Ryba1993 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Witam Mam zamiar kupić pistolet maszynowy P90 TR której firmy jest lepsze GFC z Gunfire czy ACM z Taiwangun? Podobno każda z tych firm co wymienia w swoich produktach. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Kupuj od Krakmanów (Taiwangun), nieporównywalnie lepszy sklep. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 gfc ma metalową głowicę tłoka , od taiwana plastikową- fakt taiwangun ma lepszy serwis ... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Metalowa głowica tłoka wpływa negatywnie na żywotność szkieletu GB. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 w szczególności ver.6... P90 na metalowej głowicy prometheusa i m150 na full auto jedzie bez żadnych zmartwień na stockowym szkielecie. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Metalowa głowica tłoka wpływa negatywnie na żywotność szkieletu GB. Rozmawiałem jakiś czas temu na ten temat z 2 serwisantami ze sklepów w Poznaniu przy okazji tuningu mojej gietki . Poradzili mniej czytać mądrości na wsmagu ... i to by było na tyle... Stwierdzili,że przynajmniej się głowica nie rozsypie, a z plastikową nigdy nie wiadomo, zwłaszcza jak jest to made in china. Jedyny minus to że jest ciut głośniej... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) gfc ma metalową głowicę tłoka , od taiwana plastikową- fakt taiwangun ma lepszy serwis ... Mam GFC, rozbierałem GFC, żaden nie miał metalowej głowicy. EDYTA: GFC, A.C.M., JG, Echo1 - to składają te same żółte dłonie, na tej samej taśmie produkcyjnej. Edited October 25, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Mam gfc i siedzi w nim metalowa głowica bardzo podobna do elementa, ale o nieco innym rozstawie otworów - widziałem ją na własne oczy więc nie wiem... Może Chińczycy wsadzają tam co mają pod ręką w zależności od serii ? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Rozmawiałem jakiś czas temu na ten temat z 2 serwisantami ze sklepów w Poznaniu przy okazji tuningu mojej gietki . Poradzili mniej czytać mądrości na wsmagu ... i to by było na tyle... Stwierdzili,że przynajmniej się głowica nie rozsypie, a z plastikową nigdy nie wiadomo, zwłaszcza jak jest to made in china. Jedyny minus to że jest ciut głośniej... Ta, a to dziwne, bo nawet przy borkach Deep Fire w sklepach jest napisane że ze względu na żywotność szkieletu przy płaskiej metalowej głowicy nie zalecają ich do tuningu powyżej M130. I patrz, też piszą to serwisanci. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Ta, a to dziwne, bo nawet przy borkach Deep Fire w sklepach jest napisane że ze względu na żywotność szkieletu przy płaskiej metalowej głowicy nie zalecają ich do tuningu powyżej M130. I patrz, też piszą to serwisanci. Tak naprawdę ma to znaczenie w praktyce tylko przy gearboxie ver.2 Ale to tylko moje zdanie... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Może Chińczycy wsadzają tam co mają pod ręką w zależności od serii ? Tak jest Mister właśnie najprawdopodobniej ;-). Galaksiaki jest np. łatwo rozróżnić serię po jest/nie ma napisu na body, białą/czarna komora hopa (tak z grubsza i na szybkiego). Pewnie z tymi P będzie podobny temat. Stare to swoje masz? Moje przyjechało do domu w listopadzie, ja się nim bawię od grudnia. Pierwsza seria co weszła do Polski chyba. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Tak naprawdę ma to znaczenie w praktyce tylko przy gearboxie ver.2 Ale to tylko moje zdanie... Możliwe, nie zaprzeczam, nie potwierdzam, nie sprawdzałem, używam tylko kompozytowych. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 (edited) Tak jest Mister właśnie najprawdopodobniej ;-). Galaksiaki jest np. łatwo rozróżnić serię po jest/nie ma napisu na body, białą/czarna komora hopa (tak z grubsza i na szybkiego). Pewnie z tymi P będzie podobny temat. Stare to swoje masz? Moje przyjechało do domu w listopadzie, ja się nim bawię od grudnia. Pierwsza seria co weszła do Polski chyba. Moja deska aka ryba jest zdaje się z kwietnia lub maja 09... Edited October 25, 2009 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 A jeszcze jedno czy te P90 GFC jest lepsze od P90 CA SL? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Moja P90 jest z GFC, kupiona ok roku temu i posiada metalową głowice tłoka. Jednak radziłbym kupić u Krakmanów, do GF straciłem zaufanie kompletnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts