Garrison Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Tydzień temu wybierałem się na strzelankę. Naładowałem sobie na full baterię, jednakże z pewnych przyczyn jednak nie poszedłem. Dzisiaj sprawdzam czy bateria dalej trzyma, ale replika w ogóle nie reagowała na pociągnięcia za spust. Przez jakieś 30-45 minut podładowałem lekko baterię, żeby zobaczyć czy może teraz replika zareaguje. Jednak znowu nic. Podłączyłem ją z powrotem. I tu moje pytanie: Czy tutaj zepsuła się replika, czy raczej bateria? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Zobacz czy bezpiecznik nie poszedł ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Garrison Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 A w tej replice bezpiecznik jest taki płaski i wygląda jak połączenie 2 prosotkątów ze sobą? Znajduje się tam gdzie bezpiecznik być powinien, ale myślałem, że w replikach wystepują topikowe. Czy to jest bezpiecznik? Ma taki ładny napis 25. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 To jest bezpiecznik taki jak w samochodach ;) Zobacz czy jest dobry ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Garrison Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 Aha... Się zdziwiłem, bo w poprzedniej replice miałem zwykły. I jeszcze jedno pytanie od newbie z elektorniki: jak poznać, czy jest przepalony? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Nie wiem jest tysiąc sposobów. Spróbuj na semi jeden strzał czy strzela czy nie... bez bezpiecznika ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 jak sa dwie blaszki w bezpieczniku pomiedzy nimi jest cieńki drucik jeżlei on jest przerwany oznacza spalenie bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
Garrison Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 To nie jest wina bezpiecznika, ponieważ wymieniłem, lecz mimo to, replika dalej nie reaguje. Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Pożycz naładowaną baterię od kogoś, i sprawdź czy działa na innej. Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Przyczyn może być wiele ,najlepiej pożycz od kolegi inną batke jesli dalej replika niebędzie działać odeślij na gwarancje Pozdrawiam Saimon3 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Żadna reakcja, tj. brak strzału i tykanie silnika, czy w ogóle nic? To może być nawet przetarta izolacja. Obejrzyj wszystkie kable. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Witam. .Zamierzam zakupić tą replikę myślę o założeniu do niej batki 10.8 V. Co o tym myślicie ? nie za duża ? może szybko zmielić zęby lub ewentualnie uszkodzić coś w gearboxe? w opcji stock. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 zalezy jakie 10,8v :) jak dasz na ogniwach mini bedzie ok na larde rof bedziesz miał jeszcze wiekszy Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 A stick nie wejdzie ?. Ogólnie chodzi mi o to aby za szybko gearbox nie padł w stocku.Na jednym spotkaniu kolo co ma AK 74 CM40C a to te same gearboxy jadąc na baterii 10.8V pod koniec spotkania coś mu padło prawdopodobnie -poszły zęby na którejś zębatce.Wiadomo rof jest większy ale czy gearbox wytrzyma strzelając seriami.Także dawać 10 czy ma 9 V. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 ja dałbym 9,6v na dobrych ogniwach :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 A ja bym dał li-pola 11,1 z diodą. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Wracając do tematu właśnie padła mi bateria firefoxa 9.6V 1500 którą używałem w AK74 i to nie długo bo chyba od czerwca tego roku.Batka była rozładowywana i ładowana ładowarką Batimex.Objaw taki że po pełnym procesie oddala mi około 20 strzałów w trybie auto i cisza, podejrzewam że któraś cela padła-no chyba że się mylę. Natrafiwszy na posta odnośnie zamrażania baterii aby je zregenerować zrobiłem to i obecnie batka się ładuje nie liczę na wiele ale zobaczymy . Jeśli chodzi a zakup baterii Ni-MH typy stick to czy kupić kolejnego Firefoxa czy polecicie coś innego? A jeśli li-pola to poproszę o podpowiedź oraz jaka ładowarka do niego. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 weź coś z sanyo zmierz miejsce na baterie, jeżlei masz w chwycie przednim kawałek pręta stalowego wywal go i podszlifuj miejsce wtedy wieksza batka wejdzie. ;) robiłem kiedys batke z ogniw sanyo kr 1500AUL do kałacha stick 9,6v pasowała idealnie bateria miała prawie 34cm długości i sie mieściła do akms-a. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Ku mojemu zdziwienia po około 2,5h pobytu w zamrażalniku bateria 9.6V firefoxa owinięta w ręcznik papierowy oraz w reklamówkę po rozładowaniu i naładowaniu dostała drugie życie. Dziś wystrzelałem z AKS74A około 1200 szt ammo w większości na semi a końcówka przy szturmie na budynek długimi seriami i nie zauważyłem aby gearbox zwalniał lub aby coś się działo z baterią. śmiało stwierdzam że zabieg mrożenia w moim przypadku się powiódł. Rof na 9.6V jest bardzo zadowalający i więcej mi nie potrzeba. Seger dzięki za info prosiłbym jeszcze jakiś komentarz odnośnie lipola. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 co do ładowarek li-po masz temat w dziale amunicja i zasilanie ;) na alledrogo rc power bc6 (czy cos takiego :P ) pare osób juz kupiło i sa zadowolone plus zasilacz stabilizowany 5A i masz zestaw za ok 300zł ładujący wszystkie baterie uzywane obecnie ( nie wiem czy li-fe ładuje to ale chyba tak) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Ja mam ładowarke Imax B6- będzie pewnie jakimś klonem RC power bc6. W każdym bądż razie ładuje wszystko, włącznie z life-6cel, więc dla nas aż za dużo :lol: i z zasilaczem komputerowym (daje radę) wyszło mniej niż 200 zeta za całkiem fajny zestawik. Quote Link to post Share on other sites
NuCeK Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Witam. Z góry chciałem przeprosić za odkopywanie starych tematów no ale lepsze to niż zakładanie nowych ;) Mam bardzo podobny problem z tą repliką co założyciel tematu, ponieważ po podłączeniu baterii słyszę jak silnik pracuje (tzn takie "pyakniecie") lecz replika nie oddaje strzału. Sprawdziłem czy to bezpiecznik, lecz ten drucik nie jest przerwany. Proszę o jak najszybszą pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Bateria. A nawet jeśli nie, to silnik nie tak dokręcony. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Witam. Z góry chciałem przeprosić za odkopywanie starych tematów no ale lepsze to niż zakładanie nowych ;) Mam bardzo podobny problem z tą repliką co założyciel tematu, ponieważ po podłączeniu baterii słyszę jak silnik pracuje (tzn takie "pyakniecie") lecz replika nie oddaje strzału. Sprawdziłem czy to bezpiecznik, lecz ten drucik nie jest przerwany. Proszę o jak najszybszą pomoc ;) Zacięcie albo połamane żeby w zębatkach lub tłoku. Quote Link to post Share on other sites
NuCeK Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 A jak mogę poznać czy to zacięcie i jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts