edek01 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 (edited) Fabrycznie ten pistolet ma w pierwszych strzałach 663fps ! Ciekawi mnie na jakiej wagowo amunicji był robiony ten test 8-O . Nawet system Blow Back nie zżera tak dużo gazu jak to jest w replikach innych firm. Edited July 15, 2009 by edek01 Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 To jest gaziak, strzelac trzeba z odległości tych 30cm bo chrono łapie czasami chmure gazu. Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Z tego co zauważyłem na tym filmiku.. to on nie ma Blow backa :) Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Peacemaker ja cię bardzo proszę przetrzyj ekran kompa bo już mało co widać :lol: G&G extreme ma blow back i doskonale widać to na nagraniu! Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 (edited) Ja tam też mam chyba brudny monitor bo nie widzę blowbacka :) :) Chociaż faktycznie coś troszkę widać na HD dopiero ;) Edited July 15, 2009 by pumbishon Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 15, 2009 Author Report Share Posted July 15, 2009 Widać ja mam sokoli wzrok. Bo ja widzę blow back . http://www.youtube.com/watch?v=-iycGharkCo na tym filmie widać . Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 No na tym widać wyraźnie ;) Na tamtym też trochę ale tylko w niektórych momentach :D Ale to już offtop chyba :D Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Ja tam widzę na obu... Ale z totalnie z d..py taki blow back :) Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 No do końca to on nie odskakuje, ale to nie jest obrazu taki feler chyba przy takich osiągach nie? G&G wymyśliło swój własny system Blow Back! Czyli mniej na przerzut zamka, a więcej co2 w lufę ;-) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Jezu, ludzie, to było krecone kamerką 30 klatek na sekunde maks. Jak wy chcecie miec tu ładnie pokazany BB? Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Spokojnie pytałem fachowców z Capri co sprzedają ten pistolet . I faktycznie Blow Back nie odskakuje do końca jak jest to w pistoletach z Blow Back innych firm! Dlatego większa dawka gazu jest podawana w przewód lufy a zatem więcej fps! Bardzo dużo ludzi z światowych forum zachwyca się właśnie małą awaryjnością i jak mocno strzela ten pistol. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Widać nawet po odległości między "slide stopem" a wycięciem na zamku... Niewielka odległość. Link to post Share on other sites
edek01 Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Ale wydaje mi się ze system przeładowania zamka jest podobny jak w kałachu! Czyli wszystko idzie w lufę i mała cześć Co2 idzie do kanału gazowego aby ruszyć zamkiem . Najgorsze jest to ze nie ma w internecie przekroju tego pistoletu! Fakt faktem to nowy system Blow Back firmy G&G. Taki nie do końca jak by wielu chciało. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 nie wierzę :D. Trzeba by część gazów odprowadzić z lufy. Nie da rady na moje :D Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Przerobiona wiatrówka na 4,46 bbs. Ona była bez blowbacku. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Tak, pewnie. Przerobienie czegoś bez BB na coś z BB to jak przerabianie wiertarki na PM. Chyba że pod pojęciem "przerobiona" kryje się wymiana hmm 80% części. Przecież takie mechanizmy całkowicie się różnią. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Specjalista, znów. Patrząc z wierzchu na korpus to jest dokładnie to: http://www.bron.pl/bron_pl/sport/produkty/...mbat_classic__1 Żeby przerobić to na system z bb, trzeba wstawić jedną część i skrócić magazynek. Patrz, w ersofcie ten magazynek raczej jest krótszy, więc element BB się zmieści. Mówie tutaj o zasadzie działania tych na 4,46 bbs. A tak szczerze to spekuluje, bo tego nie rozbierałem, ale patrząc na FPSy i na wygłąd na to mi właśnie wygłąda. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Żeby przerobić to na system z bb, trzeba wstawić jedną część i skrócić magazynek. To się do najśmieszniejszych kwalifikuje... Słuchaj, może się dogadamy? Frezarka się znajdzie, tokarka, ogolnie narzędzia na których ta jedną część wykonac można. Zapłacę Ci stówkę za przerobienie mi socoma stti (ew rugera KJW, AMT od marui) na GBB. Dogadamy się? Przecież to tylko jedna część :D Chłopie, rozbierałeś kiedyś gaziaka? Takich bredni nie czytałem od dość dawna. Chyba że sobie żarty robisz... to w sumie śmieszne. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) Eh Dexter, Kolego złoty. Ja je serwisuje od 3 lat. Gaziaki na greengaz jak też gaziaki na CO2. Na kulki 6mm jak też i na 4,46 bbs. Ja takie zaplecza technicznego nie mam, aby dokonywać tak posuniętych zmian konstrukcyjnych, ale za to producent tak. Dla niego to nie problem stworzyć coś takiego, dokonać potrzebnych modyfikacji. Najwidoczniej Dexter nie chcesz czytać ze zrozumieniem, stanołeś na etapie 150 cm w kapeluszu i smaru grafitowego, jednak prosiłbym Cie, abyś mocniej się przykładał w rozmowach ze mną, bo wyjaśnianie Ci takich rzeczy jest po prostu bezowocne. Edited July 16, 2009 by AnR Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Jakiego zaplecza wymagasz do wystrugania jedną część?? Coś oprócz frezarki, pilników, dremla, wiertarki, tokarki, szlifierek? Całkowicie serio pytam, na przerabianiu gnatów NB na BB można zrobić biznes. :lol: Widzisz, ja się zatrzymałem na 150 w kapeluszu ale to Ciebie na forum mylą z laską. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Pamiętaj, że stąpasz po niepewnym gruncię z tą "laską". Tak, jedna część, która jest odpowiedzialna za ruch zamka. Trzeba takową zrobić, odpowiednio dopasować do zamka. Rozumiem, że nie znasz dokładnie zasady działania systemów BB na CO2 i 4,46 bbs? Więc może darujemy sobie tą dyskusję? Albo się doucz. Link to post Share on other sites
BuGsTeR44 Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 dexter zostaw go! ja przerabiam moja replike G36C na ostry odpowiednik! a na maszynie wtryskowej bede robil naboje napelnione saletrom z cukrem! da sie tak (looool2) fajnie mamy! wrzuccie to do hydeparku lub do kosza.... masakra... Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) Tak, jedna część, która jest odpowiedzialna za ruch zamka. Trzeba takową zrobić, odpowiednio dopasować do zamka. Rozumiem, że nie znasz dokładnie zasady działania systemów BB na CO2 i 4,46 bbs? Więc może darujemy sobie tą dyskusję? Albo się doucz. Sram na to jak działają wiatrówki. To ma być ASG a jak działa gaziak na CO2 z BB akurat wiem. Policzmy... szkielet mechanizmu BB, cylinder gazowy (loading muzzle, jak się to nazywa po Polsku?), głowica tłoczka BB, uszczelka tłoczka BB, jedna lub dwie spręzynki od cylindra, co najmniej 3 śrubki mocujące. Faktycznie, sorry, mechanizm BB składa się z jednego elementu, źle sobie policzyłem :D EDIT: zapomniałem: sprężyna powrotna wraz z prowadnicą (chyba że w mechanizmie NBB jest taka sama), inny mechanizm spustowy (z przerywaczem). Edited July 16, 2009 by dexterkrak Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Ja cały czas mówie o wiatrówce. Po wygłądzie sobie tam ubzdurałem radośnie, że to może byc właśnie modyfikacja wiatrówki. Tamta byłą gotowa na przyjęcie BB, ale została tego pozbawiona. Właśnie przez takiej brak fajnej części. Chwalisz się więdzą de facto jej nie posiadając. Wielkokrotnie to pokazywałeś. Ale teraz Cie prosze, abyś swoje dywagacje odłożył na bok i zaczoł czytać to co pisze, jeśli na to nie masz ochoty to po prostu nie pisz i nie czytaj, bo wydaje mi się, że ja o jednym, a Ty o zupełnie innym. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Przerobiona wiatrówka na 4,46 bbs. Jeżeli dla Ciebie przerobiona oznacza "Ma taki sam szkielet, okładziny i inne części zewnętrzne" to ok. Dla mnie to inny gnat z tym samym "szkieletem, okładzinami i innymi częściami zewnętrznymi". Chwalisz się więdzą de facto jej nie posiadając. Baa, za to Ty jesteś boski z grafitem rysującym chrom i "jedną częścią" :). Buhahah idę spać. Dzięki za poprawienie humoru. Link to post Share on other sites
Recommended Posts