snip Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Witam! Jakie są opinie o tych głowicach? Jaką sprężynę wytrzyma? Czy rzeczywiście wyciszy AEG'a? Które sprężyny są najlepsze pod względem wytrzymałości? Systema, Guarder, CA, DF, Promethus? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Jakie są opinie o tych głowicach? Na pewno nie ma nic na forum? Polecam Krakmanów spytać jeśli nic faktycznie nie ma na forum, ale nie licz na subiektywną ocenę ich własnego produktu. Jaką sprężynę wytrzyma? Jak wyżej. Czy rzeczywiście wyciszy AEG'a? Zestaw wyciszonych głowic - nazwa mówi sama za siebie. Głównie to tu wycisza ta warstwa gumy na głowicy tłoka, jak daje dobrą szczelność to tym bardziej powinno. Tak dźwięk z pewnością będzie.. hmm specyficzny? Między zespołem cylindra DF'a, a wyciszonym głowicami jednak czuć tą "specyficzną" różnicę. Które sprężyny są najlepsze pod względem wytrzymałości? Systema, Guarder, CA, DF, Promethus? Zależy co rozumiesz przez wytrzymałość mały kolego. Domyślać się mogę tylko szybkości ubijania się danej sprężyny, czyli tzw. "trzymania efpeesów". Guarder potem Systema, DF i Prometheus cholernie się ubijają, CA - nie mam pewności to nie piszę. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Te głowice na 99% są Elementa... czyli kupa. Jak chcesz zestaw wyciszonych głowic to tylko Systema. Co do sprężyn to im twardsza tym szybciej będzie tracić parametry ;) Quote Link to post Share on other sites
snip Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Wytrzyma to M120 CA/systemy/guardera? I kolejne pytanko. Widziałem sprężynę systemy M120S. Czy to to samo co M120? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) Wytrzyma to M120 CA/systemy/guardera? I kolejne pytanko. Widziałem sprężynę systemy M120S. Czy to to samo co M120? Jeśli faktycznie 0L0 ma rację i to Element to pewnie nie. Tja Systema'y sprężyny mają "regularne" oznaczenia i dają tyle ile winny. Edited July 16, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Ten zestaw głowic to jest element. Wystarczy spojrzeć na ftk p&j... dokładnie zębatki. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Te głowice to samo co element . U mnie dzałały z MO 130 i nic sie nie stało. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 A u mnie na m120, pękł kołnierz w którym siedzi śrubka. Plastikowe to to takie, i według mnie nie nadaje się do tiuningów. Mówię o tej wersji: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...em_p_j-921.html Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Jak na razie nic się im nie dzieje , chodźą pół roku na sp130 . Co do wyciszenia to nie mam dużego poruwnania do innych firm ale w stosunku do stocka to różnica jest widoczna . p.s Od razu szykuj się do wymiany uszczelki na głowicy tłoka bo jest za wąska i jest straszna nieszczelność . Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Uszczelki się nie wymienia na głowicy tloka tylko paluchami naciąga. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Albo nakladasz na cylinder na noc ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Paluchami naciągasz i kładziesz na 20 minut by ustaliła wymiar. Jak masz czas to proszę, kładź na cylinder na całą noc. Ja nie mam tyle czasu :-D . Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Nie chodzi o to że mają za małą średnice ale są za wąskie . ;) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Do bore up idealnie nadaja sie uszczelki ze sklepow gazowych. 50 gr sztuka... maja wlasnie wieksza srednice. Waskie gumki tez przy pewnej pracy nad nimi moga sie uszczelniac. Kierunkowosc - to jest to ze pracuja tylko w strone sprezania a wracajac przepuszczaja powietrze. Przy duzym rofie jest to istotne. Sprawdzaj szczelnosc zawsze przy szybkich ruchac ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts