Pissmejker Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Witam! Jako członek grupy NAM68 (http://nam68.ovh.org/) podjąłem się zorganizowania cyklu imprez z wojną w Wietnamie jako motywem przewodnim. Przejdę do konkretów: Strzelania będą odbywać się na zasadach CCS lub podobnych, z respem trwającym kilka godzin (moim zdaniem teren, na którym planuję zorganizować imprezę jest zbyt mały na typowe zasady milsimowe). Przy całkowitej liczbie około 50-60 uczestników. W woj. Świętokrzyskim. Impreza dedykowana jest dla prawdziwych miłośników tematu, stąd (dla dobra tak jednej jak i drugiej strony) wymagana będzie odpowiednia charakteryzacja. Wierzę, że koledzy zajmujący się odwzornictwem wojsk amerykańskich w Wietnamie nie przepuszczą takiej okazji i stawią się licznie. Co do strony przeciwnej – mam nadzieję że dla dobra sprawy i (przede wszystkim) dla klimatu będziecie w stanie zorganizować sobie odpowiednią kreację. Impreza będzie trwała non-stop przez 24-48 godzin. Wasze zadania często będą głupie, bezcelowe, wyczerpujące, brudne, zimne, mokre itd. Być może nie wystrzelicie ani jednej kulki a utyracie się za wszystkie czasy. Z tego miejsca pragnę już podziękować wszystkim, którzy liczą na dobrą je!%nkę. Będzie to pierwsza impreza organizowana przeze mnie, dlatego nie obiecuję sukcesu ani wrażeń na całe życie. Wiem natomiast, że powodzenie będzie w dużej mierze zależeć od Was i od stopnia w jakim uda wam się wcielić w role i wczuć w sytuację. Ten temat powstał głównie w celu „wyłowienia” ludzi gotowych spełnić wszystkie wymagania jakie narzuciłem. Czekam na wasze zgłoszenia i pomysły. Śmiało wpisywać się w tym temacie. (Nie ukrywam, że zależy mi głównie na osobach gotowych opowiedziec się za stroną VC/WAL.) W miarę rozwoju sytuacji będę podawał kolejne informacje aż (być może) pewnego dnia impreza zostanie zorganizowana :). Pozdrawiam, Pissmejker vel Hassan vel Warek. Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Ja Ci obiecałem, że będę Twoją opozycją ;-), wypatruj mnie w krzakach w stroju wietnamczyka ;-). Byle termin się udało zgrać z pracą/obowiązkami. Im wcześniej tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 (edited) Oj Warek z 2 lata czekam na tego waszego obiecanego MilSima , będę na 100% . Edited August 13, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
marcin761 Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Ja chce być wietnamczykiem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 (edited) Jako że raczej nikt z nas nie robi rekonstrukcji Vietcongu postaram się w tym poście przybliżyć wiedzę na temat umundurowania i wyposażenia tej partyzantki oraz rady jak zrobić tanią, szybką i luźną stylizację. MUNDUR: Będzie to tzw. ''czarna pidżama", czyli czarna koszula garniturowa i czarne spodnie garniturowe. Koszt koszuli na Targowisku miejskim to nie więcej niż 5zł, koszt spodni w ciucholandach podobny. NAKRYCIE GŁOWY: Najlepszym wyjściem jest słomkowy skośny kapelusz, którego koszt wynosi około 10zł. Ale proponuję również wszelkiego rodzaju boonie haty w kolorze khaki, koszt na targowisku koło 5zł. OPORZĄDZENIE: Najbardziej odpowiednim wyjściem były by pas i szelki schodzące w skos na plecach w kolorze piaskowym. Wielu z nas idąc do piwnic i grzebiąc pomiędzy starym przypadkowo zgromadzonym sprzętem jest w stanie takie oporządzenie sobie skompletować, pas, ładownica z prl'u manierka alice na sznurku przewieszona przez jedno ramie , a przez drugie jakaś torba lub kultowy jak h*j plecak kostka :lol: Generalnie wszystkie oporządzenia szelkowe były by świetne na taką partyzantkę. DODATKI: Dodatkiem może być arafatka zawiązana pod szyje, vc używało apaszek/chust o podobnym kroju do arafatki. Lecz kolor musi byc biało czerwony, biało czarny bądź białoniebieski BUTY: No sandały lub japonki były by szczytem wygaru i klimatu :roll: :roll: :lol: :lol: Ale lepiej dla zdrowia żeby każdy został przy swoich trzewiorach. BROŃ: Wszystko pochodzące z bloku sowieckiego, jak i wszystko inne posiadające cokolwiek drewnianego. Mimo że zasady nie są jeszcze podane koniecznym będzie zdemontowanie wszystkich taktycznych cudaczków. Aha i brak broni takiej jak w opisie nie wyklucza uczestnika z gry(porostu wiemy że macie często wybór wziąć ak czy Mcostam) Podsumowując nasza postać zależy tylko i wyłącznie od naszej pomysłowości, która jednak nie powinna przeradzać się w fantazję ;-) Podglądowe zdjęcia jak może wyglądać vc No to teraz sobie pomarzyliśmy jakby to było fajnie gdyby znaleźli się wygarowcy skłonni tak się przebrać :mrgreen: .......... :roll: Wracając do rzeczywistości obowiązkiem jest posiadanie wyżej opisanego SAMEGO MUNDURU I NAKRYCIA GŁOWY ORAZ ARAFATKI. Twoja "codzienna kamizelka" nie będzie przeszkadzać, aczkolwiek iba w ucp z wszystkimi najajnikami/ramiennikami/itp bym sobie darował :-P Podglądowe fotki: Dodatkowo temat na którym można złapać inspirację vc http://vietnamairsoft.com/viewtopic.php?f=...p;sk=t&sd=a Edited August 19, 2009 by Dżordż Quote Link to post Share on other sites
yavenin Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 hehe mam 187 wzrostu 100 kg wagi ale chce byc Vietnamczykiem :D mam kalacha ale nie drewno tylko tego czarnego (mam nadzieje ze damy rade.) Jutro ide do ciucholandu i szukam czegos na wietnam. Jestem z kraka wiec mam niedaleko Quote Link to post Share on other sites
surykatka Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Jeśli tylko termin nie będzie z niczym kolidował, to chętnie się zjawię budować socjalizm i równość klasową. Czarną podomkę się uszyje. Zamiast kapelusza można mieć woka na głowie? Z jakąś klasą balistyczną?:) Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 bez problemu, o ile nie będzie miało risów na czubku :-F Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Temat zamarł, czy coś w tym temacie się ruszy? Zgłaszam uczestnictwo po stronie gruntów. Stylizacja oczywiście choć nie rekonstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
A1eksandrow Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 No, panowie, czy jest jakakolwiek możliwość że temat odżyje pełną parą? Bo jest to pomysł Ciekawy zaprawdę:) I pytanie takie przy okazji:) Jako że jestem z okolic ( mieszkam koło świętego krzyża) W jakich okolicach by się to rozgrywało? Quote Link to post Share on other sites
Nacki Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Czy będą jakieś misje dla oddziałów specjalnych? Chętnie stawimy się jako seal, (oczywiście pełna rekonstrukcja) w jakieś 4-5 osób Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Jeśli impreza by doszła do skutku, to z pewnością kilka osób od nas też by się znalazło chętnych. "Niestety" jako USA. "Niestety" bo zapewne może być problem z frekwencją u komuchów... Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Ja chętnie wpadnę waczyć po stronie Vietcongu 8-) Quote Link to post Share on other sites
DELTA_FH12 Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 No ja też bym się pisał z ramienia Americana :D (prawie reko) ale przydałoby się więcej info a przede wszystkim w jakim mieście i czy np: było by to piątek sobota czy sobota niedziela. Takie rzeczy trzeba zkoordynować z pracą czy ewentualnym urlopem. Quote Link to post Share on other sites
WOOKEE Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Zgadzam się z moim przedmówcą co bądż diabeł tkwi w szczegółach , bym się pisał z ramienia Americana . Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Nie myślcie że zapomnieliśmy o tym temacie. Cały czas prowadzimy dyskusje i rozważania organizacyjne. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Nie myślcie że zapomnieliśmy o tym temacie. Cały czas prowadzimy dyskusje i rozważania organizacyjne. George, i długo te rozważania będą prowadzone? Panowie, please, zróbmy w tym roku kilka imprez NAMowych, nie po to ściągam łachy i szpej z Moore Militaria, żeby go w szafie mole zżarły... 8-) Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Od nas na pewno też ktoś się będzie pisał, strona oczywiście US. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Spoko spoko panowie, bez stresu, w tym roku bierzemy się do roboty ;) Bardzo proszę o wysłanie PW zawierające nazwę grupy i liczbę osób wyrażających chęć wzięcia udziału w zlocie! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Ja tez się pisze :D Po jakiej stronie to się okaże ;p Quote Link to post Share on other sites
Doktor P Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 fajna sprawa. też sie na to pisze po stronie amerykańców. prawie reco Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts