Gogin Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Mosiądz nie jest metalem - człowiek się całe życie uczy. Reszta sensownie napisana;) W odniesieniu do kontekstu tegoż tekstu, prosto wywnioskować, że miałem na myśli stal, ale fakt, błąd to błąd. Przyjmę z pokorą i ulitowaniem wszelkie bicze na plecy ;-). Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Szukac się naucz leniu sciana.gif sciana.gif sciana.gif QUOTE(Bartrok @ 24/10/2009, 12:08) * Byłbym wdzięczny za pomoc, myślę że nie tylko mi bardzo by się przydał ten wątek, ale i także wielu innym osobom. A to jest już poniżej najgłębszego dna i mułu sciana.gif sciana.gif sciana.gif bialaflaga.gif Major, nie masz nic innego do roboty jak zaśmiecanie tematu i obrażanie innych. Jest to któryś z kolei temat jaki przeglądam z twoim udziałem, i do żadnego z nich nic nie wniosłeś poza tekstami: poszukaj sobie leniu i wyszukiwarka nie gryzie. Zachowajmy poziom jakiś. Co do lufy to polecam Promyka, ale jak nie masz tyle funduszy to warto wydać pieniądze na Systema. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Zachowajmy poziom jakiś. Otóż to. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 @Faflon Major ma rację. Sam sobie zanegowałeś. Chyba za krótko siedzisz na forum. Ludzie pytają się kilkaset razy o to samo, a wystarczy wklepać kilka słów w wyszukiwarce (o wiele mniej niż słów potrzebnych do założenia nowego tematu). Czasami idzie się powiesić, jak np. w dziale sprężynowe widzisz nowo założony temat: "Shotgun MP003 AGM LONG, Co o nim sądzicie", a pięć tematów niżej: "MP003 AGM, Opinie", który ma 20 stron. Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Nie chodziło mi o takie tematy. To nie jest temat, który został już przerobiony do głębi. Forum jest od zadawania pytań, a jeżeli nie odpowiecie na pytanie zakładającego temat, to następny ktoś wpisze w wyszukiwarkę, znajdzie ten temat i nic z niego nie wyciągnie, więc założy nowy, w którym znowu napiszą że ma poszukać sobie w wyszukiwarce. I tak w kółko. Jeżeli chodzi o lufę to dobrym rozwiązaniem jest kupienie tłumika, a potem dłuższej lufy niż stockowa. promyk wymiata, ale jest drogi. Zdecyduj sam. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Ten temat był już wałkowany kilkadziesiąt razy i został dokładnie przerobiony. Kupowanie dłuższej lufy + tłumik w 95% przypadków nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Ja strzelałem i to zdecydowanie poprawia osiągi. Być może jestem właśnei w tych 5%. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Bo jeśli masz odpowiedni typ cylindra, np typ 2 cylindra, masz lufę FABRYCZNĄ 25cm, dasz lufę PRECYZYJNĄ 35cm, przy okazji przez przypadek wstawisz nową gumkę HU i nawet o tym nie wspomnisz, to osiągi skoczą diametralnie... Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 @Faflon My mówimy o braku umiejętności władania szukajką. Jak ktoś w ogóle raczy użyć wyszukiwarki, to znajdzie odpowiedni temat, bo dokładnie przejrzy wszystkie wyszukane tematy, a nie otworzy pierwszy lepszy i se odpuści... Bo komuś, kto otworzył wyszukiwarkę chce się szukać i nie będzie mu sprawiało problemów znalezienie odpowiedniej treści w tematach. W ogóle gdyby ktoś znalazł ten temat w wyszukiwarce to wiedziałby z niego, że najpierw należy szukać. Chodzi o to, że ludzie otwierają tematy bez w ogóle spojrzenia na takie magiczne hiperłącze "Szukaj" Znowu to co powiedziałeś się kupy nie trzyma, źle myślisz brachu :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Jeżeli chodzi o lufę to dobrym rozwiązaniem jest kupienie tłumika, a potem dłuższej lufy niż stockowa. promyk wymiata, ale jest drogi. Zdecyduj sam. W takim razie jaki jest sens posiadania tłumika? Dobrym może jest jak ktoś jest maniakiem mocy, celności i zasięgu. Różnica w lufie np. 363mm + 10cm lufy w tłumiku jest średnio zauważalna, jeśli mamy mówić o tej samej lufie. A tłumik jeśli ma dobrej jakości wytłumienie i konstrukcję [np. tłumiki QD] będzie lepszym rozwiązaniem niż chowanie lufy w tłumiku... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Poluj na Promyka i nie baw się w półśrodki ;) Jest kolosalna różnica. A odnośnie tłumików to najlepsze są King Arms`a. Porównywałem z Classic Army, Silesia Factory. KA biją obie firmy zarówno pod względem wykonania jak i tłumienia;D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Dłuższa lufa chowana w tłumiku ma sens tylko i wyłącznie w replikach snajperskich/wyborowych i to pod warunkiem tego, że mamy cylinder, który ma odpowiednią pojemność w stosunku do lufy. Dłuższa lufa chowana w tłumiku to kompletny bezsens jeśli chodzi o repliki szturmowe i ogólnie inne niż wyborowe/snajperskie, tak samo jak wkładanie za długiej lufy w stosunku do pojemności cylindra. Edited June 22, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Zgadza się, szturmówka powinna mieć rozrzut a nie skupienie karabinu wyborowego, wg. Discovery Historia to eliminowało M14 jako broń szturmowa, ile w tym prawdy? Cholera wie. Na przykładzie: W moim F2000 jest stokowa lufa, rozrzut jest wspaniały, na 40 metrach można ściągnąć 2 osoby blisko siebie a jednak pojedynczym strzałem celnie trafiać. Lufa 455mm. w zupełności się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 na 40 metrach można ściągnąć 2 osoby blisko siebie a jednak pojedynczym strzałem celnie trafiać. Lufa 455mm. w zupełności się sprawdza. O, i to też fakt, każda replika jest celniejsza na singlu niż na auto, nie wiem jak to działa ale zaobserwowane w każdej którą widziałem. Nawet z preckami Promyka repliki na auto mają rozsiew masakryczny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts