wawa2 Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Chciałbym kupić jakiś oryginalny kapelusz woodland. Na allegro tylko są pustyne, albo podróby, w sklepie nie wiem czy to też nie jest podróba, wię jaki ? gdzie ? i za ile? Jakiegoś plamiaka, oryginalnego kupić. Jeżeli możecie bardzo proszę o jakieś zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Sprawdz na demobil.pl, albo usarmy.pl powinni coś miec. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 AM-POL: "cywilne" proppery i tru-sepc'i demobil.pl: j.w. Ogólnie rzecz biorąc, w Polsce zdobycie kontraktowego (jeśli tak rozumiemy pojęcie oryginalności) boonie hat graniczy z cudem... Na swojego boonie z wojskowym kontraktem polowałem ok. roku i po długich poszukiwaniach się udało. Jeżeli nie zależy Ci na kontrakcie, to wybierz produkty Proppera, pomimo, że pewnei będzie "assembled in dominicana". Pozdrawiam Bartek Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 sklep o adresie www.usarmy.pl to glowny zaopatrzyciel mojej grupy.... czesto tam wpadam i maja sporo dobrych rzeczy. tam kupowalem kapelusz i jestem VERY HAPPY :D :D :D mopj ma oprocz zwyklych metek jescze taka dosc duza z napisem "PROPPER" czy jakos tak :D Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 No coz... Ja stwierdzilem ze w ampolu juz nic nie kupie, odkad zrobili mnie na 360 plnow na butach. Zainteresowani niech sobie poszukaja szczegolow w innym watku Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 No niestety w rangerze, rowniez nie dostaniemy kontraktowego kapelusika. Wiekszosc tego co oni maja to cywilne proppery. Tak jak napisal szaszlyk, kontraktowego boonie hata w naszym pieknym kraju raczej nie kupisz. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Ja kupilem bonnie by Rothco z military.pl. Moim zdaniem niczym sie nie rozni od kontraktowego, ale moze za slabo sie znam... Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 No widocznie za slabo... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Baaardzo słabo... Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 W Rangerze sa rzeczy kontraktowe. Koles sprzedaje tak czy siak za ta sama cene. Dwa tygodnie temu kolega kupil kontraktowego boonie woodland (Propper). Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Opierając się na wypowiedzi Szaszłyka Jeżeli nie zależy Ci na kontrakcie, to wybierz produkty Proppera, pomimo, że pewnei będzie "assembled in dominicana". wnioskuje, że Twój kolega kupił "nie do końca" kontraktowego Boonie Hat'a... Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Propper robi produkty dla cywili ale też robi kontraktowe. Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Robic robi, ale w rangerze raczej na pewno dostaniesz sprzet cywilny. Jak ostatnim razem mialem zamiar kupic tam mundur wypytalem ich co i jak i wtedy mieli tylko cywilne wersje, zero kontraktowych. Moze teraz jest inaczej, ale watpie. Quote Link to post Share on other sites
wawa2 Posted June 12, 2004 Author Report Share Posted June 12, 2004 Czyli co mam kupić ? Jeżeli nie kupię oryginalnego to jakiej i gdzie kupić firmy? Ile kosztują takie kapelusiki w zwykłym sklepie? Na www,military.pl jest Rothco Boonie Hat - tylko kaiś taki kolor dziwny ma- tak mi się zdaje. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted June 12, 2004 Report Share Posted June 12, 2004 Ja nie wiem - kupilem boonie w MARPAT od Szaszlyka i powiem jedno, moze i kosztowal troche ale jak trzy razy strzelalem sie w pelnym deszczu, to wszystko sie zlalo a ten skubaniec wytrzymal gdy wiekszosc miala juz przemoczone czapki/kapelusze/itp. Patrzylem na te, ktore mozna dostac normalnie i jak mi sie widzi to oprocz tego, ze maja ten sam rodzaj kamuflazu to poza tym nie maja nic z kontraktem wspolnego. Teraz czekam na jakis mundur w digitalu robiony kontraktowy bo ten pakistanski wyciera sie jak diabli. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 12, 2004 Report Share Posted June 12, 2004 dziki, jeśli szukasz MARPATu to wal na PW/email. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
wawa2 Posted June 13, 2004 Author Report Share Posted June 13, 2004 Naisałem mejle do rangera: "Producentem jest firma propper, kapelusz jest orginalny,nie objęty zamówieniem rządowym dla Armii USA. " A w usarmy napisali : "jest firmy proper ale nie jest kontraktowy" więc w ranger'sie kapelusz ala Szaszłyk ??? Tylko bez metki ??? Czy to ściema ?? Quote Link to post Share on other sites
wawa2 Posted June 13, 2004 Author Report Share Posted June 13, 2004 "wiec jest z innego materialu albo inne tego rodzaju roznice." - czy jest to naprawdę inny materiał ? Jakie są inne różnice? Czy lepiej kupić trochę większy kapelusz, czy też dokładnie na wymiar ? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Np inny skład procentowy danego składnika. W kontraktowym np masz 50/50 bawełna nylon, a w "oryginale" 30/70. Dodaja róznych domieszek innych materialow, przez co takie kalpelutki robia za saune. Materiały sa gorszej jakosci, scieraja i blakna duzo szybciej. Kup takiej wielkosci ze jak zalozysz i zakrecisz rondlem to ma wykonac na glowie 6,5 obrotu - boshhee kup taki aby ci bylo wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 powiem prosto. :P jak chcesz dobry kapelusz to pooprostu kup tego proppera tak jak chyba wiekszosc z nas... Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Oj i tu sie mylisz. Cywilny propper to taka sama szmata jak kazdy inny. Quote Link to post Share on other sites
wawa2 Posted June 13, 2004 Author Report Share Posted June 13, 2004 OK kupuję w rangersie. Dzięki wszystkim - zobaczymy kiedy sę rozsypie :D Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Nie rozumiem, czemu na tym forum wypowiadaja sie ludzie na tematy na ktore nei maja zielonego pojecia. Pieprza tak, aby tylko pieprzyc. Widzieli jeden egzemplarz Proppera i od razu jaki to on piekny i wogole super. Widziales Robson kontraktowy, nosiles ? Nie sadze. Że większosć z WAS kupiła Proppera wcale nie oznacza, ze jest on dobry. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 ale wszystkie trzymaja sie juz pare dobrych lat i byly wile razy prane w pralce (automatycznej :P ) i nic!! praktycznie nic ich nie ruszylo dotychczas... wiec chyba wiem co mowie... Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Wiesz stare samochody tez jezdza, widac na ulicach Trabanty, Syreny i Wartburgi, ale ze sa to samochody nie oznacza od razu ze sa one Mercedesami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts