Foka Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 Gdyby ktos szukal rekawic: http://www.galaskor.pl/ Nowki Nomexowe (dokladnie jak lotnicze US kosztuja 82 zl :) a wybor jest duzy roznych i wojskowych i policyjnych... nomex i kevlar... i dobre bo polskie :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 DZIĘKI Foka! Oferta ciekawa, ktoś robnił tam może zakupy albo testował produkty tej firmy? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 25, 2003 Author Report Share Posted August 25, 2003 przegladam, przegladam i sam sie dziwie jakie zajebiste rzeczy robia w Poslce :) Nomexy, Kevlary, Windstopery... rekawice do zjazdow, do broni, policyjne dla AT ze wzmocnieniami... wszystko do wyboru do koloru... nawet rekawice w kamuflazu "plamiak"... i w wiekszosci przystepne ceny :) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 Hmm... ja moge dorzucic, ze przyzwoitym sklepem i rzetelnym jest Alert z www.alert.com.pl - tez maja rekawice od 118PLN w gore (cena niestety ale jakosc dobra). Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 25, 2003 Author Report Share Posted August 25, 2003 Alert to sklep Galaskor to producent nie musze chyba tlumaczyc jak to wplywa na cene ;) Alert sprzedaje zachodnie produkty Galaskor jest polski nie musze chyba tlumaczyc jak to wplywa na cene ;) ale asortyment maja na prawde fajny :) na przyklad tanie ochraniacze Hatcha :) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 Wiem wiem Navy - ale Hatcha produkty znam dlatego mowie. Co do porownan - Kopromed to tez nasza krajowa firma ale ich produkty to lekka kpina... jakos tak ciezko zaufac a roznica miedzy 90PLN a 118 czy 122 to zadna roznica ( a dobry produkt trwa i trwa). Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 rany dzieki za cynk z tym sklepem *-*, chyba neidlugo kupie nakolanniki hatcha :D Quote Link to post Share on other sites
Killerek WGRiW Posted August 25, 2003 Report Share Posted August 25, 2003 a ja sie poważnie zastanowie nad rękawicami zawsze to ładniej człowiek wyglada i bezpieczniej troszke zwłaszcza jesli jest strzelnka w budynkach Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 26, 2003 Author Report Share Posted August 26, 2003 ja sie szykuja na rekawice 036 i byc moze 031 8) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 26, 2003 Report Share Posted August 26, 2003 Navy ,lub ktokolwiek kto wejdzie na strone galaskor, mam pytanie (bo mi sie cos te tabelki nakladaja) czy nr. 036 kosztuje 145 PLN ? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 26, 2003 Author Report Share Posted August 26, 2003 (bo mi sie cos te tabelki nakladaja) a u mnie jest ok :) czy nr. 036 kosztuje 145 PLN ? tak Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 27, 2003 Report Share Posted August 27, 2003 hooah, drogo... ja za swoje kontraktowe nomexy dałem 50zeta nówki/35zeta uzywki. Jak ktos chce dobre rekawice, to polecam hellstormy pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 27, 2003 Author Report Share Posted August 27, 2003 drogo... ja za swoje kontraktowe nomexy dałem 50zeta nówki/35zeta uzywki. a mozna wiedziec gdzie? ja spotykam tylko nowki po 150-200 i uzywki po 50-80 zl Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 27, 2003 Report Share Posted August 27, 2003 Kapral ja też jestem ciekaw bo nie omieszkam kupić jeśli tak tanio :) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 27, 2003 Report Share Posted August 27, 2003 hooah, Foka, Lukazari, walcie na maila co potrzebujecie. Jak bede jehał po spzret dam cynk i wpłacicie mi kase na konto, wtedy wam wyśle. CO do tego glaskóra, to te rekawice ochronne w polskim plamiaku, to gore texy, Formoza takich uzywa(wiem bo widziałem) i podobno GROM, z tego co też sie orientuje wchodzą w skład polskiego gore texu)(kurtka ochronna, spodnie ochronne, podpinka polarowa i kaptur), ale nie jestem pewien, bo nie mam tych rękawic. Natomiast ciekawe są te rękawice w kamuflarzu szwedzkim(moge sie pomylić, ale naj pewno jakiś północny:) pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 29, 2003 Report Share Posted August 29, 2003 Kapral, jaki asortyment ma ten sklep/hurtownia/tajny magazyn US Marines, gdzie zdobywasz sprzę po takich niskich cenach??? Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 29, 2003 Report Share Posted August 29, 2003 hooah, Recon, walnij maila, albo GG: 3430472. pogadamy :) asortyment to standart US Army i armii holenderskiej. mundury, LBV, A:ICE, oporządzenie jakieś, PASGT, M1, takie tam bajerki mniejszej rangi. kamizelki siatkowe pod PASGT. różne rzczy. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 29, 2003 Report Share Posted August 29, 2003 aha, i prosze nie kojarz mnie z Marines :) Jeden amerykaniec kiedys stwierdził, że nie wyglądam mu an 82nd Airborne tylko na 1st MarDiv to chciałem go zatłuc :P Quote Link to post Share on other sites
cougar Posted September 1, 2003 Report Share Posted September 1, 2003 przegladam, przegladam i sam sie dziwie jakie zajebiste rzeczy robia w Poslce :)Nomexy, Kevlary, Windstopery... rekawice do zjazdow, do broni, policyjne dla AT ze wzmocnieniami... wszystko do wyboru do koloru... nawet rekawice w kamuflazu "plamiak"... i w wiekszosci przystepne ceny :) a jak już sie nazachwycasz to załóż je na rece i spróbuj wziąść pistolet do ręki..wtedy dopiero wyjdzie, że nie przylegają do reki,skóra sie zwija na dłoni pod uchwytem,palec w rekawicy nie mieści sie w kabłąku..;). dobre rekawice to skarb.takie naprawde dobre utrzymują reke w pozycji naturalnej tzn.gdy trzymasz rekę lużno skóra wewnątrz dłoni jest naciągnięta.w każdym innym przypadku rekawica będzie przeszkodą jesli chcesz w niej pracować długo i pewnie. nosze rekawice i latem i zimą i ich jakośc powoduje , że albo ląduja na półce albo na dłoni.a za jakość nieraz trzeba słono zapłacić. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 2, 2003 Author Report Share Posted September 2, 2003 coz, na razie uzywam rekawic lotniczych i nie narzekam... Quote Link to post Share on other sites
cougar Posted September 2, 2003 Report Share Posted September 2, 2003 coz, na razie uzywam rekawic lotniczych i nie narzekam...a miałes kiedys na reku profesjonalne rekawice do strzelania ?trzeba przyznac że większośc sprzętu wojskowego (w tym rekawice) jest robiona tasmowo i na średni wymiar w swoim rozmiarze..dla mnie to róznica jak między motocyklem a skuterem... Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 2, 2003 Report Share Posted September 2, 2003 hooah, Ja swoje Nomexy USAF kupiłem za 35zł. Nie jestto duza cena, a standart dosyć wysoki, tak samo ja, rekawice Heavy Duty, służą mi dobrze. Jezeli ty narzekasz to twoja sprawa, ja nie potrzebuje zmiany rękawic, Foka jak widać też nie:) A jak ktoś nazreka na małą wytrzymalość nomexów, to niech sobie sprawi holenderska wersje, troche trwalsza. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
cougar Posted September 2, 2003 Report Share Posted September 2, 2003 ja nie narzekam bonie nosze takich rekawic ;). ja tylko mówię, że rekawice to bardzo indywidualny sprzęt i ...musza byc wygodne.obecnie mam rekawice bez palcy które mimo że są dopracowane mają wadę nadmiaru skóry na dłoni.strasznie to wnerwia przy chocby uchwycie broni w dłoń.DAM JE DO PRZERÓBKI;) ale sa rekawice idealne....ale tez drogie...HellStorm...mniam...cos 250 zl za pare ale dłoń sama układa sie do chwytu.] mam tez rekawice do strzelania zimą>skórzane.naszukałem sie ich 2 lata i ...mam;)..tak więc mając takie podejście widzisż, że standrd armijny jest dla mnie niewystarczający (oczywiście nic nie ujmując prywatnym odczuciom kolegów ani jakości nomexów;))i polecam spróbowac profesjonalnych rekawic do strzelań. zobaczymy wtedy czy ubierzesz jeszcze nomexy (a juz zimą to wogóle skandal;) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 2, 2003 Report Share Posted September 2, 2003 hooah, a hellstormy to klasa:) Quote Link to post Share on other sites
cougar Posted September 2, 2003 Report Share Posted September 2, 2003 http://www.elitetacticalsources.com/search...9&btnSearch.y=9 jeden z produktów gdzie widoczne jest szycie wewnątrz dłoni które wymusza super-wygodny i pewny chwyt...to zdjecie na końcu;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts