gozdzior Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Mam famasa z CG, strzelał on dość dobrze przez 10 miesięcy, aż do teraz. Na ostatniej strzelance zaczął mi wypluwać kulki na odległość bez przesady pięciu metrów. Kolega doradził mi, że to może za mocno dokręcony Hop siup, po odkręceniu go, strzelał o 2 metry dalej. :wink: Potrzebuję waszej pomocy. :poddanie: nie wiem może to sprężyna? (m110 mam) albo tłok się rozszczelnił? Pomocy p.S: dzisiaj zrelacjonuję jak wygląda GB od środka. ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gozdzior Posted October 3, 2009 Author Report Share Posted October 3, 2009 (edited) no i wkoncu nie rozebrałem tego głupiego GB. ;/ P.s: czemu nei da się edytować poprzedniego posta? Edited October 3, 2009 by gozdzior Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Nie da się edytować dłużej niż po 30 minutach. Rozbierz komorę HU i sprawdź, czy z gumką wszystko ok. Sprawdź też, czy masz czystą lufę. Jeśli nie, psiknij ODROBINĘ smaru silikonowego i przeczyść. Jeśli to nie zadziała, będziemy szukać innej metody. Coś mi się zdaje, że na forum o tym było już wielokrotnie. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Nie da się edytować dłużej niż po 30 minutach. Rozbierz komorę HU i sprawdź, czy z gumką wszystko ok. Sprawdź też, czy masz czystą lufę. Jeśli nie, psiknij ODROBINĘ smaru silikonowego i przeczyść. Jeśli to nie zadziała, będziemy szukać innej metody. Coś mi się zdaje, że na forum o tym było już wielokrotnie. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Tylko nie sikaj do lufy, tylko na wycior ze szmatką bawełnianą i najlepiej wyjmij gumkę hopa z komory, a jak nie umiesz czy tam z innych przyczyn nie wymienionych to wyłącz hopa [na "zero"]. Hej, czy mi się tylko wydaje, ale czas nie jest na 15 minut ustawiony? :P Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
gozdzior Posted October 5, 2009 Author Report Share Posted October 5, 2009 Dzięki sprawdzę chyba dopiero jutro. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 PS: Na przyszłość dla autora - GB to nazwa mechanizmu, który mieści się w replice elektrycznej ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Majin_Spider Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 niewiem o jaki gun chodzi ale jezeli ma gearboxa to mozliwe ze sprężynka od popychacza lub popychacz poszedł , miałem to samo i podobnie to się objawiało. elo Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 PS: Na przyszłość dla autora - GB to nazwa mechanizmu, który mieści się w replice elektrycznej . Chyba że, autorowi chodzi o tego FAMASA: http://www.cybergun.pl/cyber-gun_161m/fama...-aeg_7273t.html Dla pewności Gozdzior, napisz dokładnie o jakiego FAMASA się rozchodzi. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Ja mialem ten sam problem ale rozkręciłem go do al`a "GB" psiuknąłem WD40 i doszczelniłem lufę wew. zakręciłem i hula do tej pory, a muszę podkreślić to, że to Aeg za 100zł Pozdrawiam...:D i Życzę Szczęśliwego Nowego roku 2010.., Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 (edited) Ja mialem ten sam problem ale rozkręciłem go do al`a "GB" psiuknąłem WD40 i doszczelniłem lufę wew. zakręciłem i hula do tej pory, a muszę podkreślić to, że to Aeg za 100zł Pozdrawiam...:D i Życzę Szczęśliwego Nowego roku 2010.., Patryklen12 Z tym WD40 to świetny pomysł :-F . Dobrze radzę weź to rozbierz i przesmaruj czymś faktycznie smarującym zanim Ci się to rozsypie :E. przepraszam za ot. Edited February 1, 2010 by david11 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Ja mialem ten sam problem ale rozkręciłem go do al`a "GB" psiuknąłem WD40 i doszczelniłem lufę wew. zakręciłem i hula do tej pory, a muszę podkreślić to, że to Aeg za 100zł Pozdrawiam...:D i Życzę Szczęśliwego Nowego roku 2010.., Patryklen12 Sam jesteś WD40. Jeśli będziesz pisał takie bzdury w działach technicznych dalej będę naciskał na bana dla Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 ? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 czy mi się tylko wydaje, ale czas nie jest na 15 minut ustawiony? :P Tak, dokładnie 15 minut :) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Ja mialem ten sam problem ale rozkręciłem go do al`a "GB" psiuknąłem WD40 i doszczelniłem lufę wew. zakręciłem i hula do tej pory, a muszę podkreślić to, że to Aeg za 100zł Pozdrawiam...:D i Życzę Szczęśliwego Nowego roku 2010.., Patryklen12 Jak czytam takie byzduryyy, to aż się trzęsę... Kolego jak masz pisać pierdoły to do klubu gospodyń wiejskich się zapisz i tam to uskuteczniaj. WD40 prędzej Ci GB rozpi... zepsuje :wink: , niż cokolwiek przesmaruje, a już na pewno nie doszczelni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts