Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Ta replika już istnieje na rynku od pewnego czasu. Myślałem ostatnio o zakupie broni do cqb i zapasu. Akurat ten model mi najbardziej odpowiada. Broń jest lekka i poręczna. Czy ktoś już tego używał? Jakieś opinie? Chodzi mi głównie o niezawodność i żywotność repliki.

Poza Polandią kosztuje ok. 255USD.

W Polsce nie widziałem, żeby, któryś ze sklepów miał to w ofercie.

News z wmasg tu:

http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic..._i_plotki/1354/

Ostry odpowiednik tu:

http://www.brugger-thomet.ch/en/manufactur...vanchor=2110013

i tu:

http://world.guns.ru/smg/smg63-e.htm

Jeśli szukasz broni to pomyliłeś fora.

A przeczytałeś tytuł tematu?

KSC to firma produkująca repliki, w tym przypadku, to gaziak jest. Jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia o tej replice, to po co ta uwaga?

Linki do ostrych dałem, jako ciekawostkę.

Edited by emceusz

Oczywiście masz rację i przepraszam za nieścisłości.

Poniżej errata do tematu.

Temat dotyczy repliki KSC B&T MP9, a nie broni palnej B&T MP9.

Jeżeli ktokolwiek ma jakieś doświadczenie z tą repliką, to proszę o merytoryczną wypowiedź w temacie dotyczącą ww. modelu.

Jako, że moja podstawowa replika ma ok. 400 FPS, to potrzebuję czegoś o mniejszej sile, żeby móc brać udział w starciach typu cqb a żeby być bardziej precyzyjnym i nie wprowadzać nikogo w błąd, to chodzi dokładnie o mout, czyli działania w terenie zurbanizowanym. Zasady bezpieczeństwa i zdrowy rozsądek nie pozwalają mi na używanie mojej podstawowej repliki w ww. przypadkach, gdyż nie chcę nikomu krzywdy zrobić. Z drugiej strony wykluczenie z powyższych nie wchodzi w grę, gdyż nie po to wybieram się na jakąś strzelankę aby potem stać i czekać aż wszyscy wyjdą z budynków.

Mam nadzieję, że odpowiednio wyjaśniłem wszystkie zaistniałe nieścisłości. Jeszcze raz bardzo przepraszam i obiecuję w przyszłości wyrażać się bardziej precyzyjnie.

Pozdrawiam,

emceusz

Edited by emceusz

Polecam Tobie shotguna firmy BOYI 6mm. Strzela co prawda 6 kulkami na raz więc moc nie wielka bo 290fps jednak po zastosowaniu propanu masz do 330fpsów. Można takiego drapnąć na allegro bądź w komisie wmasg.

Kiedy sam się zastanawiałem co brać do cqb, po zakupie shotguna nie wziął bym nic innego np. na zlocie strąciłem dwie głowy na raz, cóż więcej chcieć? Nie zrobisz nikomu krzywdy bo moc jest niewielka, testowałem na sobie z odległości 50cm. strzał w nogę był odczuwalny jednak nie bolesny.

Zasięg max 30m.

Wersja bezkolbowa potrafi pękać przy samej rączce więc za szczególnie nie polecam.

@Chopin

Elektryki odpadają. Zależy mi na wrażeniach ze strzelania :) 93R jest ciekawą propozycją.

@Marcinek83

Dzięki, ale strzelby mi zupełnie nie leżą. Ja chciałem poza tym coś krótkiego i zwartego. Tego mp9 na przykład w kaburze udowej nosić można.

@Lambert

Zgadza się, ale nie znaczy to, że koniecznie muszę kupić akurat ten model. Tylko krowa swoich poglądów nie zmienia.

Dzięki Panowie za pomoc i wygląda na to, że jeszcze będę musiał przemyśleć zakup zapasowej repliki.

Pozdrawiam,

emceusz

Czy ja wiem... To jest broń typu MP7... w kaburze to jest niewygodne, z jednopunktowym jeszcze daję radę ;)

Na Twoim miejscu pobiegał bym trochę z MP7 jako boczną, pożyczoną i zobaczył z czym się to je.

M93R jest bardzo fajna, ja akurat posiadam STTi tuningowaną, ale KSC czy inny pies jest świetna ;)

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

a myślałeś może nad glockiem ksc/kwa z opcją full auto ? też ciekawa opcja :) jest do tego typu replik troszke części , łatwo dobrać kaburke , można zawsze laserek/latarke podczepić, z dostępnością magazynków tez problemu nie ma :) fps jest wystarczająco do cqb , no i do czyszczenia pomieszczeń full auto sie przydaje :P

jeśli chodzi o gaziaki w miare poręczne to zawsze są jeszcze jakieś Ingramy M11 , jak już wspomniano m93r (ale wydaje mi sie że najlepiej m93r to z kwa) :)

to też zależy czy chcesz mieć replike z full auto czy zwykły gaziak z semi Ci wystarczy

• 3 weeks later...

Epilog

Po Waszych uwagach i konsultacji ze znajomymi doszedłem do wniosku, że mp9, to trochę za dużo, jak na broń boczną.

Dziękuję za pomoc, bo w sumie uniknąłem kupna dobrej, drogiej i zupełnie mi niepotrzebnej repliki. Wybrałem opcję minimum, czyli KWA/KSC Glock 19 (wersja full metal ;)).

Pozdrawiam, dziękuję i proszę o zamknięcie tematu.