ctxpl Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Dołączam się do pytania Majora - jakieś bardziej konkretne info. Jak wykonanie replik ? Mógłbyś zrobić zdjęcia maga ? Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 a ja mam takie pytanie z innej półki, bo nie moge nigdzie o tym informacji żadnych znaleźć... 1-jak tam lufa siedzi?bo jako że to snajperka to wypadało by wymienić na przyzwoitą preckę, więc, lufa od AEGa, vsr, czy jak? 2-i to samo pytanie tyczy się dystansera, czy wejdzie tam AEGowy dystanser typu H(który np nie wlazi do M24 CA i pochodnych)? 3-jak tam jest wstawiona lufa wewnętrzna do zewnętrznej, zwyczajnie jak w AEGu, czy na gumowych amortyzatorach jak w snajperkach sprężynowych? 4-jak wygląda ogolna trwałość mechanizmu, tzn zamka uszczelek itp?co ile to to trzeba mniej więcej wymieniać smarując co strzelankę? no i to narazie tyle. tylko prosił bym o odpowiedź osoby które to naprawdę wiedzą, a nie odpowiedzi w stylu "to jest do kitu, kup ak47 cymy bo strzela jak ostre"... Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Batat, czy możemy liczyć na jakąś głębszą reckę ? Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 mini recenzja pierwszych wrażen: konstrukcja solidna, szkoda że nie ma regulowanej poduszki policzkowej, no ale trudno, nie wiem czy to wina tylko mojego egzemplarza, ale, lufa wewnętrzna minimalnie się chybocze w środku i czasem ją słychać, co wnerwia, jednak można na to zaradzić jakimiś uszczelkami (sam będę kombinował), przy przeładowaniu uszczelka na dźwigni zachacza minimalnie o dolną część korpusu, nie wiem czy tak jest we wszystkich gaziakach i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na działanie. Zasięg to około 80m na kulkach 0.4 blaster debil, o celności się nei wypowiem, bo strzelałem bez jakiej kol wiek optyki, ale jako że udawało się trafić w człowieka, to sądzę że i celność będzie dobra, TRZEBA WSZYSTKO PODOKRĘCAĆ, u mnie plastikowa nakładka na dźwigni przeładowania i lufa zewnetrzna byly niedokręcone, no i to chyba tyle, replika nie jest idealna, ma wady, tutaj nei mam porównania do innych gaziaków, ale w porównaniu do M24 CA jest zdecydowanie lepiej. może po przyszłym tygodniu dam coś większego. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Odświeżam, czy ktoś posiada replikę i może przedstawić jej wady/zalety? Najlepiej foto :D Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Posiadam g96 od tygodnia, kupiłem używkę. jestem bardzo zadowolony ;) Łoże bez porównania lepsze niż w well-u (chropowate i z innego materiału). W środku metalowy korpus przechodzący przez całe body. Lufa wewnętrzna tak jak kolega wyżej pisał też się chybocze i czasami ją słychać. Hop up bardzo czuły i idealnie podkręca kulki. Gdy odciągniemy zamek do tyłu ma lekkie luzy, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu ,ponieważ wystarczy dwa centymetry do tyłu i już mam załadowany. Zasięg mierzony to 68 metrów (skrzynkę elektryczną- około szer.45cm wys. 60cm). Strzelałem z domu metr od okna :) Kulki 0,36g P&j invisible i gaz ultrail power gas. A niemierzone to na oko 80m metrów- talerz satelity sąsiada, średnio 7/10(sypał śnieg) . Na replice siedzi lunetka 4-16 point precision AOE (polecam) z siatką mil dot. Ogólnie co mnie najbardziej denerwowało w replice to chyboczący adapter dwójnogu (izolacja i po sprawie). W temperaturze pokojowej można wystrzelić 3,3 magi kulek na jednym nabiciu gazu, ostatnie 5 strzałów to plucie kulkami. Do wieczora postaram się wrzucić fotki. Proszę pytać jak ktoś ma jakieś pytania ;) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 A jak tuning, wiesz, może czy pasują części od m700 tanaki? W ogole jest jakaś możliwość tuningu? ;] A tak, starczy jak dla snajpera te ~~~80m? ;] :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Czy pasują części od tanaki nie chce Cię wprowadzić w błąd ale wydaje mi się że tak. Uszczelki pasują a po za tym w tej replice siedzi coś takiego Bolt,Pack,Uszczelki i to wszystko dedykowane do m700 tanaki, więc na pewno pasują. Ale w tej replice nie ma co za bardzo wymieniać jedynie lufa i komora (ale te części są dobre). Można by zrobić konwersje na HP ;) (moc ,powtarzalność i przy niskich temp. strzela). Zależy od Ciebie ile ci wystarczy, nie ma też co szaleć z fps bo będziesz do puszek mógł postrzelać. Jak na razie nie byłem na strzelance i nie mogę się wypowiedzieć czy wystarczy. Miałem tuningowanego warriora 590 fps z lufą km-head i dawałem radę. Tutaj jest troszkę więcej fps. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Okey, z góry dziękuje. Wysłałem zapytanie do spec shopu, poczekamy zobaczymy :D Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Ok, też jestem ciekaw ;) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Witam, Niestety nie mamy w ofercie wzmocnionych części do tej repliki. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy / With our best regards _____________________________________ Załoga SpecShop.pl / SpecShop.pl Team email: info@specshop.pl tel. +48 61 852 13 76 fax +48 61 851 76 44 E-maila wysłałem 2 dni temu, lecz nie pytałem się o części/tanaki (czy pasują)xD Edited January 24, 2011 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Oto fotki (zginął mi jeden imbus i nie mogę rozkręcić repliki na połówkę, ale postaram się wrzucić i takie fotki) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Nonono, fotki spoko, a powiedz mi jak body? Wytrzymałe? Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Wygląda na bardzo wytrzymałe, nie trzeszczy, jest dobrze spasowane (tak jak pisałem wyżej w środku jest metalowa konstrukcja) Nie wygląda to na abs ani plastik. Jest to lepszy materiał. Dla ciekawych replika na stopce kolby posiada mały znaczek G&G (jedyny-widoczny) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Do tej repliki nie ma części tuningowych jako tako bo w standardzie masz na dzień dobry wszystkie części tuningowe robione przez G&G. Jedyny tuning to porządna preclufa i kulki. Ewentualnie zasilanie zewn na co2/HP. Edited January 24, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Napisałem to 3 posty wyżej, ale nie byłem pewny ;) Ta komora zapewne pasuje do g96 Taka Czy do niej wchodzą lufy AEG ?? Nie mogę tego nigdzie znaleźć... Jakie lufy polecacie ?? Chodzi mi powyżej 600mm bo seryjna ma 655mm Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Sądząc po konstrukcji tak ta komora pasuje ale wtedy musisz zastosować inną gumkę i robi się problem z grubością dyszy bo oryginalna jest dużo za cienka!!! Wszystko to opisałem w temacie o Tanace M700 AICS bo z tego co widzę jest to klon tej repliki i różni się detalami jak np rączka przeładowania. Jeśli się mylę to mnie poprawcie! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Dlatego w zestawie otrzymujesz superancką srebrną rurkę która zgadnij do czego służy :D. Ta komora przysosowana jest do gumek VSR więc do zestawu dorzucają ową srebrną rueczkę :D Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Zgadza się! Nawet dają przyrząd do wbicia tej "bajeranckiej rureczki" ale i tak jest konieczna ingerencja bo ona jest grubsza na całej długości i albo trzeba ją przetoczyć do wielkości dziury w bolcie lub bolta rozwiercić pod nową dyszkę. Operacja detal ale zawsze. W tamtym temacie już poprawiłem nieścisłości dotyczące dyszy. Minionego sezonu nie miałem czasu na zabawy ale może teraz się uda :happy: Wymyśliłem coś innego do mojej Tanaki :wink: http://www.airsoftpost.com/product_info.php?cPath=24_72_597&products_id=32842 Robią na zamówienie tutaj: http://www.edgicustom-usa.com/index.php Bo luf PDI i tak nie ma a ceny są drakońskie zatem zacząłem myśleć o tej firmie tym bardziej że robią już od średnicy 5.98 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Kicpa chwali więc pewnie wie co mówi. Quote Link to post Share on other sites
epter Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tak jak obiecałem wklejam kilka fotek :icon_biggrin: Gdy zrobi się cieplej <20 stopni zrobię porządny test. Dzisiaj mi się nudziło ,a miałem pod ręką dremla, więc wypolerowałem cały zamek i kanał w bolcie(ładnie wygląda i może gaz będzie szybciej leciał :hahaha:) Po za tym uszczelniłem całą komorę teflonem a maga silikonem. Całą lufę zewnętrzną wypchałem gąbko i całe body. (dźwięk strzału podobny ,ale jest ta świadomość że strzela ciszej :cool: i przy okazji wyeliminowałem dźwięki obijania się lufy wewnętrznej o zewnętrzną) To po środku to metalowy korpus body: Korpus Rozebrany magazynek: Komora hop up: Spust taki sam jak w tanace: A oto efekt mojej dzisiejszej pracy :icon_biggrin: Gdy tylko dorwę pastę polerską zrobię lustro. Te "zarysowania" na zamku to smar. Chodziło mi o ten kanał , co jest czerwona uszczelka, i dysza. Kompletny Teraźniejszość: Przeszłość: Pozdrawiam Epter Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Komora zewnętrzna Hop Upu jest metalowa czy plastikowa??? Wygląda jak metal ale może łudzi. Prawie identyczna jak Tanakowa z wyjątkiem tego elementu z gwintem na lufę zew. To akurat lepiej pomyślane. W Tanace jest tam osobny plastikowy pierścień i oring Jaka długa jest lufa wew??? Quote Link to post Share on other sites
epter Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Cała komora hop up metalowa (lekka więc jakiś stop aluminium) Lufa wewnętrzna 655mm czyli dosyć długa. Średnica wewnętrzna 6,04. Na zagranicznym forum czytałem że jakość porównywalna z lufami km-head. Quote Link to post Share on other sites
jazonpl Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Nadal nikt nie opisał jak ta replika spisuje się na strzelankach? Czy któryś z posiadaczy mógłby opisać trwałość bebechów? i jakie ma osiągi gdy jest ciepło? z góry dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LeoN2024 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Witam wszystkich. Bratu przyszła dzisiaj omawiana replika i na starcie problem a dokładnie dwa. Poskładałem wszystko do kupy i chciałem oddać strzał na sucho (maga nie włożyłem do gniazda) i echo, sprężyna kurka w ogóle nie była napięta, ponowiłem próbę kilkakrotnie - to samo. Odkręciłem łoże od reszty, przeładowałem i sprężyna została napięta i oddałem strzał. Domyślam się, że po skręceniu w całość łoże coś gdzieś dociska i uniemożliwia to napięcie sprężyny. Macie jakieś pomysły co może być nie tak? Może już ktoś się z tym spotkał i rozwiązał problem. Drugi problem jest taki, iż po kilku cyklach przeładowania nie umiem już otworzyć zamka, tak jakby się zablokował. Używam bardzo dużo siły podczas próby otwarcia go ale ten ani drgnie. P.S. brat nie ma konta na wmasg i proszę o pomoc w jego imieniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts