Ad4m Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Witam. Zamierzam w swoim M4 wmontować sprężynę m120 -> http://www.gunsmith.pl/p/pl/15014/sprezyna...0.html#products Gun smith mi włorzy ;p. Czy to dobry pomysł, czy jakąś inną sprężynę?. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Jak wymieniasz sprężynę to wymień na Guardera/Systeme a nie na CA Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Jak masz EMkę od ICSa, to poszukaj całego zestawu górnego gb oznaczonego literką "B". Tam masz sprężynę 120 i kupę innych części, które podniosą osiągi repliki. A i z wymianą nie będzie problemu, jak masz wprawę, to w krzakach cylindry wymienisz :) Taki zestaw w ofercie ma Madonion, ale w statusie jest "chwilowo brak". Możesz poszukać u dystrybutorów handlujących z fondprodukterem. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Jeśli zestaw to polecam zestaw D. Jest na nieco lepszych częściach. Polecam sringi Guardera. Emkę masz na gwarancji? bo jeśli tak raczej nie opłaca się rozkładać boxa tylko dla wymiany springa. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted July 17, 2009 Author Report Share Posted July 17, 2009 Wymieniłem sprężyne na mad Onion , zamierzam teraz dokupić jeszcze lufę precyzyjną mad bull ;] Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Czemu wszystkie części wymieniasz akurat na te NIE polecane? Sprężyny Mad Onion są uznawane za jedne z gorszych podobnie jak precki Mad Bulla, Polecane sprężyny: -Guarder -Systema -G&P Polecane precki: I Klasa: -PDI -Prometheus -KM Head -Systema .... Quote Link to post Share on other sites
Boshi Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Sharku17 Precka systemy to nie jest I klasa tylu II sa to średnie produkty. A co do madbulla to lufa jest ok i opinie ma też dobrą. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Co do precek MadBulla to się całkowicie nie zgadzam. Masz taką czy tylko pieprzysz domysły? Ja mam i nie widzę różnicy między nią, a np. Systemą czy Guarderem. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 WTF? O precki się będziecie kłócić? Prawda jest taka, że z preckami poniżej systemy nie ma sensu schodzić, a Madbull ma taką opinię jak Deep Fire. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted July 19, 2009 Author Report Share Posted July 19, 2009 Jak nawet wymieniłem sprężyne ( wracając do ost. tematu kiedyś tam ) zasięg mi się nie zwiększył może trzeba komorę Hop-up sprawdzić ?. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Przestrzelaj na chrono, jak miałeś gdzieś nieszczelność to od mocniejsze sprężyny mogła się nawet większa owa zrobić. Ale ogólnie zasięg nie zależy tylko od prędkości początkowej jak to większość jest przekonana. Jeszcze liczy się najbardziej: jakość gumki, dystanser (najlepiej typ H) i jakość kulek, bo szczelność głównie i jakość lufy to celność (no kulasy też oczywiście) - im mniejsze różnice z którymi kulka wpada na gumkę i tym bardziej replika jest celna, z lufą sprawa ma się podobnie - powtarzalność jakości na kolejnych odcinkach lufy i jest jeszcze lepiej, no ale duża nieszczelność (typu straty 100-150 fps na styku komora<<dysza) ma tu wpływ nie tylko na celność ale i na zasięg bo straty są spore. Połóż repliką do góry gniazdem maga, połóż na wlot kanalika gniazda maga kawałek papieru i strzel z kulką - jak papierek skoczy to "all is clear" ;-). Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Połóż repliką do góry gniazdem maga, połóż na wlot kanalika gniazda maga kawałek papieru i strzel z kulką - jak papierek skoczy to "all is clear" ;-). Należy tylko dodać że minimalne podskakiwanie papierka jest normalne ze względu na drgania które wytwarza gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 (edited) Jaki tłumik polecacie do m4? i przy okazji Kolimator;] Edited July 27, 2009 by Ad4m Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 A jakie lody lubisz? Waniliowe czy truskawkowe? Mamy za Ciebie wybierać? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
snip Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) Kolim to często zakładany ACOG. Ale wybór należy do ciebie, ma się podobać tobie a nie nam. Edited July 27, 2009 by snip Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted July 27, 2009 Author Report Share Posted July 27, 2009 mi chodzi o jego użycie, funkcjonalność ;] Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Eotech. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Każdy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts