Filipoo23 Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Witam, Mam taki problem. Gumki Systemy już mi się przejadły, miałem już w AEGach ich z pierdyliard. Szukam jakieś dobrej alternatywy, i tu jest problem. Doszedłem do tego, że prócz Systemy najlepsze, ale i mało znane gumki HU robią m.in Deep Fire, MadBull, o Guarderze oczywiście nie wspomnę. Przeszukałem forum, ale porównania jako takiego nie było. Dodam, że mój nowy nabytek to P90 GFC. Słyszałem, że ma niezłego HU, ale jeśli wyciągnie się nawet te 4 metry zasięgu, to będę szczesliwy. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Polecam Deep Fire z wypustkami. Zbyt krótko je mam aby ocenić jak wyglądają w porównaniu z Systemą ;) Generalnie z dystanserami H zasięg jest świetny, nie mówiąc już o celności ;) Promyka Ci odradzę, wiele osób ma z nimi problemy, aczkolwiek ja trafiłem chyba na świetnego czerwonego. Nie wiem, czy nadal w P90 jest ten problem jak na początku z tymi gumkami... Pozdraiwam. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 (edited) Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Tyle, że do gum DF nie dają dystansera H :???: Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Edited October 2, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 No nie dają, ale można osobno kupić ;) Hehe. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 2, 2009 Author Report Share Posted October 2, 2009 No o tym, to ja też wiem. Chyba jednak zdecyduję się na gumkę Deep Fire'a. I jeszcze jedno - wystarczy dystanser PJa, nie ma jakiejś olbrzymiej różnic? Deep Fire kosztuje 42zł na specu :???: Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Niby nie ma ;) To samo ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 (edited) Spróbuj poszukać "rewievów" na różnych forach od WM, w końcu świat nie ogranicza się tylko do WM. Z DF'em nie mam wielu doświadczeń, ale madbull czy guarder - moim zdaniem systema jest ponad tymi gumkami, ale tylko ogólnie, z pewnością nie pod każdym względem. Ja głównie stawiam na stosunek dobrego kręcania w stosunku do przebiegu w jakim ta guma będzie dobrze kręcić, na trzecim miejscu są warunki w jakich ta guma będzie działać (głównie dlatego na końcu biorę to pod uwagę, bo wszystkie markowe gumki dobrze sobie radzą w "ekstremalnych" warunkach). Pod tym względem Systema moim skromnym zdaniem bije wszystko. Oczywiście do wszystkiego dystanser H, bo to zacny wynalazek czy Deep Fire'a czy Element'a (P&J) - macałem i używam jednych i drugich - żadnej różnicy moim zdaniem (nie licząc, zadziorów na tych od Krakmanów - ale to żaden problem). Edited October 3, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 A ja od siebie polecę Deep Fire'a, lecę na nim już jakiś czas i jestem bardzo zadowolony - w końcu zniknął efekt matrixa po drugiej stronie celownika (przypadłość TM'ek) ;) Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 3, 2009 Author Report Share Posted October 3, 2009 A jak ze zużywaniem się? Nie ma jakichś dużych problemów? Jaki przebieg? ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Tak jak napisałem mam ją dopiero od niedawna, przebieg to jakieś 2000 kulek dopiero, ale mam porównanie do Systemy i to co mogę powiedzieć, to to że powtarzalnośc jest lepsza, dubletów nie mam, tor lotu kulki i podkręcanie jej jest lepsza, poza tym kulka faktycznie (tak jak zapewnia producent) leci szybciej. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 DFy nie do wszystkich luf pasują, jedna jakaś stara JG i chyba STARowska miały za wąskie wycięcie na dystanser i nie wchodziły wypustki tak jak powinny a efekt był tragiczny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts