzieć, że można kupić poprawnego wymiarowo i taniego PEQ2 z PJ: Na górze Boyi, dół PJ. Oczywiście cały się rozlata, trzeba go popodklejać i pomalować, ale jest ok bo można zdejmować zaślepki na laser i latarkę (ja właśnie montuje laser w swoim, co prawda nie na podczerwień, ale trzeba sobie radzić). Należy dodać że otwiera się inaczej niż Boyi. O ile tyłek B zdejmuje się poprzez odkręcenie przełącznika, o tyle w tym pj'cie przełącznik jest nieruchomy, a tyłek jest na zaczepy. Kusi cena, wymiarowość i możliwość zamontowania tego i owego(również baterii naturalnie). Mam nadzieje że komuś pomogłem, w razie pytań - pisać. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Zapodaj fotkę mocowania do RISów ;) Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Cholera, wiedziałem że powinienem od razu o tym napisac:p Bez wątpienia kopia VFC. Tak to wygląda. Cała rzecz z gównolitu. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Moja puszka Boyi z M16A4 Biar. Wymagała dokręcenia i wymiany śrubek, gdyż trochę latała. Nie zamierzam nosić w niej baterii, gdyż jest to dla mnie puszka do ozdoby. Trochę zbyt słabej jakości materiał, mógłby być trochę sztywniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Wygląda tak samo jak ten PJ... Zupełnie inaczej niż mój Boyi ;P Dziwny temat z tymi Chińczykami... :D Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Boyi się ogarnął i w nowszym sorcie giwer poprawił puszkę. A ta PJ to pewnie nic innego jak ten sam BOYI tylko sprzedawany pod szyldem firmy krakmanów. Ja tu filozofii nie widzę. Fajnie by było jak by ktoś mógł przyrównać to do puszki VFC i stwierdzić czym się różnią. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Ja mam z krakmanów puszke i nie wiem czemu nie mam tego pokrętła. Zamiast tego mam śrubke na imbusa. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 (edited) Sorry za zdjęcia z komórki. Wybaczcie za podwójny post brak opcji edytuj. Edited July 21, 2009 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 A nie jest to wersja Stara ? Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted July 21, 2009 Author Report Share Posted July 21, 2009 Tak to zdecydowanie ta starsza wersja. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 I wszystko jasne, thx. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts