Iron Tom Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 Jako ze jest to moj pierwszy post, to witam wszystkich! Mam nadzieje ze moj pobyt tutaj bedzie owocny i nie bedzie obfitowac w rozne poslizgniecia i gafy i pogwalcenia ogolnie przyjetych zasad wspolzycia ludzkiego, konwencji genewskich itd. ;) A teraz do rzeczy: Gdzie mozna kupic najlepsze (a jakze!) niesmiertelniki, z mozliwoscia wybicia danych. Wazna jest dla mnie oczywiscie pewnosc firmy i oferowanego produktu. Mile widziane - zgodnosc z orginalnym wzorem (np. US Army) Dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 Polecam military.pl moze nie maja najtaniej, ale za to uzywaja wspolczesnej maszyny do wybijania (tekst czytany wypukly), a nie drugowojennej (tekst czytany wklesly)... mam i takie, i takie - wspolczesne sa ladniejsze i bardziej czytelne (wybicie jest dosc precyzyjne)... taniej mozna niesmiertelniki wybic na allegro.pl , ale na 100% na maszynie drugowojennej (mozesz foty porownac sobie i wybrac co Ci bardziej pasuje... Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 www.valkiria.net - takze pewny sklep sprawdzony przeze mnie a dokladne adresy to: http://www.valkiria.net/TowarMore.asp?ID=745 http://www.valkiria.net/TowarMore.asp?ID=744 Quote Link to post Share on other sites
Iron Tom Posted July 3, 2004 Author Report Share Posted July 3, 2004 No to jeszcze wzor wybicia. Przykladowy, znaleziony na google wyglada tak: Stevens Todd G 530 07 1009 O NEG NO-REL-PREF Czyli ja to rozszyfrowalem tak: Nazwisko Imie, Inicjal Drugiego Numer wojskowy Grupa krwii 0- Brak preferencji religijnych. Correct? Suplementum: widac ze kretyn jestem. W sklepie na srodku stoi napisane ;). Dzieki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 a raczej tak: IMIE NAZWISKO S IMIE OJCA NR PESEL lub 11 cyfrowy numer identyfikacyjny GRUPA KRWI WYZNANIE Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 NAZWISKO IMIE I INICJAL DRUGIEGO IMIENIA ID# (w Polsce moze byc PESEL) GRUPA KRWI WYZNANIE pomijajac ze w roznych okresach rozne sily mialy rozne wzory ;) to ten Twoj jest najbardziej rozpowszechniony :) Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 tu masz pare zdjec: czyżby sie szykowalo spotkanie z tesciowa, ze sie tak w niesmiertelniki zaopatrzasz :twisted: :twisted: :D :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 ale takie wybicie nie nadaje sie dla wielu osob - Ty masz stosunkowo krotkie imie i nazwisko,... juz np. taki Wiktor Zborowski sie w jednej nie zmeisci... acha, poprawnie wyznanie to roman-catolic ;) Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 ej,ej widze ze ty myslisz ze to moje niesmiertelniki-w zadnym wypadku :!: te zdjecia to tylko przyklady, a typa nigdy na oczy nie widzialem :wink: :D Quote Link to post Share on other sites
Iron Tom Posted July 3, 2004 Author Report Share Posted July 3, 2004 Jakby chodzilo o tesciowa to bym testament spisywal, a na niesmiertelnikach napisal "Kocham Cie Mamo". Ostroznosci nigdy za wiele... A na serio, to tesciowa (przyszla?) jest ok (o polowe lzejsza na oko) :) Z tego co przed chwila przeczytalem to ID# to Social Security Number. Nie ma to jak zintegrowana baza danych populacji :> A co do tagow, podobaja mi sie te z military.pl. Calkiem calkiem. Niewykluczone, ze bede tez wybijal wersje "wklesla"... Suplementum: A nazywam sie krotko, wiec no problem :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 ok, no to nie Twoje imie i nazwisko jest rotkie tylko przykladowe, co potwierdza ze to niewlasciwy wybor sposobu wybicia, i wskazuje tylko na niepoprawne wybicie religii ;) bez skierowania personalnego ;) Quote Link to post Share on other sites
bartazz Posted July 3, 2004 Report Share Posted July 3, 2004 no w sumie tak, ten przykładowy zapis :wink: jest moze i dokladniejsze(czy ja wiem-po to jest ten nr identyfikacyjny), ale ten drugi jest praktyczniejszy ładniej wyglądający nawet :wink: Quote Link to post Share on other sites
Borowny Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 Witam. Mam niesmiertleniki z military.pl i niestety po miesiacu zaczeła schodzic ta srebrzysta powłoka z łancuszków. Bardzo szpetnie to wyglada, jakby to był stary łancuszek od korka do zlewu :lol: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 zrodlo: http://www.1800nametape.com/dogtags.htm Marines type in USMC and Gas Mask Size (XS, S, M, L, XL, etc.) Navy type in USN and use which ever Navy format you choose. Air Force type in AF, if you want it after the SS #. ARMY EXAMPLE: DOE JON D. 123 45 6789 B POS RELIGIOUS PREF. USAF EXAMPLE: DOE JON D. 123 45 6789 AF B POS RELIGIOUS PREF. USMC EXAMPLE: DOE J.D. B POS 123 45 6789 USMC M RELIGIOUS PREF. USN EXAMPLE #1: DOE JON D. 123 45 6789 USN B POS RELIGIOUS PREF. USN EXAMPLE #2: DOE J.D. B POS 123 45 6789 USN M RELIGIOUS PREF. USNR EXAMPLE: DOE JON D. 123 45 6789 USNR B POS RELIGIOUS PREF. CIVILIAN: J.B. DOE 123 MAIN ST SPRINGFIELD USA 12345 123-456-7890 MEDICAL EXAMPLE: DOE JON D. 123 45 6789 B POS PENICILLIN Quote Link to post Share on other sites
-Kajtek- Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 Witam! ja mam niesmiertelniki z usarmy.pl juz rok i calkiem dobrze sie trzymaja tylko ze juz 2x musialem sobie gumki wymienic ale pozatym polecam. gumki mozna kupic juz po 6zl z przesylka na allegro. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted July 9, 2004 Report Share Posted July 9, 2004 No to jak to w koncu z tym jest. Ktory wzor zastosowac? Tez chce zamowic i juz teraz nie wiem ktory wybrac wzor wybicia. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Wybier se wasc formacje, ktora waszmosci pasuje najbardziej. Ja sobie wybije albo regular army albo USMC. Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Siedze w tym od niedawna wiec nie jestem jeszcze dobrze obcykany. Co oznaczaja poszczegolne nazwy. Chodzi mi o przetlumacznie na PL. Dlaczego na obu blachach musi byc to samo? Czy nie musi? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Dlaczego na obu blachach musi byc to samo? Czy nie musi? :wink: Bo jedna zostanie przy twoich zwłokach, a drugą zabierze kolega żeby w sztabie wpisali cię na listę zabitych w akcji. :twisted: (tak mi sie przynajmniej wydaje) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 i masz racje :) zreszta chyba bylo o tym wyzej :evil: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 Army - armia USAF - US Air Force USMC - US Marine Corps. USN - US Navy [zgadza sie?] USNR - chujwieco - US Navy Recon...? Civilian: ćwok. Medical - MEDIIIC! Jak cos pojebalem to sorry, uwalilem sie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 10, 2004 Report Share Posted July 10, 2004 USN - US Navy [zgadza sie?] tak :) USNR - chujwieco - US Navy Recon...? US Navy Reserve... prawie na pewno ;) Quote Link to post Share on other sites
alex_dragon Posted July 11, 2004 Report Share Posted July 11, 2004 Siedze w tym od niedawna wiec nie jestem jeszcze dobrze obcykany. Co oznaczaja poszczegolne nazwy. Chodzi mi o przetlumacznie na PL.Dlaczego na obu blachach musi byc to samo? Czy nie musi? :wink: "Powód jest trochę inny. Na obu powinno być to samo gdyż jeden nosiło się na szyi a drugi na ręku. Jak żołnierz wpadł na minę albo "stracił" głowę zawsze zostawał ten "drugi" nieśmiertelnik." - takie wyjaśnienie usłyszałem od pewnego gościa i sądzę że jest w nim odrobinę prawdy. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 11, 2004 Report Share Posted July 11, 2004 W takim razie jak wyjasnic istote lamanych niesmiertelnikow?? Tam tez masz dwa (dwie polowy) a dolny ma zazwyczaj dodatkowy lancuszek. Poza tym ten krotszy lancuszek jest chyba za krotki. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 alex, to jakis dziwny wymysl, powod jest taki jak podal Hornet... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts