darkness24 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Witam Mój ak tj. w temacie nie podaje kulek z magazynkami do ak 74 zaś z magazynkami od 47 chodzi normalnie . Magazynki od 74 działają dopiero gdy wywale część która zatrzymuje kulki żeby nie wypadły z tej dziurki i kiedy wkłada się magazynek to powinna puszczać kulki ale nie działają. Czy to wina za krótkiej tej rurki co wystaje z repliki ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Jak dociśniesz magazynek ręką to podaje? Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 Nie . jest tak samo . Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 Więc nikt nie wie o co chodzi ? Jak docisnę maga to nic nie daje . Dopiero gdy obrócę replikę tak że magazynek daje kulki do dołu to działa . Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Możliwe że masz źle odlany magazynek a dokładnie otwór w magazynku jest źle wyśrodkowany w stosunku do komory hop-up i w momencie podpięcia maga komora nie odblokowuje tej zapadni w magazynku zabezpieczającej przed wypadaniem ammo . Dokonaj pomiarów ,przesmaruj maga.Jeżeli to hi-cap to spróbuj zapadkę w magu zablokować tak aby była schowana podkręć sprężynę i sprawdź czy podaje. Edited October 28, 2009 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 Bez tej zapadki podaje normalnie bo właśnie żeby mi strzelał to musiałem ją wywalić i właściwie mi to nie przeszkadza gdyby nie to że jak chce wyjąć magazynek który jest nakręcony to wypadnie 50+ kulek . ;? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Wyciągaj maga repliką obróconą "do góry nogami", wtedy będzie wypadać po 20-30 kul. Quote Link to post Share on other sites
mivak Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Trochę odświeżę temat. Mam podobny problem mam kilka magów i po zmianie Kałaszka na kałaszka magi nie podaja dobrze kulek. wpinają sie bez wiekszego problemu. Poprzedni karabin to była Cymka CM31B a teraz RK02 Boyka. Podejrzewam że komora jest trochę krótsza i nie odbezpiecza magazynka(nie odsuwa tego dzyndzla trzymającego kulki w magu). Myśle o zmianie komory na cymowską albi jakąś lepszą. Co o tym myślicie ewentualnie jaką komore polecacie do BOYKA? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Trochę odświeżę temat. Mam podobny problem mam kilka magów i po zmianie Kałaszka na kałaszka magi nie podaja dobrze kulek. wpinają sie bez wiekszego problemu. Poprzedni karabin to była Cymka CM31B a teraz RK02 Boyka. Podejrzewam że komora jest trochę krótsza i nie odbezpiecza magazynka(nie odsuwa tego dzyndzla trzymającego kulki w magu). Myśle o zmianie komory na cymowską albi jakąś lepszą. Co o tym myślicie ewentualnie jaką komore polecacie do BOYKA? A nie taniej będzie dokupić magi ?? Moim zdaniem wyjdzie taniej :D Pozdro Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Może warto podpiłować trochę "dzyndzel" blokujący kulki, lekko go skracając. Nie za wiele żeby dalej spełniał swoje działanie po wyciągnięciu maga. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Może warto podpiłować trochę "dzyndzel" blokujący kulki, lekko go skracając. Nie za wiele żeby dalej spełniał swoje działanie po wyciągnięciu maga. I widzisz(<-To do autora) znalazł się pomysł i nawet nie musisz wydawać pieniążków tylko kawałek brzeszczota i poleciał. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 I widzisz(<-To do autora) znalazł się pomysł i nawet nie musisz wydawać pieniążków tylko kawałek brzeszczota i poleciał. Pozdrawiam. Nie masz pojęcia o czym Ty w ogóle piszesz, więc może przestań pisać, co? Ilością postów nie nadrobisz braku elementarnej wiedzy. Może tak już zbanować to dziecko, żeby miało czas na naukę, bo się nudzi wybitnie i zamiast siedzieć z nosem w książce, siedzi z nosem w komputerze. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 (edited) Nie masz pojęcia o czym Ty w ogóle piszesz, więc może przestań pisać, co? Ilością postów nie nadrobisz braku elementarnej wiedzy. Może tak już zbanować to dziecko, żeby miało czas na naukę, bo się nudzi wybitnie i zamiast siedzieć z nosem w książce, siedzi z nosem w komputerze. Boshe... Co ja znowu zrobiłem ?? - Po prostu przytaknąłem koledze wyżej w jego opinii, aby autor był bardziej pewny swego wyboru. No chyba lepiej jak powie 10 na TAK, a 9 na NIE, niż 9 na TAK i 9 na NIE P.S @Tuksiak, nie wiem co ja znowu zrobiłem, lecz przepraszam. W szkole jestem wzorowy (nie chwaląc się - zostałem zmuszony do tego, aby to oznajmić) ja bez uczenia mam 4.75 średnią. Pozdrawiam... Edited January 12, 2010 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
mivak Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Magazynki już dawno podpiłowałem tak że prawie kulki wypadają. To nie to. Wsadziłem komorę od innego i było lepiej. Więc raczej komora. Może trafiłem na wybrakowaną. Więc ponawiam pytanie czy wiecie jaką komorę kupić cena/jakość. Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Mi bardzo ładnie działa KLIK Quote Link to post Share on other sites
Fiilen Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam! Mam problem również z magiem do cm.031 tylko, że mój polega na tym że wystrzelę kilka strzałów-kulki leca potek kilka "pustych" strzałów i znowu lecą. Co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam! Mam problem również z magiem do cm.031 tylko, że mój polega na tym że wystrzelę kilka strzałów-kulki leca potek kilka "pustych" strzałów i znowu lecą. Co z tym zrobić? Podkręcić maga dobrze? Zmieniałeś ostatnio gumkę? Quote Link to post Share on other sites
Fiilen Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Tak zmieniałem gumkę kalach ma 2 dni... Sorry za glupie pytanie ale jak go podkręcić? Jestem 'skinem' w tych sprawach? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Eeee, kółeczkiem na dole maga? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam! Mam problem również z magiem do cm.031 tylko, że mój polega na tym że wystrzelę kilka strzałów-kulki leca potek kilka "pustych" strzałów i znowu lecą. Co z tym zrobić? Musisz kręcić jak kolega towarzysz Chaos radzi, aż usłyszysz charakterystyczny "klik" - po tym już nie kręć więcej, mag w tym momencie jest nakręcony maksymalnie. Jeżeli to nie podziała na podawanie kulasów to źle założona jest guma. Quote Link to post Share on other sites
Fiilen Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Właśnie tak robiłem i lecą 2-3 kulki przerwa i znowu... a jeśli gumka źle założona co mogę zrobić? sam się ustawi? Aha i była ona zakładana przez krakmanów razem z precka... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Właśnie tak robiłem i lecą 2-3 kulki przerwa i znowu... a jeśli gumka źle założona co mogę zrobić? sam się ustawi? Aha i była ona zakładana przez krakmanów razem z precka... Rozebrać i złożyć dobrze. Tylko nie mów, że to Guarder bo dupa blada... Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 pomozecie mi?? Mam taki problem: otóż, kiedy strzelam na auto jest dobrze ,przelaczam na semi, 1 strzal idzie a nastepne juz nie ,tzn naciskam na spust i slychac pstryk i nic. Mialem juz tak wczesniej,ale wystarczylo przelaczyc jeszcze raz na auto i byl git ,a teraz juz musialem okolo 10 razy przelaczac zeby w koncu zadzialalo. Czy moze to byc spowodowane selektorem ? jesli tak to co mam kupic i jak go wymienic prosze o pomoc 8) 8-) Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Prosze o odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
Fiilen Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 lukasz ja Ci nie pomogę ;( Gogin to jest Guarder... Co z tą gumka mam zrobić jak ją przestawić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts