Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nowszy PEQ2 PJ'ta

Recommended Posts

Witam! Nie wiem czy komuś się to przyda, ale warto wiedzieć, że można kupić poprawnego wymiarowo i taniego PEQ2 z PJ:

peq2a.th.jpg

Na górze Boyi, dół PJ.

Oczywiście cały się rozlata, trzeba go popodklejać i pomalować, ale jest ok bo można zdejmować zaślepki na laser i latarkę (ja właśnie montuje laser w swoim, co prawda nie na podczerwień, ale trzeba sobie radzić).

Należy dodać że otwiera się inaczej niż Boyi. O ile tyłek B zdejmuje się poprzez odkręcenie przełącznika, o tyle w tym pj'cie przełącznik jest nieruchomy, a tyłek jest na zaczepy.

Kusi cena, wymiarowość i możliwość zamontowania tego i owego(również baterii naturalnie).

Mam nadzieje że komuś pomogłem, w razie pytań - pisać.

Moja puszka Boyi z M16A4 Biar.

dsc00600y.th.jpg

dsc00601t.th.jpg

dsc00602g.th.jpg

Wymagała dokręcenia i wymiany śrubek, gdyż trochę latała. Nie zamierzam nosić w niej baterii, gdyż jest to dla mnie puszka do ozdoby. Trochę zbyt słabej jakości materiał, mógłby być trochę sztywniejszy.

Boyi się ogarnął i w nowszym sorcie giwer poprawił puszkę.

A ta PJ to pewnie nic innego jak ten sam BOYI tylko sprzedawany pod szyldem firmy krakmanów.

Ja tu filozofii nie widzę.

Fajnie by było jak by ktoś mógł przyrównać to do puszki VFC i stwierdzić czym się różnią.