Mistral Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Witajcie! Obszukałem trochę forum i znalazłem nieco informacji na temat Berett różnych firm, ale pozwoliłem sobie napisać nowy temat. Otóż interesuje mnie jakaś Beretta na boczniaka. Chciałbym żeby była to w miarę wierna replika (obowiązkowo bb, mile widziana replika full-metal). Na broń jestem w stanie przeznaczyć kwotę ok. 350-400zł, gdyż jako że ma to być broń boczna - nie potrzebuję rewelacji za ~800-1000 zł. Proszę o doradzenie mi w tej sprawie :) PS. Przed przeglądnięciem kilku postów skłaniałem się na Full-metal od KJW, jednak przeczytałem więcej złego, niż dobrego na temat tego pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 TM oczywiście. Używkę w bdb stanie kupisz za 400 spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 KSC-KWA -wersja plastikowa, ma tka cyz inaczej metaliczny wydźwiek przy pracy zamka (w berettach są takie 2 metalowe bolce które słychać), poza tym całkiem ładnie działa. oczywiście TM będize o niebo lepszym rozwiązaniem. ALE wsyzstkie beretty M9/92F są wadliwymi konstrukcjami do asg jeżeli chodzi o bezpiecznik (to co nam blokuje spust), do tej pory nie spotkałem się z replika w które bezpiecznik z lewej strony po paruset strzałach nie złapał by luzów, dzieje się tak od tego że jest on zazwyczaj trzymany pinami, zamiast śróbką, można to jednak naprawić bez problemu odrobiną kleju czy innego takiego wynalazku, albo też i usuwając go jeżeli z niego nie korzystamy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 HFC- imbus. KJW o ile pamiętam- imbus. TM nie pamiętam w ogóle :( ale jednak nie siedzi toto zawsze na pinach. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Widziałem i strzelałem z kilku Berett i w mojej opinii (co prawda mało obiektywnej bo specjalistą nie jestem :poddanie: ) TM wypadł najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Spoko, w mojej też :D. Ale może to dlatego że TM kosztuje używka tyle co nowy HFC (nota bene brzydka i nędzna...) Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Ja to się nie znam na tym :wink: . Ale jeśli chodzi o wykonanie to nic nie denerwuje jak ruszająca się lufa zewnętrzna i kiwający na boki zamek zwłaszcza z lipnego "metalopodobnegoczegoś". Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Witam A po Tm i WA jaka następna jest dobra firma produkująca berette? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 długo długo nic i stawiam na KSC. Nie wiem gdzie umieścić KSC "system 7" więc nie komentuję. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Ciekawą opcją obecnie jest jest wersja WE modyfikowana i dystrybuowana przez Socom Gear. Oznaczenia rangersów, bardzo solida konstrukcja, magi w standardzie marui, a do tego przejściówka do tłumika i kabura m12 gratis. Przesiadłem się na nią z KJW, który padł ze starości (w pistolecie psuło się już właściwie wszystko i nie było sensu naprawiać) i jest to bardzo odczuwalny skok jakościowy. Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 @Legileg - Ile zapłaciłeś za tę berette? Osbiście z tańszych proponuję KJW/HFC/We, gdzie ta ostatnia ma moje największe zaufanie. Na redwolf masz fajne beretty po ~100$. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 (edited) M9 z KWA-moja pierwsza replika, mam ją 3 lata a kupiłem ją z drugiej ręki. Jedyne co się zepsuło to wyrobiony zatrzask zamka, niestety tak to jest jak współpracuje metal z plastikiem. Ta sama wada wystąpiła w replice kolegi, z tym że u niego dodatkowo pękła sprężyna spustu. Zasięg i celność bardzo przyzwoite. Literówka. Edited January 8, 2010 by Brenten Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 (edited) m9 WE jest świetnie wykonana, bardzo celna, a na 1 naładowaniu idzie wystrzelić ok 70kulek spokojnie bez straty siły blowbacku (- dobre dozowanie gazu więc i pewnie prędkość wylotowa będzie stabilna) PS co do magów, marui są kiepskie do tej repliki (uszczelka maga przy "magazine lip", która ma bezpośredni kontakt z dyszą jest ok 1mm krótsza w magach TM i przez to sporo gazu ucieka na tych magach - standardowe WE lub socom gear będą o niebo lepiej sie spisywały, odczuwalny blowback będzie silniejszy i będą wystarczać na okolo 2x więcej strzałów a przy tym są nawet tańsze od TM) co nie zmienia faktu, że marujowskie jaki i inne (hfc, kjw, bell) będą pasować , tak jak i inne części do m9 w tym systemie gazowym więc nawet jeśli coś padnie (a raczej sie na to nie zanosi) to zawsze jest troche części na rynku którymi idzie coś nareperować KSC (KSC-KWA) też robi dobre m9-tki SYSTEM 7 (spisują się podobnie do WE ...może ciutke lepiej ale nie ma jakiejś wielkiej przepaści między nimi) z tym że chyba są dość drogie pozdro Edited January 8, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 @Legileg - Ile zapłaciłeś za tę berette? 529 zł, ale naprawdę warto dopłacić. Ewentualnie można sprzedać kaburę i przejściówkę za parę zł, żeby zaoszczędzić. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5933 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts