Gogin Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Jakie straty? To zwykły typ 0 ciągnie na 590mm prec rurze, a BU nie może na 5cm więcej prec rurze uciągnąć kuli do końca? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 (edited) Sorki za post pod postem - net zmulił i wyszło jak widać. Edited October 29, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 PS czy 640 to nie zadużo jak do stockowego cylindra? tzn czy nie będzie spadku mocy Ze stokowego cylindra został mi poszerzony zestaw cylindra firmy Guarder. Stokowo w moim RPK mam lufę długości 640mm. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Skoro w stocku masz lufe 640mm to takiej długości bierz , koniec ot na temat luf Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Gogin, mierzyliśmy z kolegami. Lufa powyżej 590 mm jest za długa do cylindra standardowej długości. Zaczyna ciąć fpsy. Przy 640mm jest to już widoczne. Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Gogin, mierzyliśmy z kolegami. Lufa powyżej 590 mm jest za długa do cylindra standardowej długości. Zaczyna ciąć fpsy. Przy 640mm jest to już widoczne. :wink: ja juz nic nie kumam.... @Poldeck z tego co napisałeś a ja dobrze zrozumiałem to zamiast wstawiać preckę 640mm to powinienem max. 590mm? Nadmienię, że mam Bore Upa z Guardera. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Z borkiem to jeszcze wydoli... ale w sumie po co taka dluga. Ani to nie poprawia fpsow ani celnosci a problemy moga byc. Wiem kiedys tez mialem manie - jak najdluzszej lufy ale mi przeszlo. Tak po testach... I po tym ze dluga lufa uje...la sie plastikiem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Tak Chlorze, uważam, zę lufa 640mm jest za długa. Uważam, ze powinieneś zamontować 590mm. Z moją opinią możesz zrobić co zechcesz ;-) . Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 (edited) Co do rozmowy o długości lufy to powiem, że dziś byłem na pierwszej strzelance z moją RPKaśką. Lufa wewnętrzna stokowa 640mm jest zbyt długa. Replik z M130 i Bore Upem strzela (ma zasięg) jak na M120 bez borka. Pozdrawiam i przyznaję rację Goginowi i Poldkowi. Pozdrawiam Chlor. Edited October 31, 2009 by chlor Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 7, 2009 Author Report Share Posted December 7, 2009 Pierwsza awaria po ponad 20k kulek - przypominam full stock i m150. Pękła markowa sprężyna systemy, reszta (czyli stock) bez śladów zużycia. Co to sie stało, żeby Systema była słabsza od chinola ... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Miałeś łożyskowanie? Systema nie lubi jego braku. Chlorze, Chlorze Kolego mój złoty... Co tu będę pisał... Pozdrawiam ;-) . Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 7, 2009 Author Report Share Posted December 7, 2009 W nowej cymie głowica i prowadnica są łożyskowane. Mój egzemplarz wewnętrznie nie odbiega znacznie od reszty (tylko sprężyną się różni). Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Co do systemy miałem kiedyś podobną awarię, co ciekawe wstawiłem chiński odpowiednik i awaria się nie powtórzyła :D. Stawiam na wadę fabryczną,wygląda na to że nawet japońce wypuszczą czasem jakiś bubel... Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Witam Mam od jakiegoś czasu cm.040 czyli z tej samej serii kałasz. Szybkostrzelność tego karabinu jest powalająca 6,5bps. W związku z tym mam pytanie co trzeba by zamontować żeby zrobić z tego kałaszka z 400-420 fps i mieć rofa ok 15-20bps? Planuje przeznaczyć na to jakieś 300zł ale domyślam się, że i tak będzie to za mało. Albo zadam pytanie inaczej co można zrobić, żeby zwiększyć w tej replice rofa jak najbardziej. Limit cenowy części to 300zł Pozdrawiam Dziobak Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 (edited) regulacja silnika, podkladkowanie, kable niskooporowe, bateria 9.6v na dobrych ogniwach i bedzie bardzo miło. Edited December 19, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 I ile bps powinno po tym być na oko, albo nie na oko jak ktoś ma taki zestaw? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 A ja mam mały problem z natury po co to? Rozebrałem moją replikę ale nurtuje mnie pytanie o zębatkę która ma nadlew lub specjalny zabieg. Wszytko wygląda ładnie więc sądzę że jest to specjalnie zrobione. Proszę o opinie. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 hmm.. może żeby zmieliło zębatkę silnika jak go źle ustawisz :D Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Najwyraźniej tak bo już widać zużycie na zębatce na silniku :strach: . Kusi mnie to aby spiłować no bo po co to potrzebne? Dziwne to. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 500 kulek i dziękuję tyle na temat zębatka na silniku zmielona na cacy :) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Czyli jednak ;) zębatki cymy tak? Edited December 27, 2009 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Tak są to zębatki cymy standardowe jak i reszta repliki. Najwidoczniej miałem pecha. Pierwszy raz CYMA mnie zawiodła a było tak pięknie :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Ewidentna niedoróbka na tej zębacie silnikowej, kop sobie nową silnikową i tą zjechaną osi silnika, dobrze wyreguluj tą pierwszą w stosunku do drugiej - będzie działać długo i namiętnie. Edited December 27, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 28, 2009 Author Report Share Posted December 28, 2009 Amen! Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Zamierzam się z zakupem cymki i mam takie pytanie o kolejność tuningowanych części. Na początku od razu wpakuję do niej preckę i gumkę HU bo to podstawa. Czy do tego niezbędny jest też dystanser?? Albo czy znacząco podnosi parametry repliki?? Na niego jeszcze kasy mi starczy na początku:) Resztę bebechów będę wymieniał z czasem w zależności od możliwości finansowych :) I teraz takie pytanie: w jakiej kolejności dodawać części najlepiej i czy jakieś trzeba jednocześnie montować?? Chodzi mi o mocniejszą sprężynę, BU, tłok, dyszę, kable niskooporowe, podkładki. W temacie polecane były także pakiety LiPo, czy taki jak ten będzie się nadawał?? http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=356 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts