Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&P M4A1 Bolt Catch

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam takie pytanie odnośnie systemu Bolt Catch w M4A1. Zależy mi na najlepszym możliwym odzwierciedleniu realistyczności broni, dlatego kupiłem Karabin G&P M4A1 niestety jak na złość zauważyłem w nim pewną wade, niedociągnięcie, mianowicie: model nie jest wyposażony w działającą dźwignię przeładowania otwierającą osłonę okna wyrzutnika łusek. :wink: :strach: Poniżej zamieszczam filmik o co chodzi (replika King Arms):

Czy istnieje mozliwość wmontowania w nim części które pozwolą na tę czynność?? Wiem że jest taka część z G&P: Stalowa osłona okna wyrzutu łusek, czego w moim modelu wogóle nie ma, oto link:

http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3379

Ale z tymi częsciami, Bolt Catch nie będzie chodził tak jak powinien na filmiku powyżej, ponieważ nie ma części zamiennej tego małego przycisku z lewej strony repliki, który zwalnia Stalowa osłone. Dlatego Chciałęmsię dowiedzieć czy dało by rade i wogóle ma sens wymieniać Gearbox'a z G&P na tego z King Arms'a razem z częściami do Bolt Catch'a?? I wogóle gdzie znaleść takei części?? Prosze o jakąkolwiek odpowiedź i z góry dziekuje.

Zamieszcze jeszcze ciekawy filmik z Blow Buck system z Repliki ASG:

Chciałęmsię dowiedzieć czy dało by rade i wogóle ma sens wymieniać Gearbox'a z G&P na tego z King Arms'a razem z częściami do Bolt Catch'a?? I wogóle gdzie znaleść takei części??

Akurat z klapką to gearbox nie ma nic wspólnego :) To kwestia body :)

Ale czy z KA do G&P podejdzie to niestety nie wiem :(

KA spokojnie wejdzie do G&P, sam tak miałem. Tylko że KA daje srebrną blaszkę i za bardzo reko to nie wygląda ;) Aaaa, ta blaszka nie za bardzo lubi BU Systemy, musiałem ją podpiłować i przykleić sprężynkę od blaszki :) Pozatym KA wygląda ślicznie i chyba bardziej się w aeg'u nie da zrobić aby był realistyczny. Jak mówili wyżej, chcesz realizmu? Get a GBB :)

hahah tak Tyle że juz kupiłem G&P M4A1 elektryka. Dopiero niedawno się zorientowałem że GBB nie ma sobie równych pod względem realistyczności (prucz ostrych odpowiedników oczywiście). Więc jest tak jakby po ptakach, chyba że jest ktoś chętny na zakup mojej M'ki. Ale aż taki wybredny nie jestem, chodzi tylko żeby to się ta klapka otwierała poprzez zwolnienie dźwigni... I teraz pytanie z kad dorwać części z King Arms'a?? Da się je gdzieś kupić, w jakimś polskim sklepie?? A co do wymiany klapki z kimś innym, to spróbuje pokombinować, tak się składa że mam nawet kumpla którym ma replike Boyi, także dziękuje za rade *poldeck*. A wracając jeszcze do wypowiedzi ajgor_aa to G&P i WA posiadają Gu systemy, czy jak to jest?? I nie chodzi mi tylko o blaszke, chodzi jeszcze o tzw. Bolt Catch dzieki któremu poprzez naciśnięcie zwalnia się w replice King Arms tą blaszke z powrotem na miejsce, czy ta część też bezproblemowo wchodzi do G&P?? ;-) Ah i jeszcze takie pytanie, czy da się otworzyć tą replike G&P wybijając tylni PING?? wiecie żeby sie tak "łamała" jak w prawdziwej...?? Jeszcze raz dziękuje wam za wszystkie rady i odpowiedzi!!!

Sprostuję, body KA ma specjalne miejsce służące do zamontowania zwalniacza zamka, oraz miejsce na bolt catch który przechodzi przez całe body. Z tego co wiem G&P nie mogą się łamać, w każdym razie mój nie mógł, nawet KA nie może się łamać tylko wysuwa. ;) Jak masz jakieś pytania na temat KA+G&P to wal na PW :uśmiech:

G&P się nie łamią i nie ma metody by sprawić by się łamały.

Metoda jest - na kolano :) Ale łamie się tylko raz i już tak zostaje :)

Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać ;)

A wracając do tematu - chyba wszystkie znane mi M-ki elektryki rozsuwają się po wybiciu przedniego pinu. Konstrukcja body warunkuje takie rozwiązanie, więc szukając realistycznego "łamania" zostaje Ci tylko GBB.

Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi, teraz już wszystko wiem. Z tym kolanem to spróbuje zeby sie tak elegancko łamała...:D I3ongo nie wiem o co Ci chodzi z tą pisownią ale jeśli masz na myśli moje błędy to przykro mi:D co do ksywki to z anglika nie mam problemów... Nieważne, wracając będe wyszukiwał części, i body. Jeszcze raz dzieki.

Edited by Hanter
  • 1 month later...