Ad4m Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Witam. Na dzień dzisiejszy chce podtuningować broń, tzn. chce zwiększyć zasięg. Mam budżet 1000 zł, co wstawić do mojego m4?? ja mam już Springa Nowego m110 ;], potrzeba preckę,gumkę itd.? to jakiej firmy kupić??. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Może napisz coś więcej ? Co chcesz poprawić, jakie FPSy osiągnąć itd. To że masz 1000zł dużo nie da - nie wiadomo jaki tuning chcesz wykonać. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Chce tuning dokonać żeby powiększył( poprawić , obecny mam ok.30m ) mi się zasięg repliki, mam obecnie 400-410 fps, prócz sprężyny nie było nic wymieniane. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Dystanser H Deep Fire'a, gumka Systemy, kulki 0,25 G&G i jeśli prędkość wylotowa, które podajesz jest prawdziwa to masz spokojnie 60-65m zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 a jeżeli chodzi o celność?? to prec lufa madbula ?. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 madbulle różnie się zachowują. Lepsza systema. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) Chce tuning dokonać żeby powiększył( poprawić , obecny mam ok.30m ) mi się zasięg repliki, mam obecnie 400-410 fps, prócz sprężyny nie było nic wymieniane. Jeśli rzeczywiście masz te 400FPS i w Mce ICS z takimi FPSami masz 30 metrów zasięgu to masz coś MOCNO nie tak w replice, ja w stockowej Cymie z 330FPS (nawet gumka hopka stock) miałem grubo ponad 40 skutecznego 8O Edited October 19, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Jestem wręcz pewny, że to wnika ze smaru na gumce - pewnie psikał do komory bo kumpel "który się zna" na AEG'ach tak poradził, albo na kulki - nie wiem. Może też replika jest nowa, lub napsikał do zespołu cylindra jak wkładał sprężynę, wiem, że gumka jest zarzygana najpewniej, ale jeśli już wymieniać to można wstawić tą gumkę systemy i nie martwić przez następnę xx tys. cykli, że przestanie podkręcać na mrozie czy cuś no i wyeliminuje problem zarzyganej gumki, dystanser poprawi osiągi, lufa celność i po wszystkim będzie ponad 200% zasięgu obecnego. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Dystanser H Deep Fire'a, gumka Systemy, kulki 0,25 G&G i jeśli prędkość wylotowa, które podajesz jest prawdziwa to masz spokojnie 60-65m zasięgu. 65 metrów? Dziwne bo przy 600fps mam max 70 metrów, może dlatego że używałem dalmierza laserowego. Kombinujecie jak koń pod górę. Gdyby kolega chciał wydać tysiaka na lekki tuning, są zestawy FTK które są dobre jeśli dysponujemy gotówką i nie chcemy robić 600fpsowej armaty. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Nie wiem ludzie, albo Wy źle mierzycie, ale 350-400 fps AEG z gumką Systemy, dystanserem H i dobrymi kulasami o odpowiedniej wadze, tutaj 0,23/0,25 to jest w każdym AEG'u te 60m spokojnie - wiem z doświadczenia. Może moja miarka źle pokazuje, ale wszystko mierzę dokładnie na płaskim terenie, bez przekłamań. Zresztą nie ma o czym dyskutować, sprawdźcie sobie sami. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Ale ja sprawdzałem, natomiast nie rozumiem Ciebie, 60 metrów to spory kawałek jak dla 400fpsów. Przy moich 600 powinienem walić na minimum 90 a jednak na 70 metrach można jeszcze coś trafić potem masz albo warunki pogodowe czyli ciśnienie, wilgotność powietrza i wiatr a na końcu jakość HU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts