kubek22 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 siemanko panowie i panie ;] mam pare pytan: CZY REPLIKA M16A4 JG III generacji po wlozeniu spręzyny m160,Wzmocnionego, tłoka + prowadnicy sprezyny naciagnie ta sprezynke?? bardzo mnie to ciekawi bo dostalem od znomego nowa sprezne prosze o pomoc :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Naciągnąć - naciągnie, ale szkielet do wymiany będziesz miał dosyć szybko. Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 a jakby tak 150?? a szkielet to nie problem ale kasy zal ;/ Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 moze na stock zebatach baterii i innych podzespołach ? zagotują sie kable, bateria sie spali albo szlag najpierw trafi bezpiecznik :) Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 aaha thx za pomoc ;] Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Stock zebatki bez problemu chodza mi na m140 w SAWie, chodziły bez problemu na m210. Kable oczywiście - warto wymienić, o baterii zawsze zapominam. 9.6v dobrej pojemności to minimum. Silnik da rade, nawet się nie zmęczy, Głowice mam wmontowane w hk416 które chodziło na m210, nawet śladu zużycia nie było po 6k kulek, prowadnica full metal jest - da rade, łożyska - jesli trafiłeś na metalowe to je zostaw, jesli nie, to wymień na jakiegoś elementa nawet. Stock zebatki bez problemu chodza mi na m140 w SAWie, chodziły bez problemu na m210. Kable oczywiście - warto wymienić, o baterii zawsze zapominam. 9.6v dobrej pojemności to minimum. Silnik da rade, nawet się nie zmęczy, Głowice mam wmontowane w hk416 które chodziło na m210, nawet śladu zużycia nie było po 6k kulek, prowadnica full metal jest - da rade, łożyska - jesli trafiłeś na metalowe to je zostaw, jesli nie, to wymień na jakiegoś elementa nawet. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Zaraz,zaraz chińczyk pociągnie na nowym tłoku i prowadnicy sprężyny M150??? A ja mam opory żeby wstawić M130. :wink: Kubek22 : Proszę napisz jak wyszło, tez mam tą replikę i chce wiedzieć na ile sobie mogę pozwolić ??? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Tak, chińczyk pociądnie m150 bez większych oporów. Osobiście mam 2 repliki, które są poddane w ten sposób tuningowi, obie chodzą na akumulatorze 12v i obie na auto. Jedna to jest hk416 JG (ten sam gb co m16 jg) m140 do pełnego stocka, tylko auto - rozdzielacz ognia pojedynczego sidał, a jestem zbyt leniwy żeby wymieniać) i akm cm.048m z m150 systemy i nic więcej. HK ma przebiegu około 40k kulek na długich seriach itp. itd., a AKM jakieś 10k kulek, w 90% auto. Aha, w hk416 nie ma śladów zużycia, ma 480 fps, szybkostrzelność 25-26 kulek na sekundę. AKM 520 fps, 20 kulek na sekundę. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 @sakamuto22 To dalej miej opory przy wkładaniu M130. Zwierzu ma 100% racji. Do nowych "chińczyków", które mają silniki neodymowe wystarczy dać akumulator 12V i pociągnie, na standardowych zębatkach, każdą sprężynę dostępną na rynku. Sprawdzone. Jednak ciekawsze jest to, że najzwyklejsze plasticzane części to wytrzymują. Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 (edited) Stock zebatki bez problemu chodza mi na m140 w SAWie, chodziły bez problemu na m210. CO??? To po co ja kupowałem Max Torque prometheusa, do m170. ;-) Ale tak na serio, jak to możliwe, że chińskie zębatki za 60 zł i chiński szkielet za 40 zł wytrzymują m210. :poddanie: To (chyba) niemożliwe. Ale są podobno takie rzeczy, co sie nawet fizjologom nie śniły. ;) Edited December 9, 2009 by ramiel Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Zębatki bez problemu na m210 chodziły. ba, nawet ładnie brzmiały :) Co do szkieletu, to by długo wytrzymał jeszcze, dopóki nie pojawiło się stadko termosów i Zwierzu nie zaczął się bawić w długie serie (nie mam tu na myśli 10-15 kulek) :) Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 To (chyba) niemożliwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts