DoW Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Słuchaj ja nowicjueszm jestem, ledwo zaczynam się w to bawić a ty chcesz żebym załatwiał sobie odpowiednie wtyczki etc. Ja szukam raczej gotowego zestawu w całości. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Po primo jak dopiero zaczynasz to powinieneś zmniejszyć eeeefpeeesyyy a nie jeszcze sobie podkręcać replikę. Po secundo jak już się trochę postrzelasz to będziesz potrafił dobrać sobie wtyczki i inne tego rodzaju duperele. Quote Link to post Share on other sites
DoW Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 W sumie na podnoszeniu fps mi nie zależy, raczej na zwiększeniu celności. A batki szukam dobrej bo słyszałem ,że ze stockowymi są problemy, czasem jakaś się sfajczy, po sprawdzeniu mają faktycznie o 200 mah mniej niż jest nominalnie napisane, etc. Dlatego szukam czegoś pewnego ale niedrogiego. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 6, 2010 Author Report Share Posted April 6, 2010 Zmiana wtyczki to są 2-3 minuty, lutować prawie każdy umie, więc jeśli tego nie umiesz - idź do sąsiada - pomoże. http://www.allegro.pl/item983735027_t_dean...l_izolacja.html tu masz porządne wtyczki. Kabel czerwony to plus, czarny to minus, tak samo bateria. Na wtykach masz zaznaczone co + a co -. Banał. A dwa, to sprawdź najpierw czy stockowa bateria u ciebie dobrze. Moje dwie sprawdzały się znakomicie. Teraz to nie są 2x8.4v, tylko 1x12v i ogniwa w razie W. Działają wyśmienicie w customie. Quote Link to post Share on other sites
DoW Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Ok, lutować umiem (a jak bym miał problemy to od tego są rodzice, w takich sprawach zawsze do ojca można ^^ ), ale na wszelki wypadek podaj jakiś zestaw, może to co wyżej dawałem jest ok. Quote Link to post Share on other sites
vilan25 Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 (edited) A ja mam takie pytanie: zamierzam zrobić sobie "snajperkę" z cm.040. Planuję wstawić preckę 509mm, sprężynę m150, jakąś cichą głowice, gumę hop siup i oczywiście krótkie lowcapy :) Pytanie tylko czy jest wogóle sens robić z tego sjanpe, czy lepiej wstawić krótszą preckę i bez tłumika zrobić zwykły karabin? A może m160? Jak bede strzelał na semi to może nie wybuchnie ;) edit. Może nie snajpe, ale bardziej karabin wyborowy ;) Edited April 6, 2010 by vilan25 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 6, 2010 Author Report Share Posted April 6, 2010 to co podałeś (2 pozycja) jest ok Quote Link to post Share on other sites
vilan25 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 A jak co byście wymienili, żeby wsadzić m170 i trochę postrzelało? Zaznaczam, że strzelałbym wtedy tylko na semi Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) Teflon, batka, tłok jak masz hajs to BU i powinno śmigać, ale masz świadomość jaką to będzie miało moc? Edited April 8, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
vilan25 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Domyślam się, ale zamierzam tego używać jako "prawie-snajpy" więc spoko ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) Piotro jesteś na 100% pewny, że to będzie śmigać??Bo ja nie :roll: Edit: Z tymi springami to nie przesadzajcie ludzie :wink: Zaraz jakiś mądry sie znajdzie co będzie chciał M210 wsadzić :poddanie: Edited April 8, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 8, 2010 Author Report Share Posted April 8, 2010 Rumak, planowałem m210 :) ale stwierdziłem, że za szybko się ubijają. Pozostałem przy m150 guardera. Wymieniając jedną głowicę na cichą - drugą musisz tez wymienić. Gumal systemy, do tego dyszka JBU i m140 guardera - w zupełności wystarczy. Doszczelnienie teflonem i wyciągasz ładne FPSy. Mi się na takim konfigu udało 530 fps zrobić - stabilne. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Na singlu powinno działać, nie wiecznie ale powinno, zębatki wytrzymają, nie jestem w 100% pewny szkieletu ale chyba też. Zespół cylindra może wysiąść wiec nowy były wskazany. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Szkielet bez problemu m150 wytrzyma, zebatki i tłok też. Zestaw cylindra - też daje radę. Mam AKMa na m150, nie oszczędzam automatu gdy potrzeba. Tak wygląda po 30k kulek na m150. http://picasaweb.google.pl/zwierzu93/NowyFolder5# W ciągu tego czasu wysypał się tylko silnik. Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Witam, planuje mały upgrejd AKMa mojego i tutaj pytanie: Borek: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2394 Lufa: Guarder 6.03 500 mm (mam okazje kupic dość niedrogo) Dobry będzie taki zestaw? Skoro tutaj widze że GB wytrzymuje m150 więc chyba płaska głowica DF mu nie zaszkodzi. I druga sprawa, gumka HU Madbull'a http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3130 - miał ktoś z nią do czynienia? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 Odradzam borki DFa do nowych replik cymy. Montowałem w RPK oraz AKMie i kupa, zasięgu tyle co na m110 (przy zamontowanej sprężynce m150), do tego rozrzut FPSowy, brak skupienia. pracowałem długo nad tymi borkami i się poddałem. Lepiej dołożyć 40zł i kupić porządnego guardera - będzie się lepiej sprawował niż DF. Z tymi gumkami nie miałem do czynienia, polecę systemę, bądź Deep Fire, która fajnie podkręca kulaski (rzekłbym że lepiej niż guma systemy. Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Właściwie to miałem gumke DFa już kiedyś, zła nie była, ale bardzo dobra także nie. A wiesz co było przyczyną takich marnych osiągów? Miałeś stockową lufę przy tym? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Szczerze mówiąc nie wiem. Zestaw cylindra szczelny, dysza tak sam długa jak stockowa, uszczelniała się z gumką HU dobrze, a mimo to kupa. Lufy, gumki, itd. różne (począwszy od lufy ze scara CA, kończąc na 650mm km heada) Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 A na Guarderze może próbowałeś? Jeśli tak to z jakim efektem. Planuje mu lufę 500 mm dać, myślę że raczej będzie dobrze, skoro szczelność jest to i osiągi powinny być. A cylinder miałeś "0" czy "1"? Jakoś ta głowica tłoka z guardera do mnie nie przemawia... Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Miałem cylinder 1, żadna lufa nie działała z nim. Guardera montowałem w RPK (patrz wyżej) i na m150 ukazało się 520 fps (lufa stockowa - 640mm cylinder 0 Quote Link to post Share on other sites
Lesny z ak Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Wezmę guardera z cylindrem "0" Bo wychodzi mi to taniej niż kompletowanie zwykłego zestawu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts