miloslupsk Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) Do tego D-bala co dają w komplecie nie wszedł mi żaden z posiadanych pakietów a mam ich kilka. Tamtą puchę odłożyłem na szafę i zakupiłem taki komplecik: http://www.casg.pl/product-pol-131-VFC-AN-...ark-Earth-.html http://www.casg.pl/product-pol-318-GE-Powe...VFC-PEQ-15.html Edited January 15, 2010 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Jeśli chodzi o baterię pasującą do peq15 to polecam taką: http://www.modelmotor.pl/desire-22c-7-4v-1000mah-li-pol.html Znaaaacznie taniej, a jakość identyczna. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) Znacznie taniej ale i batka słabsza ;) Napewno ich osiągi nie są identyczne. Stockowe PDW jednak bezproblemowo pociągnie w sposób zadowalający użytkownika. Edited January 15, 2010 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Pitzmit Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Panowie mam pytanie jak wymienic lufe na dłuzsza? dołonczoną do kompletu???Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Chodzi o lufę zewnętrzną? Jeżeli tak, masz tam małą śrubkę, którą wykręcasz( zaraz na końcu lufy patrząc od strony tłumika płomienia). Następnie ściągasz lufę, wsuwasz dłuższą i wkręcasz znowu tą śrubkę. Po wszystkim. Edited January 29, 2010 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
PAT_Bubel Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Puszka niezbyt przypadła mi do gustu... Czy ktoś już wpadł na pomysł gdzie można wpakować baterię? Wiem, że jestem tradycjonalistą ale myślę oczywiście o baterii NiCd. Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Witam! Panowie, jakiej długości preckę zapodać do dłuższej wersji lufy zewnętrznej ? Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 290 mm Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Witam nie znalazłem odpowiedzi, mam pytanie czy Magazynki od KACa ( http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn..._boyi-216.html) będą współpracowały z innymi replikami M4 od PJ? Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Tak ale znacznie lepiej wybrać opcję w drugą stronę, magazynki z KAC pasują do innych p&j ale lepiej magazynki p&j pasują do KAC niż oryginał. Inna bajka, że te plastikowe magazynki z KAC są dosyć delikatne. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 (edited) No i te magi sa nierozbieralne. Tzn sa rozbieralne ale tylko raz. :) W istocie kolba sie ryla i to po 3 tygodniach posiadania, i 2 strzelaniach. Niby nie duzo ale zawsze (jeszcze nie mam na to koncepcji ulepszenia) Proponuje zakupic hurtowo kilka kg kleju i pozaklejac wszystkie piny, srubki itp zanim sie je pogubi. Przede wszystkim pin boltcatcha, sruby blokady kolby i osi kolby itp. W sumie to ta blokada bolta to z gowna jest wycieta i sprawia same problemy. Ale giwera ma kopa. Jak na 67cm zelastwa strzela poteznie (w moim 400fps'ow na stocku - tak jak wyjalem z pudla). NA razie HU podkreca bez zarzutu. Giwere da sie ustawic pod eotecha - bez problemu trafia w punkt. Wykonanie zewnetrzne robi same ochy i achy. Giwera latwo sie rozklada (bez narzedzi). Schody zaczynaja sie przy wyciaganiu GB. Szkoda ze ten "wcisnijkropek" nie pasuje we wspomniana juz srodkowa dziure pod kolba choc w instrukcji jak byk stoi ze pasuje (moze tylko moj egzemplarz felerny) No giwera poreczna bardzo i nie meczaca. I ta ilosc dostepnych risow. Jak dla mnie na razie 5 z minusem. Zobaczymy po wystrzeleniu wiadra kulek. Edited June 1, 2010 by MAJCHER Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 To tak panowie reasumując, przewertowałem cały wątek ale niestety nic konkretnego tutaj naprawdę nie ma, więc tak podsumowując to czy opłaca się kupić tą replikę i włożyć w nią trochę serca ( czyt, kasy w tuning), bo nie ukrywając replika bardzo mi się spodobała, ma to coś w sobie :). Pozdrawiam Ponury. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 A co Ty chcesz za kase inwestowac? Kupujesz i strzelasz az cos sie z#ebie, naprawiasz za frytki jak to w chinolach i strzelasz dalej. vuala Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Zakupiłem replika już w domu. Tak na szybko z oględzin, komora hop siupa do wymiany, magazynek od razu idzie na szafeczkę. Body bardzo ładne, bolt catch działa jak należy, nie mam z nim żadnych problemów. Kolba daje rade, chybocze się o jakieś może 1-2mm. Podsumowując myślę że warto ją zakupić. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Nio widzisz. I co? Bolalo? :) Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Nio widzisz. I co? Bolalo? :) Ani ten post zabawny ani...... ale żeby nie nabijać postów... Szkoda ze ten "wcisnijkropek" nie pasuje we wspomniana juz srodkowa dziure pod kolba choc w instrukcji jak byk stoi ze pasuje (moze tylko moj egzemplarz felerny) ...u mnie "wciśnij kropek" wchodzi tam i trzyma się normalnie bez żadnych problemów, widocznie masz racje że coś w twoim egzemplarzu jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 U mnie też w tym miejscu nie pasuje, a żeby pasował z boku obok selektora to musiałem podpiłować kropka. Wydaje mi się, że kiepski odlew body. Poza tym miałem problem z komorą hop-up i jej ułożeniem względem gearboxa, krakmani musieli wymienić komorę i podpiłować jej mocowanie w body bo kulki się cięły niemiłosiernie. Ogółem świetna i poręczna replika ale duży minus na spasowanie części. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 U mnie też w tym miejscu nie pasuje, a żeby pasował z boku obok selektora to musiałem podpiłować kropka. Wydaje mi się, że kiepski odlew body. Poza tym miałem problem z komorą hop-up i jej ułożeniem względem gearboxa, krakmani musieli wymienić komorę i podpiłować jej mocowanie w body bo kulki się cięły niemiłosiernie. Ogółem świetna i poręczna replika ale duży minus na spasowanie części. No właśnie ta komora nie wygląda najlepiej jak już wyżej pisałem, moja ma dużo nadlewek takich niedopiłowanych i nie wgląda ogólnie jakoś szczególnie za ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Jeszcze jedno warto powiedzieć, dobrze jest wszystkie gwinty od razu zabezpieczyć jakimś środkiem do gwintów bo replika jak każdy chińczyk lubi gubić śrubki. Po dopracowaniu jest to naprawdę fajna replika. Quote Link to post Share on other sites
Maciej Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 (edited) Edit. znalazłem odpowiedź. Z jakich kulek korzystacie? bo 0,2g lecą jak chcą, zero powtarzalności strzałów i zastanawiam się, czy to wiatr, waga kulek, czy coś nie tak z repliką. 0,25 będą ok, czy lepiej pośrednie 0,23? Edited August 9, 2010 by Maciej Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 U mnie się sprawdzają 0.25, 0.23 mogą być za lekkie. Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Przeczytałem cały temat, i wszyscy chyba patrzą na tą replikę pod małe dystanse. A jestem bardzo ciekaw jak jest z dużymi dystansami ? Konkretnie chodzi mi o las. Może testował ktoś na dłuższej lufie np. 360 + tłumik dźwięku ? I jak z gb ? Co warto na wstępie wymienić pomijając standardowo gumkę hu. Pytam bo zastanawiam się nad nią, a raczej preferuje las. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Komorę hop siupa. Replika jest krótka, nie wiem po co pakować jej taką długą lufę, wstawię precke 270 wraz z tłumikiem to opiszę co nieco, na razie czekam na paczkę właśnie z ów lufą. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 (edited) Komorę hop siupa. Replika jest krótka, nie wiem po co pakować jej taką długą lufę, wstawię precke 270 wraz z tłumikiem to opiszę co nieco, na razie czekam na paczkę właśnie z ów lufą. No więc tak, części przyszły, przez pomyłkę zamiast 270 zamówiłem lufę 247 :wink: No ale nawet lepiej że tak się stało. Zamontowałem przezroczystą gumkę guardera, oraz lufę MB Black Phantom V.II długości 247 wcześniej już wspomnianej. Tłumik JBU lewoskrętny. Na razie strzelałem tylko na podwórku ale z 15 -20 metrów trafienie puszki nie było problemem . Strzelałem z jakiś tam resztek exceli, najprawdopodobniej 0,25. Dzięki tłumikowi replika ma jakiś taki miły cichszy dla ucha dźwięk. Edited August 19, 2010 by pony666 Quote Link to post Share on other sites
Maciej Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Jeszcze jedno pytanie: jak dokręcić chwyt, żeby się tak strasznie nie ruszał? Mam tam spore luzy, a nie wiem która śrubka to reguluje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts